🔮Hallowen, dynie 🎃 i psikusów masa, a w czerwcu utulę mojego Bobasa! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
brilka wrote:Piret, Paulinko, ja popieram WPK w nienawiści do jarmarku, całe studia musiałam się przepychać chodząc na zajęcia przez jarmark świętojański i bożenarodzeniowy i nie znoszę tych straganów, ludzi i klimatu. 🤪😅
Ja nic nie mam do nienawiści do jarmarku 🤣, rozumiem ze ludzie moga lubic albo nie
tylko serio, on tłucze ten temat na okrągło , mam wrazenie ze zaczyna wcześniej niz w Pepco pojawia sie kolekcja świąteczna😅
@Piret, a sprawdzalas te wyniki na kompie? Bo czasem jest tak ze na telefonie sie nie pojawiają z jakiegoś powodu... BTW ja w diagnostyce mialam wynik po 3 dniach wiec dziwi mnie ze tak dlugo czekasz
Piret lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
"Zes*am się, a nie dam się." -
Brilka ja to rozumiem haha moja bliska koleżanka nie znosi miejsc gdzie są tłumy ludzi i szkoda ale z nią nigdy nie wybiorę się na grzańca w świątecznej atmosferce, bo ona tego nie przeżyje 🙈😂🤪 mi nie przeszkadza i co roku chętnie się wybiorę, natomiast nie w weekendy bo wtedy faktycznie nie ma się jak ruszyć tylko człowiek idzie z falą 🌊 🤣
Paulinko nie mam konta na diagnostyce, nie wiem jak samemu sprawdzić bo nie dostałam kodu a to wysyłane było przez klinikę … i ja mam dopiero jak lekarz wynik opisze i rejestracja wyśle ehh denerwuję się choć nie mam żadnych objawów, ale tak długo to trwało że obawy zawsze są 😐
A jeszcze co do kont o wrocławskim jedzonku to bardzo lubię oglądać wrocławskiego smakosza 😊PaulinKA lubi tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez
W trakcie diagnostyki
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;
Fragmentacja DNA 6% ✔️
❌ 6-9.25 r. walka z e.coli
Czy to słońce jest gdzieś za rogiem? 🍀 -
Aa bo ty jesteś w Invimedzie? Kurde to w Gamecie kulturka nawet jak robili badania z programu to i tak dostalam kod zeby sobie sprawdzić w domu .. a jaki maja tam lab? Ja bym chyba zadzwoniła... biocenoza to nie jest badanie na ktore tak dlugo sie czeka! Moze po prostu nie wprowadzili
A tego smakosza sobie obejrzeć bo aktualnie nie mam nikogo kto recenzuje wroclawskie jedzonka 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 19:14
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
PaulinKA wrote:Aa bo ty jesteś w Invimedzie? Kurde to w Gamwcie kulturka nawet jak robili badania z programu to i tak dostalam kod zsby sobie sprawdzić w domu .. a jaki maja tam lab? Ja bym chyba zadzwoniła... biocenoza to nie jest badanie na ktore tak dlugo sie czeka! Moze po prostu nie wprowadzili
A tego smakosza sobie obejrzeć bo aktualnie nie mam nikogo kto recenzuje wroclawskie jedzonka 😄
Kochana ja w MedFeminie tylko 🙈 dlatego tam, bo wybrałam to miejsce na drożność i ceny wizyt są przestępnea wysyłają do diagnostyki, a co będzie w przyszłości czas pokaże …
Co do Wrocławskiego Smakosza to co jakiś czas organizuje akcje charytatywne i akurat teraz wspomaga zwierzątka z grupy ratuj z wybranymi restauracjami, także fajna inicjatywa 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 19:07
PaulinKA lubi tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
Fragmentacja DNA 6% ✔️
Lipsy wrote:@kari, my tu chyba juz wszystkie przeszłyśmy kazdy objaw swiata, nas tak latwo nie wciągniesz w pogadanki o tym czy krosta na lewym policzku to ciaza czy za duża ilość czekolady 😆 trzymam kciuki za jutrzejszy test! A co do powiek to lepiej podejdź do apteki i popros o jakies krople 😘 a ja nie zapomnę jak Molcia, nasza królowa objawow -najmniej ich miala w cyklu ciążowym 🤣
Kari a ja Cię trochę podkręcę, bo coś mi tam majaczyło na tych testacha ta krew to może być implantacja.
Ale u mnie co miesiąc mdłości, zawroty głowy, dziwne bóle, a ciąży jak nie było tak nie ma.[/QUOTE]
Dzięki 😂 tak sobie myślę „a miałam spokojnie czekać na @ w tym cyklu” a znów myślenie tylko o jednym..
Do tego żeby było ciekawiej, w czwartek dostałam w pracy wypowiedzenie przez redukcję etatu 😔 na szczęście 3 miesiące okresu wypowiedzenia ale wciąż to trochę szok i stres. Było mi tam co prawda bardzo źle przez nękanie i mnóstwo stresu więc staram się myśleć że wyjdzie mi to na pewno na dobre.👩🏼’96 🧑🏽’96 🐶Helenka
Starania od 05.25 - na ten moment tylko naturalne
Cykle 28-29 jak w zegarku.
U mnie hormony ✅ brak wykrytych chorób na ten moment
Następny krok badanie nasienia
(Według lekarzy dotychczas za wcześnie na dokładniejsze badania 🙄) -
@piret załóż konto na diagnostyce to nie będziesz potrzebowała kodów 🙂 W szpitalu jak pobieraja nam badania to wszystko prawie leci do diagu i tylko czatuje na wyniki. Jakbyś była w placówce diagnostyki to poproś o karte stałego klienta i zarejestruj. Z karta chyba na stałe zniżka -5%. Biocenozę miałam pobieraną w czwartek a wynik w środę 🙂
@paulinka uuu no no to teraz tylko małpiszon i jazda z lekami 😁 zobaczysz jak zleci i zaraz monitoring ☺️
@sylada tez już bliziutko do wizyty, a w listopadzie ogień 🔥
@kari ja tez przeszłam różne objawy, a ciąży jak nie było tak ni ma, chociaz wiem ze cięzko się nie nakręcać 😕 współczuje z pracą, dodatkowy stres, ale mam nadzieję ze albo zaciążysz albo znajdziesz fajniejszą lepiej płatną robotę ☺️Sylaada, Kari0603, Piret lubią tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 10/25 🙏 letrozol + menopur
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Dziewczyny dzwonili do mnie z medfeminy - mam złą biocenozę jak to jest możliwe ?! 12 września miałam wymaz bakteriologiczny byl robiony tydzień od zakończenia antybiotyku i wyszły liczne dobre bakterie i żadnych innych złych bakterii. Od wtedy ciągle nieprzerwanie biorę priobiotyki doustnie i dopochwowo a po dwóch tygodniach od tamtego wymazu biocenoza i mam „nieliczne te dobre i leukocyty liczne” … nie mam żadnych objawów, nosz kur** myślałam że jestem wyleczona okres mi się kończy wszystko jest wporządku, najchętniej podeszłabym do tej drożności mam niby brać przez 6 dni fluomozin… ale jutro pogadam z lekarka która miała robić w tym cyklu drożność to są jakieś jaja nie mam sił 😭😭😭 czy mogę ewentualnie dostać po drożności antybiotyk w razie co…???
Paulinko teraz otrzymałam i widzę że mam podobną do Twojej tylko że ziarenkowce zamiast pojedynczych mam nieliczne no i leukocyty liczne (od 10-50) kurczę nie chce tracić cyklu nie mam objawów infekcji .. może jak wezmę teraz globulki na infekcję a po badaniu antybiotyk to będzie ok co myślicie????Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 21:12
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
Fragmentacja DNA 6% ✔️
@piret pogadaj z tą lekarka jak to widzi, wiem że nie chcesz czekać ale jak bakterie przeniosą się do macicy to będziesz się bujać z zapaleniem endo, a nawet otrzewnej 😕 czy przed pobraniem miałas abstynencje 2-3 dni? I czy nie ma opcji zrobienia biocenozy przed samą drożnością? Ja tak miałam w invicta że kazali przyjść pół godz wcześniej na biocenozę i na jej podstawie lekarz decydował czy będzie badanie. Miałam leukocyty i podwyzszone ph ale też dużo dobrych bakterii i zrobili badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 21:29
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Żałuję że nie poszłam na drożność do kliniki niepłodności bo z tego co mówisz mają tam własne laboratorium skoro tego samego dnia jest wynik tutaj wysyłają do diagnostyki i chyba nie da rady tego samego dnia ewentualnie ph może sprawdzić …. Poza tym zwodzili mnie że zrobią z tygodnia na tydzień wyniki były złe a jak bym zmieniła miejsce to potrzebna była wizyta kwalifikacyjna pierwsza i cykl też by przepadł zanim wyniki i termin by mi znaleźli
nigdzie nie chcą posiłkować się wynikami z innego miejsca a po co mialabym znowu robić cytologię i chlamydię i płacić za to ponownie 😢
Może jak będzie ph dobre to zrobi mi w tym tygodniu ehhh👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
Fragmentacja DNA 6% ✔️
@piret nie uznają cytologii i chlamydii z innego miejsca? Rozumiem jakieś badania z krwi, ale cytologia pół lub rok ważna, a chlamydia 3 msc i żadna klinika/przychodnia nie powinna z tym dyskutować 😑 W domowym laboratorium są paski ph możesz kupić i sama skontrolować 🙂 mam nadzieję że uda wykonać się to badanie 😉
Jaszczureczka lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
Piret, to okropne przez co przechodzisz ale całkowicie zgadzam się z motylkiem, ze jesli w pochwie czy szyjce masz bakterie to drożność rozniesie to tylko po calej macicy
Ja wiem ze niektóre kliniki nie wymagają nawet posiewu, much ani niczego przed droznoscia ale uważam ze to badanie warto zrobic w sterylnym środowisku... niech lekarz oceni czy taka ilość tych granulocytów i leukocytów jest ok czy uniemożliwia badanie...
No i wiesz co, ja do IVF biocenoze robilam sama, w swoim labie , zeby nie jechac przez cale miasto do nich tylko na to badanie (musiałam czekac na ustanie plamienia) wiec to dziwne co piszesz ze nie uznaja z innych miejsc... moze jednak zasugeruj lekarce zeby teraz zaaplikowała ci jeszcze jakaś kurację i znajdziesz lab ktory zrobi ci na cito dzień przed planowana droznoscia tą biocenoze?
Bardzo mi przykro ze dalej masz ten sam problem, pewnie czujesz ze nie możesz ruszyć dalej a to mega frustrujące.... tak mi szkoda, ze musisz sie z tym borykać...🫂🫂🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 22:14
Jaszczureczka lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
🔜 IVF 🙏
Piret, ja miałam robić drożność w sonokard i lekarz mi zalecał tylko badanie mucha, nie było tam wymogu że muszę mieć badanie robione u nich. W invimed też nikt nie wymagał badania robionego konkretnie w klinice. Invimed wysyła do synevo a sonokard do diagnostyki, wyniki miałam zawsze w 2-3 dni.Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
10/25 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Hmm tylko że ja mam cytologię z lipca 2024 i Medfemina to akceptuję reszta nie będzie a na wynik czeka się 5 tygodni… a nie robiłam go podczas gdy miałam bakterie e coli więc dopiero teraz bym musiała 😐 chlamydie mam z czerwca. Poprostu przez to że chciałam szybko a tu szli na rękę że nawet w późniejszym dniu cyklu zrobią o ile będę się zabezpieczać a i tak to robiłam mając infekcję … 💩 z tego wyszło ehhh teraz albo mi tu zrobią albo kolejny cykl w plecy, poproszę chyba o nową cytologię jak tam pojadę …👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
Fragmentacja DNA 6% ✔️
Z racji, ze postanowiłam sobie ze moj pierwszy post na Wilczkach bedzie dopiero jak sama bede miala bobaska w brzuchu to chciałabym tutaj serdecznie pogratulować @Nowej2024 dwóch cudnych bobusiow! ❤️❤️❤️
Troszkę za szybko ale z tego co czytalam to calkiem duże chłopaki ✨️ duzo zdrówka dla Was kochani 🤩🤩🤩
@julia, @brilka, zwolnił sie podwójny brzuszek, brać, nie zastanawiać sie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 22:51
Piret, Motylek93, Nowa2024, Loraa, brilka, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🔜 IVF 🙏
Piret wrote:Dziewczyny dzwonili do mnie z medfeminy - mam złą biocenozę jak to jest możliwe ?! 12 września miałam wymaz bakteriologiczny byl robiony tydzień od zakończenia antybiotyku i wyszły liczne dobre bakterie i żadnych innych złych bakterii. Od wtedy ciągle nieprzerwanie biorę priobiotyki doustnie i dopochwowo a po dwóch tygodniach od tamtego wymazu biocenoza i mam „nieliczne te dobre i leukocyty liczne” … nie mam żadnych objawów, nosz kur** myślałam że jestem wyleczona okres mi się kończy wszystko jest wporządku, najchętniej podeszłabym do tej drożności mam niby brać przez 6 dni fluomozin… ale jutro pogadam z lekarka która miała robić w tym cyklu drożność to są jakieś jaja nie mam sił 😭😭😭 czy mogę ewentualnie dostać po drożności antybiotyk w razie co…???
Paulinko teraz otrzymałam i widzę że mam podobną do Twojej tylko że ziarenkowce zamiast pojedynczych mam nieliczne no i leukocyty liczne (od 10-50) kurczę nie chce tracić cyklu nie mam objawów infekcji .. może jak wezmę teraz globulki na infekcję a po badaniu antybiotyk to będzie ok co myślicie????Piret lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Tak dziewczyny potwierdzam chłopcy dziś przyszli na świat 🥹😍
Nie chce zapeszać, ale na ten moment dobrze sobie radzą, oddychają bez respiratorów i oby tak zostało 🙏
Ich wagi też są ładne bo 1930g i 1900g także to nam dało nieco spokoju. Doktorek też jak usłyszał te wagi przez telefon to powiedział „to dadzą sobie radę!” 🥹😍 jesteśmy świadomi, że to, że dzisiaj jest dobrze nie oznacza, że będzie tak cały czas, ale mocno w to wierzymy. Chłopcy są śliczni, mają mocny chwyt, mają słodkie maluteńkie paluszki i trochę włosków już nawet 😍
Ciocie trzymajcie kciuki! 🍀🍀🍀Piret, Loraa, HimalayanDream, Biochemiczka, Jaszczureczka, Lisik, Ann35, brilka, PaulinKA, Motylek93, Bajka92, Lipsy, Julia24, Vergeet, Smerfelinka, Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
1xCP 💔⏸️
2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵
30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻 -
Dziękuję Bubu, wymaz na Ecoli wyszedł mi czysty 3 tygodnie temu, ale warto pić profilaktycznie, bo już sama nie wiem o co tam chodzi … na nowo się mnoży ?!
A co hipotetycznie jak bym zaczęła się starać, wiele kobiet może mieć nieidealną biocenozę a zachodzą w ciążę… potem się borykają też z infekcjami w trakcie ale jakoś to jest ehh . No już sama nie wiem, chyba przemawia przeze mnie bezsilność i obojętność
Nowa jeśli czytasz gratuluje maluszków ! 🐻🐻
Edit właśnie zobaczyłam napisany post hehe 😊 jeszcze raz gratuluję słodkich bobasów 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 23:09
Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
Fragmentacja DNA 6% ✔️
Nowa dużo siły dla Was ❤️ Gratulacje ❤️❤️
Nowa2024 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
Ostatni...
https://zapodaj.net/plik-MYp0R65yguAnn35, Smerfelinka, Jaszczureczka, Molahonkeey, Lisik, kałamarnica 11, Motylek93 lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB