X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Faza lutelna 18 dni ,test negatywny o co chodzi?
Odpowiedz

Faza lutelna 18 dni ,test negatywny o co chodzi?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • wyczekujacnamaj Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki... :) Tak jak w temacie dziś faza lutealna wynosi 18 dni,wczoraj już się cieszyłam,ponieważ od 18 jest wysokie prawdopodobieństwo ciąży...i jeszcze ten dość spory skok temperatury w drugiej fazie ,fazy lutealnej. Jednak dziś rano,rozczarowałam się na teście jedna kreska...:( Ovu wyznaczył mi owulke na 9 dc ,myślałam że może się udało .. Czy któraś z Was miała taki przypadek ,ze pierwsze testy wychodziły negatywne a później mile się zaskoczyłyście. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć... Pozdrwiam :*

https://ovufriend.pl/graph/2006d3a19c323d29d78fac2d1c93bc5b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:21

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje albo poczekac jeszcze troche albo isc na bete :) byc moze hormon jest jeszcze zbyt niski by wyczuly go testy a to sie zdarza i to dosc często.

ovufriend.pl

Wysłany: 21 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze poczekam ,tzn postaram się. może rzeczywiście hormon jest za niski,jednak póki co nie nastawiam się..lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż przeżyć kolejne rozczarowanie. Kamila X a powiedz mi co myślisz o tym skoku w drugiej fazie ,fazy lutealnej jest nieco dziwny... czytałam ,że najwyższe stężenie progesteronu jest 7 dpo a mi owulacja ywpadła w 9 dc ...dziś to 19 dzień fl...

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi skok w fazie lutealnej moze zwiastowac ciaze a ńie musi. Tak samo spadek temperatury moze zwiastowac zagniezdzenie a nie musi. Mialas mońitoring cyklu u gin? Bo bez tego nie mozesz jasno stwierdzic,ze owu byla 9dc. Mogla byc przed i po wiec to nic pewnego. Trzymam kciuki za zielony koniec bo wykres masz bardzo ladny i jesli wspolzylas w dniach plodnych to ciaza jest bardzo prawdopodobna :)
    Tez mam dzisiaj drugi skok w fl ale mam swiadomosc,ze to moze nic nie oznaczac i sie nie nakrecam tylko grzecznie czekam na @ :)

ovufriend.pl

Wysłany: 21 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie monitoringu nie miałam,raczej w tym cyklu nie myslelismy o tym aby się udalo. Wyluzowalismy można tak powiedzieć,jednak gęsto jest od serduszek wiec jest jak najbardziej duże prawdopodobieństwo ze moglismy trafic,ale jak znam życie to nici z tego. Póki co czekam cierpliwie... Jak do pon nie przyjdzie @ to testuje. Dodam ze wczesniej owulacja występowała albo 11 DC lub 9 i od 13 do 15 dni FL. A tu w tym cyklu juz 19 i o dziwno ,żadnych plamien nic. To trzymam kciuki za Nas dwie i dziekuje za odpowiedz ;*

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis poniedzialek :D
    Jak tam u Ciebie sprawy sie maja?

ovufriend.pl

Wysłany: 23 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co cisza,szyjka twarda,wysoko ,zamknięta. Temp trzyma się na 36,8 -36,9 czyli wysoko jak na mnie. Dziś jest 21 dzień fazy lutealnej... Póki co nie testuje ,czekam boje się rozczarowania. Mam pytanie jest możliwość ze owulacja byla w tym drugim skoku temp czy raczej nie? Niby ten 9 DC pasuje,skok jest i utrzymuje się. A jak u Ciebie? Cos wiadomo? :)

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda,ze nie ma opisu sluzu.
    Jak patrze na Twoj wykres i analizuje dane ( owulka w poprzednic cyklach 9dc-11dc, fl 13-15dni) to ten wykres ladnie Ci sie pokrywa z poprzednimi cyklami z tym,ze faza lutealna jest bardzo dluga. Widoczny drugi skok temperatury w fl. Hmmm mi tu smierdzi fasolką :D
    A mialas poprzednio podobne cykle, tak dlugie, z poznym skokiem temperatury itp?
    Masz naprawde ladny wykres i sa wielkie szanse na ciaze :D a na bete nie chcesz sie wybrac?
    U mnie temperatura wysoko ale ja sie nie spodziewam,ze zaciazylam. Uprawialam seks dopiero w dniu skoku i to pozno w nocy wiec jajeczko moglo nie doczekac jesli owulka byla. Zakladam,ze jestem jak wiekszosc i owulka u mnie wystepuje przed skokiem, tak wiec ten cykl zakonczy sie @ :) tylko ja tez nie jestem w gronie "staraczek", ja sie narazie tylko bacznie przygladam co i jak :)

ovufriend.pl

Wysłany: 23 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korci mnie żeby iść na bete albo choć ten test zrobić ale poczekam jeszcze kilka dni,ten który robiłam w piątek wyszedł negatywny...nie chce znowu jednej kreski zobaczyć.. A co do tych moich cykli to dopiero od listopada mierze temp wcześniej tylko zapisywałam termin okresów no i wyszło ze cykle miałam od lipca 23,23,24,22,23,22,17(bez owu),22,26 no i ten aktualny który trwa już dziś 30 dni. Kiedyś może z dwa lata temu miałam cykle dłuższe,jednak po półmaratonie który biegłam w zeszłym roku pozmieniało mi się na raczej krótkie. Dziś miałam taki dziwny objaw,brzuch wzdęty,nagle zaczęło mnie boleć podbrzusze ale tak jakoś dziwacznie i potem mnie zemdliło,ślinotok... próbuje się nie nakręcać ,ale tak bym chciała żeby to rzeczywiście była fasolka :) ale cierpliwości kobieto ! :D A u Ciebie może być różnie ,może akurat się udało kto wie :)) Trzymam kciuki za Nas obie :*

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zrob jutro test, powinien juz cos pokazac :) cykle masz regularne wiec ja bym obstawiala na fasolke :) skok ewidentnie w 10 dc. Faza lutealna zatem dlugaśna a dlugaśna faza lutealna zwiastuje jedno :D trzymam za Ciebie kciuki, choc mysle,ze sa niepotrzebne :D

ovufriend.pl
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja dołączę do tematu. trochę rozciąga mi się ta lutealna, z tym, że mi gin potwierdził owulacje. i mam dość równą temp. jak na mnie bo zawsze u mnie były góry i doliny - a teraz ładnie równo jak od linijki. powinnam już dostać @ ale jak narazie nie czuję zbytnio, żeby się zanosiło. zrobiłam dziś test ale negatyw jak nic. od kilku dni "zalewa" mnie kremowy śluz - taki jaki zdarza mi się przed owulacją zanim przyjdzie rozciągliwy.... też się zastanawiam czy się udało. minus taki, że w przeciwieństwie do Was zaczynam się nakręcać i boję się poranka, w którym po zmierzeniu temp. wyjdzie mi spadek drastyczny tempki. trzymam kciuki za Was i za siebie........

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png

Wysłany: 28 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic ,ten cykl spisany na straty. Ale jednak wydaje mi się ze owulację miałam w drugim skoku,wtedy temp były zdecydowanie wysokie. No i jeśli by tak było FL wynosi 13 dni i pokrywa się z tamtym i cyklami... Fasolki nie ma bo w tych dniach nie serduszkowalismy. A pierwszy skok może był podejściem do owulacji? A jak u CB Kamila x ? ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ