X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Duphastonie i brak miesiączki, test negatywny
Odpowiedz

Duphastonie i brak miesiączki, test negatywny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annazwi Nowa

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przeczytałam większość wątków i mam mieszane uczucia.
    Zacznijmy od tego, że po odstawieniu tabletek anty oraz ze względu na nerwicę miałam problemy z miesiączką. Nie miałam jej przez rok, po wizycie u ginekologa dostałam na dwa cykle Duphaston na wywołanie, okres się pojawił za każdym razem po 2 dniach od odstawienia. Kolejna @ bez Duphastonu nie przyszła, zrobiłam THS i prolaktynę według zaleceń gin ( wszystko w normie), oraz otrzymałam Duphaston na 4 cykle (od 16 do 25 dc), przez 3 cykle dostawałam @ w 28 dc, jednak po ostatnim (4 op.) miesiączka nie pojawiła się. Pierwszy raz miałam "bóle okresowe" wcześniej, zazwyczaj przy Duphastonie ich nie było, teraz pojawiły się w 27 dc i myślałam, że po prostu @ pojawi się wcześniej. Współżyłam z mężem zaraz po zakończeniu @ w 6 oraz 7 dc. Wydaje mi się, że szanse na ciążę są nikłe, ale gdy @ nie pojawiła się jak zawsze wykonałam test w 30 dc było to wieczorem - 19-20. Test negatywny, brak nawet cienia kreseczki. Od 27 dc pojawiają się u mnie bóle jajników, czasem "zarwa", czasem bóle podbrzusza ale sekundowe dosłownie, oraz ból w dole krzyża - też chwilowy. W dodatku pierwszy raz w życiu miałam przez kilka dni wrażliwe sutki, bolały przy dotyku, wytarciu ręcznikiem . Teraz już jakby mniej. Oczywiście idę po weekendzie do lekarza ( zmieniam go ze względu na fakt, że moja Pani doktor nie wykonała mi nigdy USG a to mnie martwi) ale zastanawiam się czy jest jeszcze szansa na to, że jednak ta ciąża może być ? Czy ten test negatywny w 30 dc przy cyklach 28- dniowych przekreśla wszystko ? Chcę wykonać jeszcze jeden test, ale boje się rozczarować i denerwować tymi objawami a przy mojej nerwicy każdy problem się potęguje. Oprócz bólu jajników, podbrzusza nic się nie dzieje. Śluz mleczny, niezbyt obfity, na bieliźnie zostaje zaschnięty biały ślad. Dziękuję z góry za każdą odpowiedź!

• golonat Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tak nieregularnych cyklach chyba wszystko możliwe... To znaczy, jeśli kochaliście się tylko bezpośrednio po miesiączce i to było w 6 i 7 dc, potem już nie, a dziś 30 dc, no to test wykazałby już ciążę. Ale jeśli później również uprawialiście seks i nie wiadomo, czy/kiedy owulacja była - to nic nie wiadomo. A powiedz, co jest przyczyną Twojego zatrzymania miesiączek? Miałaś w jakikolwiek sposób monitorowaną owulację w tych cyklach na duphastonie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 18:52

• szona Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może te bóle to późna owulacja dopiero?

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Annazwi Nowa

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    Przy tak nieregularnych cyklach chyba wszystko możliwe... To znaczy, jeśli kochaliście się tylko bezpośrednio po miesiączce i to było w 6 i 7 dc, potem już nie, a dziś 30 dc, no to test wykazałby już ciążę. Ale jeśli później również uprawialiście seks i nie wiadomo, czy/kiedy owulacja była - to nic nie wiadomo. A powiedz, co jest przyczyną Twojego zatrzymania miesiączek? Miałaś w jakikolwiek sposób monitorowaną owulację w tych cyklach na duphastonie?

Również kochaliśmy się w 22 dc i 27 dc. Nie mam pojęcia jaka jest przyczyna konkretna, według gin. tabletki anty, problemy z nerwicą - ogromny stres, oraz waga. Waga już w normie. Jeśli chodzi o nerwicę to 2 lata jest ze mną, ale tego ciężko się pozbyć. Nie miałam nigdy robionego monitoringu, dlatego postanowiłam, że muszę zmienić lekarza, nie uśmiecha mi się brać Dupka, który w sumie nie wiele daje a nie wykonano mi nawet USG, obawiam się policystycznych lub jakichś torbieli. Ale nie mi to stwierdzać.

Jeśli chodzi o owulację, możliwe, ale to pobolewanie utrzymuje się od 27 dc, dziś jest 34 dc dokładnie a test wykonywałam 30 dc. Myślę, aby poczekać jeszcze kilka dni, wiem , że po Duphastonie okres może pojawić się do 10-14 dni tylko właśnie te lekko bolące sutki mnie trochę na ciążę nakręciły, może faktycznie to owulacja, która długo u mnie nie występowała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim to pary starające się o dziecko powinny kochac sie znacznie częściej niz 4 razy na miesiąc. Powinno byc co 2-3 dni, napewno nie rzadziej niz 3 razy na tydzień. Jajeczko jest zdolne do zapłodnienia chyba tylko 6h,a plemniki tez muszą spędzić w drogach rodnych kobiety iles godzin zeby byly zdolne zaplodnic. Rzadki seks ogranicza szanse bardzo znacznie.

A po drugie, to jeśli nie masz naturalnych cykli, nie dostajesz okresu naturalnie bez duohastonu to prawdopodobnie nie masz też swojej własnej owulacji. W takim przypadku potrzebujesz stymulacji lekami.

Popieram pomysł zmiany lekarza. Koniecznie badania i monitoring. Jakaś przyczyna braku naturalnych cykli musi być.

• Annazwi Nowa

Wysłany: 18 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Przede wszystkim to pary starające się o dziecko powinny kochac sie znacznie częściej niz 4 razy na miesiąc. Powinno byc co 2-3 dni, napewno nie rzadziej niz 3 razy na tydzień. Jajeczko jest zdolne do zapłodnienia chyba tylko 6h,a plemniki tez muszą spędzić w drogach rodnych kobiety iles godzin zeby byly zdolne zaplodnic. Rzadki seks ogranicza szanse bardzo znacznie.

A po drugie, to jeśli nie masz naturalnych cykli, nie dostajesz okresu naturalnie bez duohastonu to prawdopodobnie nie masz też swojej własnej owulacji. W takim przypadku potrzebujesz stymulacji lekami.

Popieram pomysł zmiany lekarza. Koniecznie badania i monitoring. Jakaś przyczyna braku naturalnych cykli musi być.

Dziękuję Ci za odpowiedź. Nie były to starania z "parciem" na ciążę, po prostu chwilę uniesienia i spontaniczność, nie ukrywam, że gdy po Duphastonie nie przyszła @ byłam wręcz pewna, że będziemy rodzicami. Masz jednak rację, że cykle nie są naturalne i to już praktycznie całkowicie przekreśla szansę na ciążę. Zmieniam lekarza i działam !

• Katiexx Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 9 dni po duphastonie i też nie mam miesiączki a zawsze miałam do 5 dni max. Za 4 dni mam niby mieć @ wiec zobaczymy, bo dziś zrobiłam test ale negatywny. Nie wiem czy jest jeszcze szansa..

katie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ