X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Estrofem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MartiMarti! Nowa

Wysłany: 24 lutego 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przyjmowanie estrofemu w drugiej fazie cyklu zwiększa temperaturę ciała? Jestem dziś 11 dpo A temperatura wysoka, test negatywny.

MartiMarti!
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartiMarti! wrote:
    Czy przyjmowanie estrofemu w drugiej fazie cyklu zwiększa temperaturę ciała? Jestem dziś 11 dpo A temperatura wysoka, test negatywny.
    Z tego, co wiem, to temperaturę podnosi progesteron. Jesteś 11dpo, więc możliwe, że to progesteron.

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • AngEla Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, biorę estrofem od 7 dc do 25 dc codziennie po jednej tabletce. Aktualnie mam 17 dc dzisiaj i żadnego skoku temperatury. Czy eustrofem może z kolei obniżać temperaturę lub blokować owulację? To mój pierwszy cykl z tym lekiem, przy czym w poprzednim bez leków miałam ładny skok tempki po owu. Miałyście może podobnie?
    Estrofem biore na cienkie endo i prawie zerowy poziom estrogenów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 13:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ