Dostinex, prolaktyna, TSH
-
Dzień dobry:)
Co myślicie, drogie Staraczki:
Ucieszyłam się wczoraj, bo zbijana dostinexem prolaktyna osiągnęła poziom 8,00 Martwię się natomiast TSH - wynosi 3,37 (bez porannej tabletki - leczę Euthyroxem hashimoto). Oczywiście widząc niską prolaktynę od razu widzę szansę na utrzymanie wczesnej ciąży (jestem kilka dni po owulacji). Czy jednak jest możliwe zajście w ciążę przy takim TSH? Niby to jeszcze norma, niemniej wiem, że optymalnie powinno ono być w okolicach 1, nie wyżej niż 2. Może jak szybko zbiję, to utrzymam?
Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny mające problem z prolaktyną i #hashi. Będę wdzięczna za odpowiedzi, jakie są Wasze doświadczenia. -
Dziś lekarz ginekolog powiedział: mam nadzieję, że nie jest pani w ciąży, bo dla dziecka nie byłoby to wesołe. Jeśli jednak zajdę w ciążę, mam się zgłosić na patologię ciąży, bo takie TSH niebezpieczne... Muszę szybko do lekarza rodzinnego, żeby wypisał receptę na wyższy euthyrox, choć prawdę mówiąć chętnie sama łykałabym wyższą dawkę, byleby dziecku nic nie było!
-
Ja miałam tsh 3.97 i endokrynolog powiedziała że może to przyczyną niepowodzeń w staraniach ale nie musi. Moja gin też stwierdziła że zależy od organizmu że mogłam takie tsh mieć jak zachodzilam wcześniej w ciążę (mam dwoje zdrowych dzieci)https://www.maluchy.pl/li-73391.png
Mam 3 skarby
-
Luuna, serdecznie dziękuję za odpowiedź! W momentach paniki (a jak widać z moich postów, panikuję) baardzo Twoje słowa pokrzepiają Póki co dołączam do Marcowego Testowania Czekam na wizytę u endokrynologa, ale lekarz rodzinny już podwyższył dawkę euthyroxu
Dziękuę! -