dwa testy negatywne... na jedym blada kreska po kilku godzinach
-
nick nieaktualnyWitajcie.
Ostatnie cykle trwały kolejno 28,33,28 dni.
Ten zaczął się 15 kwietnia i trwa do dziś.
Stosunki odbyły się 23.04, 24.04, 27.04, 6.05, 8.05, 13.05, 15.05. Test wykonałam 23.05 i wyszedł negatywny, dziś rano zrobiłam kolejny i także był negatywny lecz po kilku godzinach zauważyłam ledwo widoczną drugą kreskę. Co to może oznaczać? Test to Quick Vue.
Dodam iż dwa miesiące temu miałam po antybiotyku grudkowate upławy, które sama podleczyłam. Problem jednak wrócił w tym miesiącu i użyłam clotrimazolum w kremie, w tych samych dniach czyli 2-3.05 nastąpiło różowe plamienie, bardzo mało. Zauważyłam też wtedy na papierze odrobinę przezroczystego śluzu z nitką krwi. Czytałam, że to często spotykane po tym kremie. Czy może jednak była to implantacja? Lecz czy nie występuje ona bliżej terminu miesiączki? a to była mniej więcej połowa cyklu, jak wtedy myślałam bo się wydłużył...
przepraszam za haotyczny post, do lekarza wybieram się dopiero we wtorek.
Wmawiam sobie, że ze stresu spóźnia mi się okres. Stosunki nie kończyły się w środku ponieważ jeszcze nie staramy się o dziecko Ale wiadomo zawsze jest ryzyko. Jedyne co mi się dzieje to wzdęcia, mam brzuch jak balon. Od niedzieli mam także zgagę, zawsze tak miewałam przed okresem.. już nie wiem co myśleć. Od kilku dni po raz pierwszy obserwuję szyjkę macicy, jest nisko i otwarta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 20:14
-
nick nieaktualnyTak tez jest napisane w ulotce jednak juz sie naczytałam na forach ze gdy nie ma ciąży to nawet po czasie druga kreska sie nie pokaże, a gdy sie pojawia to jest cos na rzeczy wiadomo ile kobiet tyle opinii jednak napisałam tutaj bo widze ze mozna dostać naprawdę sensowne odpowiedzi od bardziej doświadczonych kobiet
-
nick nieaktualnyCzy wzdety brzuch moze być spowodowany brakiem miesiączki? Przecież nawet gdybym była w ciąży to by nie urósł tak wcześnie. Czasem odczuwam kłucie w lewym boku, moze torbiel? W zeszłym roku robiłam badania hormonow i wyszedł mi podwyższony testosteron, tylko nie wiem czy moze mieć to jakieś znaczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 09:32
-
nick nieaktualnyTak jak pisałam do ginekologa idę we wtorek jednak ze stresu chciałam sie z kimś skonsultować, oczywiście wiem ze nikt na forum nie postawi mi diagnozy
na testosteron nic nie biorę gdyż lekarz stwierdził ze nie jest to jakaś duża różnica w normach... Moze powinnam bardziej o to zadbać.
Dzis zrobiłam kolejny test i znowu negatyw wiec zakładam ze jest juz to wiarygodne po takim czasie od stosunków oraz terminu miesiączki... Być moze przyczyna leży gdzies indziej eh człowiek z nerwów to wszystko sobie wmówi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasia1989 wrote:Czekam na wyniki bety i... Boję sie:(
Cześć, miałam podobnie w zeszłym miesiącu, miesiączka mi się spóźniała 3 dni, miałam wielki wzdęty brzuch, a na teście sikanym po godzinie wyszedł mi bladzioch... pogalopowałam na betkę...no i niestety wielkie rozczarowanie
Daj znać jak po wynikach, trzymam kciuczki i tak :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 12:02
7 cs szczęśliwy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Was
Wiem, że ciężko będzie odpowiedzieć na to pytanie bez wizyty u ginekologa i zbadania poziomu hcg we krwi, ale chciałabym się dowiedzieć czy w moim przypadku jest jakaś szansa, że być może jest to ciążą...?
Otóż moje cykle trwają 35 dni a miesiączka 7 dni... od 2 lat próbujemy z mężem zajść w ciążę jednak nic się nie udaje...16.04 dostałam planowo miesiączkę i poraz pierwszy od dawna za dwa tygodnie po niej zauważyłam śluz płodny...następnie 21 maja dostałam lekkiego plamienia które trwało ok 4 dni...tydzień po miesiączce z ciekawości wykonałam 2 testy ciążowe które o dziwo pokazały 2 kreskę ale cienką jak włos. Dzisiaj tj 11.06 dostałam kolejnego plamienia i ból w podbrzuszu a od tygodnia mam straszne bóle żołądka,brak apetytu,schudłam 3 kg, mam zgagę i uczucie kwasu w ustach jednak nic z tym nie robiłam bo nie chce się poraz kolejny rozczarować....czy jest jakaś szansa czy to kolejny fałszywy alarm...] -
nick nieaktualnysisi wrote:Hej Kasia i jak tam? Ciąża czy jednak okres?
wciąż jednak mam brzuch jak balon i troche mnie to martwi... Dopiero w przyszły wtorek idę do ginekologa na wizytę. Wczesniej myślę by zrobić usg jamy brzusznej, moze to przyczyna gastrologiczna a wcześniejszy brak okresu to całkiem odrębna sprawa (lub poprostu stres ) -