X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziwne objawy nie wiadomo na co
Odpowiedz

Dziwne objawy nie wiadomo na co

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewelina96 Nowa

Wysłany: 18 września 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tutaj nowa I mam problem
    Ostatnia miesiączkę miałam 24.08 czyli dzisiaj mam swój 26 dc.
    Moje cykle trwają między 27 dni a 29dni.
    13 dc po północy uprawiaalm stosunek z partnerem ale pękała nam prezerwatywa i niestety doszło do wtrysku w środku.
    Stwierdziliśmy że to nie ten moment i nie możemy sobie pozwolić na dziecko na ten czas.
    Zadzwoniłam do mojej ginekolog i w 14 dc poszłam po receptę na tabletkę dzień po "ELLAONE" jednak podczas badania ginekolog zauważyła ze mój pęcherzyk owulacyjny jest już tak wielki że za chwilę pęknie i powiedziała że jak najszybciej mam zabrać tabletkę.
    Los chciał tak że udało mi się ją zdobyć dopiero po 3 godzinach od wizyty. Nie wiem czy owualcja wystąpiła ale przeczucie mam że tak.
    Po zabraniu w ten sam dzień wieczorem miałam potworne bóle brzucha, podrzusza i jajnika z którego miała być owulacja. Dosłownie nie wiedziałam co mam z sobą zrobić i nawet przy dotyku ten brzuch bolał.
    Na następny dzień było już wszystko okej.
    Teoretycznie ta tabletka ma zatrzymać owulacji i ją przesunąć ale w 18 dc znowu mieliśmy przygodę z prezerwatywa tylko że już zuppenie nie brałam pod uwagę brania kolejnej tabletki.
    Od 23 dc dokucza mi lewy jajnik na zmianę z prawym, brzuch boli mnie jak na miesiączkę ale dzisiaj (26dc) to już jest porażka, wzdęcia okropnie bolesne, ból jajnika wraz z bólem szyjki, biegunka, dzisiaj z bólu mnie zginało. Nie wiem co się dzieje, czego to może być przyczyna. Śluzu mam dużo białego takiego jakby zbitego nie wiem jak określić. Sama już nie wiem. Ten ból i te wzdęcia mnie dobijają. Wiem że może być ryzyko ciąży ale jak wy to widzicie? Test zrobię raczej jutro ale chciałabym poznać wasza opinie.

• Vaiana Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że źle trafiłaś, to forum dla starających się. Powinnaś skonsultować się ze swoim lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 20:10

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ