X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziwny mocz , okres się zbliża czy może ciąża ?
Odpowiedz

Dziwny mocz , okres się zbliża czy może ciąża ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zuzka :) Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane , jestem totalnie zielona w temacie to mój 1 cykl starań. Mam 31 lat i lekarz mnie przeraził omawiając ze mną mój wynik AMH . Powiedział , że mam maksymalnie 6 miesięcy na próby zajścia w ciążę , potem już mam się zgłosić do kliniki niepłodności. To mój 3 cykl po odstawieniu antykoncepcji po 8 latach . Ostatnie 3 cykle raczej regularne ( 27-28 dni ) . Podczas ostatniego okresu dzień przed wystąpieniem okresu zauważyłam w kubeczku takie strzępki białe w moczu. Jestem 9 dpo. Okres powinien się pojawić jutro lub pojutrze i teraz z ciekawości bez testowania znowu zrobiłam siku do kubeczka i też takie białe strzępki widzę . Czy też tak miałyście ? Pytam bardziej z ciekawości bo już straciłam nadzieję w tym cyklu :( . Kochałam się dobę przed owulacją ( potwierdzoną testem ) . Temperatura od ponad tygodnia stała 37.3 , podobno chwilę przed okresem powinna się obniżyć :( poradźcie coś staraczki bo dopiero zaczynam tą zapewne niełatwą drogę :(

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

AMH- (10. 2024) - 0.61 ng ➡️ ( 01.2025) 0,75 ng
    TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Progesteron 28.01- 25.73 ng/ml
    BHCG - 30.01- 100 mlU/ ml
    Progesteron 30.01-29,4 ng/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • a_aandzela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co,ja nie słyszałam o takim objawie,ale no co człowiek to inaczej. Czekać czekać na testowanie pozostało ;D

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    ⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa
  • Julciaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzębki białe w moczu to może być jakaś infekcja nie boli cię pęcherz ? Nie piecze? Nie sikasz częściej?

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka :) wrote:
    Hej kochane , jestem totalnie zielona w temacie to mój 1 cykl starań. Mam 31 lat i lekarz mnie przeraził omawiając ze mną mój wynik AMH . Powiedział , że mam maksymalnie 6 miesięcy na próby zajścia w ciążę , potem już mam się zgłosić do kliniki niepłodności. To mój 3 cykl po odstawieniu antykoncepcji po 8 latach . Ostatnie 3 cykle raczej regularne ( 27-28 dni ) . Podczas ostatniego okresu dzień przed wystąpieniem okresu zauważyłam w kubeczku takie strzępki białe w moczu. Jestem 9 dpo. Okres powinien się pojawić jutro lub pojutrze i teraz z ciekawości bez testowania znowu zrobiłam siku do kubeczka i też takie białe strzępki widzę . Czy też tak miałyście ? Pytam bardziej z ciekawości bo już straciłam nadzieję w tym cyklu :( . Kochałam się dobę przed owulacją ( potwierdzoną testem ) . Temperatura od ponad tygodnia stała 37.3 , podobno chwilę przed okresem powinna się obniżyć :( poradźcie coś staraczki bo dopiero zaczynam tą zapewne niełatwą drogę :(

Mocz (łac. urina) – uryna, płyn wytwarzany w nerkach i wydalany z organizmu, zawierający produkty metabolizmu bezużyteczne lub szkodliwe dla ustroju. Mocz jest płynem powstającym w procesie filtrowania (oczyszczania) krwi przez nerki.

Jeśli się martwisz to zrób badanie moczu. Co do ciąży - zrób betę w dniu spodziewanej miesiączki lub później jeśli nie przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 10:59

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Mocz (łac. urina) – uryna, płyn wytwarzany w nerkach i wydalany z organizmu, zawierający produkty metabolizmu bezużyteczne lub szkodliwe dla ustroju. Mocz jest płynem powstającym w procesie filtrowania (oczyszczania) krwi przez nerki.

Jeśli się martwisz to zrób badanie moczu. Co do ciąży - zrób betę w dniu spodziewanej miesiączki lub później jeśli nie przyjdzie.

Haha, nie mogę z tej definicji moczu 😆🤣

@Zuzka a jakie to AMH, które tak zaniepokoiło lekarza?
    Jeśli chodzi o "białe strzępki" w moczu to normalne. Po prostu wcześniej za pewnie nie zbierałaś tak często moczu do pojemnika i nie miałaś, jak tego zaobserwować.

Molahonkeey lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te strzępki to nie jest przypadkiem śluz, naskórek z okolic intymnych?

Marta.R. lubi tę wiadomość

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

28.02. wizyta serduszkowa 🥰
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Haha, nie mogę z tej definicji moczu 😆🤣

@Zuzka a jakie to AMH, które tak zaniepokoiło lekarza?
    Jeśli chodzi o "białe strzępki" w moczu to normalne. Po prostu wcześniej za pewnie nie zbierałaś tak często moczu do pojemnika i nie miałaś, jak tego zaobserwować.

🤭😇
    Też pomyślałam o tym, że człowiek tak dokładnie nie widzi co tam sobie dryfuje dopóki nie zacznie sikać do pojemniczka ☺️
    Podrożniczka wrote:
    A te strzępki to nie jest przypadkiem śluz, naskórek z okolic intymnych?
    U mnie to zazwyczaj śluz, ale też nie zastanawiam się głębiej nad tym, bo badania moczu mam w porządku, a wiadomo, że coś tam sobie może pływać zawsze, w końcu to mocz 🤣❤️

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według chat GTP białe strzępki mogą być po prostu:
    1. Śluzem z układu moczowego – to naturalny składnik moczu, zwłaszcza u kobiet, i może pochodzić z dróg moczowych lub pochwy.
    2. Złuszczonym nabłonkiem – komórki nabłonka dróg moczowych mogą się naturalnie złuszczać i pojawiać jako białe pasma.
    3. Resztkami wydzieliny pochwowej – jeśli próbka moczu została pobrana bez dokładnego oczyszczenia okolic intymnych, mogą się w niej znaleźć ślady wydzieliny.

Też mam takie strzępki widoczne, robiłam badania moczu i nie mam żadnych bakterii. Mam to w każdym cyklu więc nie jest to objaw ciąży.

10 dni to trochę krótka faza lutealna, ja na taką brałam luteinę.

Temperatura czasami spada dopiero w pierwszym dniu krwawienia u mnie tak jest.

Molahonkeey lubi tę wiadomość

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ