Imbir, burak, arbuz po owulacji?
-
Cześć, gdzieś na forum natknęłam się na wątek stosowania koktajlu/soku z buraka, imbiru i arbuza jako wspomaganie procesu zagnieżdżenia zarodka. W badaniach było napisane, że ma on niby wpływać na prawidłowy wzrost endometrium i przekładać się na spadek ilości poronień na początkowym etapie. Czy któraś z Was stosowała taki sok? Jeżeli tak, to czy piłyście go cały cykl, czy dopiero po owulacji?Starania od marca 2023r.
08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
ponowne starania od listopada zakończone II w grudniu
30.12 beta 136,8
02.01 beta 534,9
16.01 pierwsza wizyta CRL 5,6mm i FHR +
13.02 wizyta
Dodatkowo: mięśniak podsurowicówkowy, mutacja hetero MTHFR , diagnostyka nadpłytkowości samoistnej -
Sok z buraka myślę że można pić cały cykl, ze względu na właściwości poprawiające morfologie, wzrost krwinek.. imbir myślę że działa rozgrzewająco, jak kurkuma, ostre przyprawy ogólnie - słyszałam też że ciepełko wspomaga zagnieżdżenie zarodka. A arbuz myślę na przełamanie smaku Myślę że nie tylko ze względów staraniowych ale o zdrowotnych warto takowy sok z tych składników pić ☺️ jeśli ma to wspomóc zagnieżdżenie to WYDAJE MI SIE, że po owulacji najlepiej. To sa tylko moje domysły, specjalista nie jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 13:18
Nina777 lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -