Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Estrofem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MartiMarti! Nowa

Wysłany: 24 lutego 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przyjmowanie estrofemu w drugiej fazie cyklu zwiększa temperaturę ciała? Jestem dziś 11 dpo A temperatura wysoka, test negatywny.

MartiMarti!
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartiMarti! wrote:
    Czy przyjmowanie estrofemu w drugiej fazie cyklu zwiększa temperaturę ciała? Jestem dziś 11 dpo A temperatura wysoka, test negatywny.
    Z tego, co wiem, to temperaturę podnosi progesteron. Jesteś 11dpo, więc możliwe, że to progesteron.

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • AngEla Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, biorę estrofem od 7 dc do 25 dc codziennie po jednej tabletce. Aktualnie mam 17 dc dzisiaj i żadnego skoku temperatury. Czy eustrofem może z kolei obniżać temperaturę lub blokować owulację? To mój pierwszy cykl z tym lekiem, przy czym w poprzednim bez leków miałam ładny skok tempki po owu. Miałyście może podobnie?
    Estrofem biore na cienkie endo i prawie zerowy poziom estrogenów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 13:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ