X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziewczyny co wy na to ?!
Odpowiedz

Dziewczyny co wy na to ?!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki, napiszcie mi co sądzicie o moim przypadku bo ja już nie daje rady. Otóż ostatni @ miałam 27 września (trwał 6 dni) zgodnie z obliczeniami owu wypadła na 11 października, oczywiście przytulalismy sie w tym czasie, jednak nie czułam objawów owu, dopiero 20 pazdziernika bolał jajnik i pojawił sie charakterytyczny śluz co trwało do 22.10. Wtedy tez sie przytulalismy. Nie wiek czy owulacja moze sie przesunąć az o tyle dni, ale okres który miałam mieć 26.10 nie pojawił sie do dziś. Boli mnie brzuch jak na @ , jajnik dodatkowo. Poza tym trochę dokuczają mi sutki ale nic poza tym. Wszystkie testy wyszły negatywne, wczoraj na becie wynik 0. Jak myślicie nie za wcześnie było na betę ? Czy nadal jest szansa na ciąże? Nie wiem czy mam iść do ginekologa, bo nie wiek czy coś mądrego mi powie. Pomóżcie !

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślisz że jeśli owulacja jednak sie przesunęła na 20-22 październik to możliwe ze za wcześnie poszłam na badanie ( 10 dni po stosunku) i zarodek się jeszcze zagnieżdża? Nigdy okres mi sie nie spóźniał az o tydzień :/

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ci :) wiem, ze pewnie sobie wmawiam ale wiadomo ze nadzieja umiera ostatnia :) byłam w podróży w Londynie wiec moze dlatego. Ale wole zapytać bardziej doświadczonych. Ta miesiączka mnie martwi bo powinna byc 26.10 a do dziś jej nie ma od tygodnia boli mnie podbrzusze i jajniki na zmianę plus sutki ;) no i mam mega wzdęcia :)

• Agiix Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem jeszcze obeznana na tym forum wiec podepnę się troszeczkę, mam nadzieje ze nikt nie będzie miał mi za złe. Kilka miesięcy temu a dokładnie 6 przestałam brać tabletki antykoncepcyjne. Okres mi się kompletnie rozregulował było 24 dni, 29, 39, 29 a teraz 24. Ze względu na to ze chcieliśmy postarać się o dziecko od 3 miesięcy nie zabezpieczaliśmy się. W tym cyklu używałam testów owulacyjnych od 13dc. 17 dc na teście pokazała się owulacja (ciemniejsza kreska widoczna) wiec działaliśmy. Dziś jest 20 dc i zauważyłam na wkładce brązowe plamienie (które zawsze mam przed miesiączka). Czy to może zwiastować miesiączkę? Aż mi się wierzyć nie chce ze może wystąpić tak szybko po owulacji... Miałyście z czymś takim do czynienia?
    Temperatury nie mierze. Z góry dziękuje za wasze opinie/wypowiedzi.

Agiix
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli 17 dc miałaś pozytywny test owulacyjny, to w ciągu 24/48h mogłaby być owulacja i to mogło też być plamienie owulacyjne ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Agiix Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam plamienia owulacyjnego..

Agiix
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś tak miałam i mam do tej pory. Po owulacji (o ile w ogóle jest) kilkudniowe plamienia. Też odstawiłam tabsy 5mcy temu... mam niski prohesteron, pewnie to od tego.

Zrób test, a jak nie wyjdzie to polecam wizytę u lekarza :)

Agiix lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy beta mogła wyjsć 0 w 10 dni od domniemanej owulacji, bo okresu brak juz 8 dzien, testy tez negatywne... Boli mnie brzuch i jajniki i nie wiem czy jajko przez te 10 dni sie nie zagnieździło o dlatego beta wyszła 0

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ