Dokuczliwa druga faza
-
Hej! Mam 30 lat, staramy się od 4 cykli, które zwykle mam dość krótkie - ok. 26-dniowe. Od kilku miesięcy ciężko przechodzę drugą fazę cyklu, mam wzdęcia, bolą mnie jajniki i piersi. Ostatnio miałam nawet biegunkę, ale głównie dokucza mi ten pierwszy objaw (twardy brzuch nie dający spokoju).
Oczywiście marzę, by to tym razem było związane z ciążą, ale staram się szybko przerywać ten "odważne" myśli
U lekarza byłam tydzień temu, zaobserwował 16 mm pęcherzyk. Martwiło mnie też to, że często plamię przed okresem, ale uznał, że badania hormonów zrobimy, jak minie pół roku starań - powiedział, że włączenie hormonów, które pomogłyby zwalczyć plamienie, może mi utrudnić zajście w ciążę.
Czy znacie/macie jakiś sposób na ww. objawy? Zioła, rodzaj ćwiczeń? Zaczęłam brać wiesiołek, ale odstawiłam, jak dowiedziałam się o owulacji.
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
Hej Ahata Ja do tej pory bardzo często miałam plamienia dzień, dwa przed okresem i później tak samo po. Okresy regularne, niby wszystko ok. Niestety jak na złość odkąd zaczęliśmy się starać o naszego pierwszego dzidziusia zaczęły mi się plamienia także w środku cyklu ostatnio już 7,8,9 dnia po ovu,później cisza i przed okresem jeden dzień. Do tego miałam ból dołem brzucha, tak jak piszesz, jajniki i uczucie napompowania. Temp.była piękna wysoka aż do samego okresu więc nakręcałam się,ze może akurat to objaw ciąży.To mój trzeci cykl z ovu, wcześniej było tak na "spontana" ok.3 miesiące.Dziś też 7 dzień póki co cisza, zaczął mnie tylko bolec brzuch jak na okres, temp.37,03. Ale 20 mam wizytę u gin, pokażę moje wykresy, zobaczymy co powie. Jak będę wiedzieć co może być przyczyną i ewentualnie jak to leczyć napiszę. Wiem,że u każdego może to być indywidualna sprawa, ale może jakaś rada się przyda. Ja miałam ostatnio robione TSH i wyszło dobrze 1,56, więc może to jakaś inna przyczyna. Pozdrawiam i oby to było to tym razem Najcięższe to czekanie
-
MisiaZ88 wrote:Hej Ja też miałam problem z plamieniami. Zaczęłam brać magnez, vit.b6, vit. C i inofem i z 4 dni plamień ostatnio miałam jeden
CO do reszty niestety nie pomogę. Powodzenia !
Ja w tym miesiącu zażywam magnez, więc może to pomaga Zobaczymy co będzie dalej Pozdrawiam
-