X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dokuczliwa druga faza
Odpowiedz

Dokuczliwa druga faza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ahata Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam 30 lat, staramy się od 4 cykli, które zwykle mam dość krótkie - ok. 26-dniowe. Od kilku miesięcy ciężko przechodzę drugą fazę cyklu, mam wzdęcia, bolą mnie jajniki i piersi. Ostatnio miałam nawet biegunkę, ale głównie dokucza mi ten pierwszy objaw (twardy brzuch nie dający spokoju).
    Oczywiście marzę, by to tym razem było związane z ciążą, ale staram się szybko przerywać ten "odważne" myśli ;)
    U lekarza byłam tydzień temu, zaobserwował 16 mm pęcherzyk. Martwiło mnie też to, że często plamię przed okresem, ale uznał, że badania hormonów zrobimy, jak minie pół roku starań - powiedział, że włączenie hormonów, które pomogłyby zwalczyć plamienie, może mi utrudnić zajście w ciążę.

Czy znacie/macie jakiś sposób na ww. objawy? Zioła, rodzaj ćwiczeń? Zaczęłam brać wiesiołek, ale odstawiłam, jak dowiedziałam się o owulacji.
    Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja też miałam problem z plamieniami. Zaczęłam brać magnez, vit.b6, vit. C i inofem i z 4 dni plamień ostatnio miałam jeden :)

CO do reszty niestety nie pomogę. Powodzenia !

• tAnia Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ahata :) Ja do tej pory bardzo często miałam plamienia dzień, dwa przed okresem i później tak samo po. Okresy regularne, niby wszystko ok. Niestety jak na złość odkąd zaczęliśmy się starać o naszego pierwszego dzidziusia zaczęły mi się plamienia także w środku cyklu :( ostatnio już 7,8,9 dnia po ovu,później cisza i przed okresem jeden dzień. Do tego miałam ból dołem brzucha, tak jak piszesz, jajniki i uczucie napompowania. Temp.była piękna wysoka aż do samego okresu więc nakręcałam się,ze może akurat to objaw ciąży.To mój trzeci cykl z ovu, wcześniej było tak na "spontana" ok.3 miesiące.Dziś też 7 dzień póki co cisza, zaczął mnie tylko bolec brzuch jak na okres, temp.37,03. Ale 20 mam wizytę u gin, pokażę moje wykresy, zobaczymy co powie. Jak będę wiedzieć co może być przyczyną i ewentualnie jak to leczyć napiszę. Wiem,że u każdego może to być indywidualna sprawa, ale może jakaś rada się przyda. Ja miałam ostatnio robione TSH i wyszło dobrze 1,56, więc może to jakaś inna przyczyna. Pozdrawiam i oby to było to tym razem :) Najcięższe to czekanie :/

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Hej :) Ja też miałam problem z plamieniami. Zaczęłam brać magnez, vit.b6, vit. C i inofem i z 4 dni plamień ostatnio miałam jeden :)

CO do reszty niestety nie pomogę. Powodzenia !

Ja w tym miesiącu zażywam magnez, więc może to pomaga :) Zobaczymy co będzie dalej :) Pozdrawiam :)

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • Ahata Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi i kciuki :) W czwartek powinnam mieć okres, póki co nie plamię i napompowanie było 1-2 dniowe. Staram się nie stresować i nie wyczekiwać, ale wiadomo - to trudne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ