Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Imbir, burak, arbuz po owulacji?
Odpowiedz

Imbir, burak, arbuz po owulacji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nina777 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gdzieś na forum natknęłam się na wątek stosowania koktajlu/soku z buraka, imbiru i arbuza jako wspomaganie procesu zagnieżdżenia zarodka. W badaniach było napisane, że ma on niby wpływać na prawidłowy wzrost endometrium i przekładać się na spadek ilości poronień na początkowym etapie. Czy któraś z Was stosowała taki sok? Jeżeli tak, to czy piłyście go cały cykl, czy dopiero po owulacji?

Starania od marca 2023r.

08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
    ponowne starania od listopada zakończone II w grudniu <3
    30.12 beta 136,8
    02.01 beta 534,9
    16.01 pierwsza wizyta CRL 5,6mm i FHR + <3
    13.02 wizyta

Dodatkowo: mięśniak podsurowicówkowy, mutacja hetero MTHFR , diagnostyka nadpłytkowości samoistnej
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z buraka myślę że można pić cały cykl, ze względu na właściwości poprawiające morfologie, wzrost krwinek.. imbir myślę że działa rozgrzewająco, jak kurkuma, ostre przyprawy ogólnie - słyszałam też że ciepełko wspomaga zagnieżdżenie zarodka. A arbuz myślę na przełamanie smaku :) Myślę że nie tylko ze względów staraniowych ale o zdrowotnych warto takowy sok z tych składników pić ☺️ jeśli ma to wspomóc zagnieżdżenie to WYDAJE MI SIE, że po owulacji najlepiej. To sa tylko moje domysły, specjalista nie jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 13:18

Nina777 lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ