X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie DUPHASTON!
Odpowiedz

DUPHASTON!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izunia30 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Biorę duphaston od owulacji ( w razie jakbym zaszła w ciąże ma mi to pomoc ) i mam brac az do wystąpienia miesiączki. Dzis jest termin @ , test wyszedł negatywnie ale to chyba za szybko na testowanie bo to 12 dpo i dzis mam ciemnobrazowe plamienia nie duzo ale jest. Pewnie rozkreca mi się @ ( mam tez dosc mocno powiekszone piersi). Czy jak bede brała nadal dupkaston to dostanę @ czy wtedy jak odstawie?

Iza
  • Niunia2222 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja brałam duphaston po owulacji i przez 10 dni. Mialam okreslone dni poprostu. Teraz zaszłam w ciąże i musze brac 3x dziennie

• Asiek2109 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Brałam duphaston od owulacji 18 dc przez 10 dni. Po 10 dniach test z krwi negatywny. Odstawiłam duphaston po 2 dniach dostałam brązowych plamień, po następnych 2 dniach zrobiłam test z moczu bo temperatura spadła bardzo delikatnie i okazało się, że jestem w ciąży. Znów zaczęłam brać duphaston 2x1 ale plamienia brunatne lub różowe nadal są (dziś 4 dzień). Także uczulam Was dziewczyny, że po tych 10 dniach brania duphastonu może być tak jak u mnie jeszcze za wcześnie na test i niepotrzebnie był odstawiany. Ale robiłam to co kazał mi lekarz. Mam nadzieję, że odstawienie nie zaszkodzi maleństwu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ