X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Imbir, burak, arbuz po owulacji?
Odpowiedz

Imbir, burak, arbuz po owulacji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nina777 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gdzieś na forum natknęłam się na wątek stosowania koktajlu/soku z buraka, imbiru i arbuza jako wspomaganie procesu zagnieżdżenia zarodka. W badaniach było napisane, że ma on niby wpływać na prawidłowy wzrost endometrium i przekładać się na spadek ilości poronień na początkowym etapie. Czy któraś z Was stosowała taki sok? Jeżeli tak, to czy piłyście go cały cykl, czy dopiero po owulacji?

08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
    09/24 Synuś już z nami <3
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z buraka myślę że można pić cały cykl, ze względu na właściwości poprawiające morfologie, wzrost krwinek.. imbir myślę że działa rozgrzewająco, jak kurkuma, ostre przyprawy ogólnie - słyszałam też że ciepełko wspomaga zagnieżdżenie zarodka. A arbuz myślę na przełamanie smaku :) Myślę że nie tylko ze względów staraniowych ale o zdrowotnych warto takowy sok z tych składników pić ☺️ jeśli ma to wspomóc zagnieżdżenie to WYDAJE MI SIE, że po owulacji najlepiej. To sa tylko moje domysły, specjalista nie jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 13:18

Nina777 lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ