X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Imbir, burak, arbuz po owulacji?
Odpowiedz

Imbir, burak, arbuz po owulacji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nina777 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gdzieś na forum natknęłam się na wątek stosowania koktajlu/soku z buraka, imbiru i arbuza jako wspomaganie procesu zagnieżdżenia zarodka. W badaniach było napisane, że ma on niby wpływać na prawidłowy wzrost endometrium i przekładać się na spadek ilości poronień na początkowym etapie. Czy któraś z Was stosowała taki sok? Jeżeli tak, to czy piłyście go cały cykl, czy dopiero po owulacji?

08/23 💔poronienie zatrzymane 9 tc
    09/24 🩵Synuś już z nami
    10/25 💔 cb
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z buraka myślę że można pić cały cykl, ze względu na właściwości poprawiające morfologie, wzrost krwinek.. imbir myślę że działa rozgrzewająco, jak kurkuma, ostre przyprawy ogólnie - słyszałam też że ciepełko wspomaga zagnieżdżenie zarodka. A arbuz myślę na przełamanie smaku :) Myślę że nie tylko ze względów staraniowych ale o zdrowotnych warto takowy sok z tych składników pić ☺️ jeśli ma to wspomóc zagnieżdżenie to WYDAJE MI SIE, że po owulacji najlepiej. To sa tylko moje domysły, specjalista nie jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 13:18

Nina777 lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ