Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wasza wiara we mnie jest niesamowita
KateKum lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Achia wrote:Izape mój piesek mieszka w bloku ale myślę że jest 10000 razy szczęśliwsza niż gdyby mieszkała dalej w schronisku. Nigdy nie zapomnę jej okropnie smutnego spojrzenia zza krat,a nikt jej nie chciał, bo już miała skończony 7 rok życia...
Pieski w blokach źle nie mają
A teraz? Proszę bardzo:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0454523add4.jpg
Achia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Reset teraz masz najlepszy czas wg mnie bo żyjesz nadzieja po pozytywnym teście będzie radość i strach i tak przez najbliższe 250 dni od pozytywa także ciesz się tym stanem
Achia ja właśnie chciałabym w iść psa ze schroniska ale takiego już wiekowego żeby na starość mial lepiej ale mój emek chce tylko owczarka niemieckiego dlugowlosego ale też nie chce brać tej odpowiedzialności przy małym dziecku jeśli chodzi o wyprowadzanie go więc u nas ten temat zawieszony ale... jak Zosia będzie chciała mieć kiedyś psa to na pewno się zgodzimyreset, Achia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajka myślę że zrobiliśmy podobnie-w sensie GDybym nie miała psa ,a była w ciąży to bym się wstrzymała z jego posiadaniem aż dziecię podrośnie. Bo dzieci się super wychowują z psami
A Bajlę wzięliśmy jak jeszcze mieszkaliśmy na kawalerce, ja bardzo źle znosiłam kolejne nieudane miesiące i tą 1 kreskę, że zaczęłam wiercić, wtedy nawet jeszcze nie- mężowi , dziurę w brzuchu o psa. I nie przesadzę teraz pisząc że ona uratowała mnie od wejścia w jakieś depresyjne stany. Teraz mam nadzieję, że przyjmie nowego członka rodziny z miłością i cierpliwościąWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 16:27
Bajkaaa, Izape_91, Rucola lubią tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Reset co do dupka to ostatnio mój dr W na wizycie powiedział że wg ostatnich naukowych doniesień DUPEK NIE BLOKUJE OWULACJI! Że nie był tego pewien wcześniej i nie przepisywał pacjentkom bez potwierdzonej owu a teraz uczył się do egzaminu i dużo czytał i na bank dupek jest ok i zapisuje dupka już z zastrzykiem
Anaa! Cudowne wieści! Dupka możesz śmiało zacząć brać już od jutra albo od wtorku odstaw też Donga
KateKum, Kurcze, to może być tak że masz zbyt niski prog i wtedy organizm rzeczywiście nie ma sygnału do @... To chyba jest temat dla dobrego endo-gina albo napro...
By7mistake truj nam tu ile wlezie! trzymam kciuki za monitoring! :* a ja tez dziś uczuciowa jestem, bo znowu poryczałam się w kościele
Izuś no cudeńka! Jak tylko uda mi się zajść w tę ciążę to melduję się u Ciebie z zamówieniem!
Narazie wezmę lutke, żeby dostać @, zrobię te badania, które mi gin przepisał i zobaczymy co dalej.
Dla mnie te wszystkie zawirowania są niezrozumiałe, przecież jak nic nie brałam, to miałam ovu i zaszłam po 5 cyklach starań. Mam taki mętlik w głowie, że już sama nie wiem co mam robić. Ale chyba rozsądnie będzie brać lutke, co cykl
-
nick nieaktualny
-
Zapomniałam Wam powiedzieć o piątkowym znaku gdzieś "z góry", że to musi być TEN cykl
Byłam na zakupach (miały być tylko spożywcze, ale hm kusił, więc weszłam jeszcze poszperać na wyprzedażach) i wzięłam do przymierzalni trzy czarne kiecki z długim rękawem, takie 'do pracy'. Dwie przemierzyłam, ściągam trzecia z wieszaka i wydaje mi się strasznie duża (normalnie mam S, tamta była M, ale za 15 zł więc uznałam, że zaryzykuję). Oglądam dokładnie, a to sukienka z serii mama
Pal sześć, że nie mam żadnych objawów ciąży, kto inny mi daje lepsze znaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 18:15
Bocianiątko, frezyjciada, Aga9090, Anaaa90, Bajkaaa, nowa na dzielni, Emiilka, Tosia2323, Rucola, Jedna_z_Wielu, Jeżowa, KateKum lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ptysia wrote:Reset, mało tego, trzeba było ją brać, bo już za niedługo będzie Ci taka potrzebna!
Kusiło, ale jednak cała była za duża - w ramionach itp.
P.S. poza sukienka mam kolejny znak: cały dzień biegunkę. Albo meta albo ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 18:49
Malgonia, Anaaa90, Bajkaaa, Emiilka, Minie Black, blue00, lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość
Ja wierze w znaki chociaż moje póki co się nie sprawdzają . Za to z objawów to mam 2gi dzień z rzędu tyle śluzu jakby mi ktoś czubatą łyżka stołową władował w gacie krem nivea . Kij, ze 4-5 dpo nawet w ciążowym cyklu to jeszcze nie ciąża, ale biały kremowy śluz jest? Jest
A moja kicia tez jest adoptowana, w każdym mieszkaniu dobrze się czuła ale teraz kiedy ma swój duży taras na który może sobie wychodzić kiedy chce to już pełnia szczęścia Bardzo bezczelnie podgląda z niego wszystkich sąsiadów - wychyla się na maxa i się gapi jak tylko kogoś zobaczyreset lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyReset, nie chce nic mówić, ale ja też miałam rewolucje żołądkowe
Dziewczyny, ma któraś "pod ręką" mechanika? Bo dziwna sprawa, rodzice za granicą i auto im odwala taki dziwny numer, że na luzie, albo sprzęgle jedzie do tyłu pod górę (stojąc z górki), a są jakieś 1500 km od domuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 19:48
reset lubi tę wiadomość
-
Minie, mechanika nie mam pod ręka, ale gdybys coś innego popsuła.... to zostawiam namiary
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0ba51914c86.pngreset, Bocianiątko, Minie Black, Malgonia, Izape_91, Ptysia, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Czym bliżej jutra, tym bardziej się waham, czy już nie zacząć sikać
nick nieaktualny
-
Ja bym sikała i tworzyła galerie blednacych i ciemniejących kresek ale jakbyś nie postanowiła to i tak kciuki zaciskam
-
Reset sikaj dawno nic ekscytującego się nie działo to dawaj Ty dni nam będą szybciej lecieć
Ja jednak wezmę proga dopiero na wyjezdzie bo tak policzylam, ze jeszcze mialabym @ gdyby zaczela teraz brac. To bedzie dluuuuugi cykl, ale trudno. Nie pierwszy, który mnie zawiódl ale i pewnie nie ostatni. Zaczynam oswajać się z myślą, że chyba dane mi będzie wychowywać jedynaka niestety. Ehhh
...czarne chmmury dziś mnie naszły. Nie smęcę już !
Dobranoc :*2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
reset wrote:Czym bliżej jutra, tym bardziej się waham, czy już nie zacząć sikaćHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Mój poczasiak 11 dni po Ovi, 9 dpo wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55ac3b533283.jpg
W kwietniu dokładnie na tym samym etapie była beta po zastrzyku 2, więc jeszcze nie ma czym się podniecać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 06:58
Bocianiątko, Kingulla, lamka, Tosia2323, Flowwer, Luna1993, by7mistake, nowa na dzielni, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
nick nieaktualny