X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Długie cykle - kiedy testujecie ?
Odpowiedz

Długie cykle - kiedy testujecie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na forum.... Niestety od zawsze mam długie cykle 35-38 dni :( Często sama nie wiem kiedy mam owulacje, nie wiem kiedy testować , w którym dpo ? Jak to jest u Was??

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Asieeek Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja też mam cykle 36-42 dni. U mnie owu wypada średnio ok 22-26 dnia cyklu.
    Ja swoje owu wykrywam testami owulacyjnymi.
    Generalnie żeby określić, kiedy masz owu odejmij sobie od najkrotszego cyklu 14 dni i to jest mniej więcej czas Twojej owu. Testy owu warto zacząć 3 dni wcześniej.
    Oczywiście nie u każdej kobiety ta zasada działa, ale u mnie się sprawdza.
    Z kolei testy ciążowe można najszybciej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ