Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dostinex, prolaktyna, TSH
Odpowiedz

Dostinex, prolaktyna, TSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gapsy Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Co myślicie, drogie Staraczki:

Ucieszyłam się wczoraj, bo zbijana dostinexem prolaktyna osiągnęła poziom 8,00 :) Martwię się natomiast TSH - wynosi 3,37 (bez porannej tabletki - leczę Euthyroxem hashimoto). Oczywiście widząc niską prolaktynę od razu widzę szansę na utrzymanie wczesnej ciąży (jestem kilka dni po owulacji). Czy jednak jest możliwe zajście w ciążę przy takim TSH? Niby to jeszcze norma, niemniej wiem, że optymalnie powinno ono być w okolicach 1, nie wyżej niż 2. Może jak szybko zbiję, to utrzymam?

Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny mające problem z prolaktyną i #hashi. Będę wdzięczna za odpowiedzi, jakie są Wasze doświadczenia.

• Gapsy Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś lekarz ginekolog powiedział: mam nadzieję, że nie jest pani w ciąży, bo dla dziecka nie byłoby to wesołe. Jeśli jednak zajdę w ciążę, mam się zgłosić na patologię ciąży, bo takie TSH niebezpieczne... Muszę szybko do lekarza rodzinnego, żeby wypisał receptę na wyższy euthyrox, choć prawdę mówiąć chętnie sama łykałabym wyższą dawkę, byleby dziecku nic nie było!

• Luuna Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tsh 3.97 i endokrynolog powiedziała że może to przyczyną niepowodzeń w staraniach ale nie musi. Moja gin też stwierdziła że zależy od organizmu że mogłam takie tsh mieć jak zachodzilam wcześniej w ciążę (mam dwoje zdrowych dzieci)

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• Gapsy Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuna, serdecznie dziękuję za odpowiedź! W momentach paniki (a jak widać z moich postów, panikuję) baardzo Twoje słowa pokrzepiają:) Póki co dołączam do Marcowego Testowania :) Czekam na wizytę u endokrynologa, ale lekarz rodzinny już podwyższył dawkę euthyroxu

Dziękuę!

• Luuna Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak podwyższył to będzie tylko dobrze tsh będzie spadać.

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ