Dziwny mocz , okres się zbliża czy może ciąża ?
-
Hej kochane , jestem totalnie zielona w temacie to mój 1 cykl starań. Mam 31 lat i lekarz mnie przeraził omawiając ze mną mój wynik AMH . Powiedział , że mam maksymalnie 6 miesięcy na próby zajścia w ciążę , potem już mam się zgłosić do kliniki niepłodności. To mój 3 cykl po odstawieniu antykoncepcji po 8 latach . Ostatnie 3 cykle raczej regularne ( 27-28 dni ) . Podczas ostatniego okresu dzień przed wystąpieniem okresu zauważyłam w kubeczku takie strzępki białe w moczu. Jestem 9 dpo. Okres powinien się pojawić jutro lub pojutrze i teraz z ciekawości bez testowania znowu zrobiłam siku do kubeczka i też takie białe strzępki widzę . Czy też tak miałyście ? Pytam bardziej z ciekawości bo już straciłam nadzieję w tym cyklu
. Kochałam się dobę przed owulacją ( potwierdzoną testem ) . Temperatura od ponad tygodnia stała 37.3 , podobno chwilę przed okresem powinna się obniżyć
poradźcie coś staraczki bo dopiero zaczynam tą zapewne niełatwą drogę
-
Wiesz co,ja nie słyszałam o takim objawie,ale no co człowiek to inaczej. Czekać czekać na testowanie pozostało👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa -
Zuzka :) wrote:Hej kochane , jestem totalnie zielona w temacie to mój 1 cykl starań. Mam 31 lat i lekarz mnie przeraził omawiając ze mną mój wynik AMH . Powiedział , że mam maksymalnie 6 miesięcy na próby zajścia w ciążę , potem już mam się zgłosić do kliniki niepłodności. To mój 3 cykl po odstawieniu antykoncepcji po 8 latach . Ostatnie 3 cykle raczej regularne ( 27-28 dni ) . Podczas ostatniego okresu dzień przed wystąpieniem okresu zauważyłam w kubeczku takie strzępki białe w moczu. Jestem 9 dpo. Okres powinien się pojawić jutro lub pojutrze i teraz z ciekawości bez testowania znowu zrobiłam siku do kubeczka i też takie białe strzępki widzę . Czy też tak miałyście ? Pytam bardziej z ciekawości bo już straciłam nadzieję w tym cyklu
. Kochałam się dobę przed owulacją ( potwierdzoną testem ) . Temperatura od ponad tygodnia stała 37.3 , podobno chwilę przed okresem powinna się obniżyć
poradźcie coś staraczki bo dopiero zaczynam tą zapewne niełatwą drogę
Mocz (łac. urina) – uryna, płyn wytwarzany w nerkach i wydalany z organizmu, zawierający produkty metabolizmu bezużyteczne lub szkodliwe dla ustroju. Mocz jest płynem powstającym w procesie filtrowania (oczyszczania) krwi przez nerki.
Jeśli się martwisz to zrób badanie moczu. Co do ciąży - zrób betę w dniu spodziewanej miesiączki lub później jeśli nie przyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 10:59
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Molahonkeey wrote:Mocz (łac. urina) – uryna, płyn wytwarzany w nerkach i wydalany z organizmu, zawierający produkty metabolizmu bezużyteczne lub szkodliwe dla ustroju. Mocz jest płynem powstającym w procesie filtrowania (oczyszczania) krwi przez nerki.
Jeśli się martwisz to zrób badanie moczu. Co do ciąży - zrób betę w dniu spodziewanej miesiączki lub później jeśli nie przyjdzie.
Haha, nie mogę z tej definicji moczu 😆🤣
@Zuzka a jakie to AMH, które tak zaniepokoiło lekarza?
Jeśli chodzi o "białe strzępki" w moczu to normalne. Po prostu wcześniej za pewnie nie zbierałaś tak często moczu do pojemnika i nie miałaś, jak tego zaobserwować.Molahonkeey lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
A te strzępki to nie jest przypadkiem śluz, naskórek z okolic intymnych?
Marta.R. lubi tę wiadomość
👩🏻35 lat
👧🏻2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
01.02. beta HCG 383 ❤️
03.02. beta HCG 775 ❤️
05.02. beta HCG 1751 ❤️
28.02. wizyta serduszkowa 🥰 -
Julia24 wrote:Haha, nie mogę z tej definicji moczu 😆🤣
@Zuzka a jakie to AMH, które tak zaniepokoiło lekarza?
Jeśli chodzi o "białe strzępki" w moczu to normalne. Po prostu wcześniej za pewnie nie zbierałaś tak często moczu do pojemnika i nie miałaś, jak tego zaobserwować.
🤭😇
Też pomyślałam o tym, że człowiek tak dokładnie nie widzi co tam sobie dryfuje dopóki nie zacznie sikać do pojemniczka ☺️
Podrożniczka wrote:A te strzępki to nie jest przypadkiem śluz, naskórek z okolic intymnych?Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Według chat GTP białe strzępki mogą być po prostu:
1. Śluzem z układu moczowego – to naturalny składnik moczu, zwłaszcza u kobiet, i może pochodzić z dróg moczowych lub pochwy.
2. Złuszczonym nabłonkiem – komórki nabłonka dróg moczowych mogą się naturalnie złuszczać i pojawiać jako białe pasma.
3. Resztkami wydzieliny pochwowej – jeśli próbka moczu została pobrana bez dokładnego oczyszczenia okolic intymnych, mogą się w niej znaleźć ślady wydzieliny.
Też mam takie strzępki widoczne, robiłam badania moczu i nie mam żadnych bakterii. Mam to w każdym cyklu więc nie jest to objaw ciąży.
10 dni to trochę krótka faza lutealna, ja na taką brałam luteinę.
Temperatura czasami spada dopiero w pierwszym dniu krwawienia u mnie tak jest.
Molahonkeey lubi tę wiadomość
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-