Dziwny cykl miesiaczkowy
-
Witam
Jestem tu nowa ale juz od dawna sledze watki dotyczyce kobiet starajacych sie o dziecko Mam spory dylemat na temat mojego cyklu miesiaczkowego. 07.11.14 wyjelam implant antykoncepcyjny po 5 dniach dostalam miesiaczke (13.11.14) trwala 5 dni normalne krwawienie. Lekarz poinformowal mnie ze plodnosc wraca bardzo szybko i ze nie ma zadnych przeciwskazan na rozpoczecie staran o dzidziusia juz w pierwszym cyklu. Tak wiec zaczelam odliczanie i obserwacje zblizaly sie dni plodne 12 dc i 13dc sluz plodny oczywiscie przytulanko bylo. a ku mojemu zdziwieniu na 14dc dostalam plamienia ktore trwalo 4 dni (slabe plamienie na wkladce brazowe) dzisiaj jest 27dc test ciazowy negatywny tylko co mnie bardzo zdziwilo to to ze zrobilam rowniez test owulacyjny i zdecydowanie wyszedl pozytywny (druga kreska tak samo mocna jak kontrolna) teraz nie mam pojecia czy te plamienie w polowie cyklu bylo miesiaczka i dopiero teraz mam owulacje? Obecnie szyjka srednio niska a sluz mleczny lekko rozciagliwy. temperatura utrzymuje sie od kilku dni 37.0 nie mam pojecia co o tym myslec?? czy jest ktos kto mial podobne doswiadczenia?Ania_84, Ania_84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Hej ja mam plamienia okoloowulacyjne przed wlasnie okolo 13 dc .. ale owulke mam okolo 19 dc plamienie pojawia sie podczas "odczopowania" i wtedy pojawia sie juz sluz plodny ..
mozliwe ze test ciazowy jest za wczesni zrobiony ..czesto pozytywne owulacyjne sa zapowiedzia ciazy .. z racji tego ze na poczatku ciazy beta hcg - niewykrywana w tescie jest podobna do LH i jest wykrywana na uwolacyjnym. odczekaj jesczze z 2-3 dni jak @ nie przyjdzie powtorz testMania1718 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje za odpowiedz Jesli to bylo plamienie okoloowulacyjne to chyba mam male szanse na dzidziusia bo przez te cztery dni plamienia nie bylo przytulanka.. zaraz po jak najbardziej Objawow ciazy raczej brak poza mocno widocznymi zylami na piersiach (czego wczesniej nie mialam)i lekkie bolesci w dole brzucha.[/link]
-
wiesz u nie owulka wstepuje dopeiro po plamieniach
czytalam artykul ze plamienie moze pojawiac sie przed dniami plodnymi .. z racyji tego ze odczopowuje sie i pojawiaja sie resztki @ ktore gdzies mogly jeszcze zalegac .. i wteyd zaczynaja sie plodne..
wiec jelsi n 12 zaczly sie plamienia +4 dni to 16/17 mglas miec owu ..
ale kazda kobieta jest inna poczekajMania1718 lubi tę wiadomość
-