Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Infekcja pochwy a zajście w ciążę
Odpowiedz

Infekcja pochwy a zajście w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś już jestem pewna- powróciła infekcja pochwy ☹️ w ubiegłym cyklu brałam całą serię leków i infekcja powróciła. Najgorsze, że w czasie owulacji już chyba coś było na rzeczy, bo śluz nie był przezroczysty tylko taki trochę mleczny. Dziś już zobaczyłam brzydką "kaszkę".. Nie wiem kiedy dostanę się do giną więc zaaplikuję sobie illadian- czy któraś z Was stosowała? Mój mąż dostanie kremik z ostatniego razu..
    Czy znacie wpływ infekcji grzybiczej (najprawdopodobniej znowu candida)na śluz płodny? Czy przez infekcję szansa na II kreski jest mniejsza?
    Odkąd zaczęliśmy się starać to ciągle mamy pod górkę ☹️
    W przeciągu miesiąca trzecia infekcja 2 infekcje pochwy i jedna zatok ☹️

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:
    Dziewczyny, dziś już jestem pewna- powróciła infekcja pochwy ☹️ w ubiegłym cyklu brałam całą serię leków i infekcja powróciła. Najgorsze, że w czasie owulacji już chyba coś było na rzeczy, bo śluz nie był przezroczysty tylko taki trochę mleczny. Dziś już zobaczyłam brzydką "kaszkę".. Nie wiem kiedy dostanę się do giną więc zaaplikuję sobie illadian- czy któraś z Was stosowała? Mój mąż dostanie kremik z ostatniego razu..
    Czy znacie wpływ infekcji grzybiczej (najprawdopodobniej znowu candida)na śluz płodny? Czy przez infekcję szansa na II kreski jest mniejsza?
    Odkąd zaczęliśmy się starać to ciągle mamy pod górkę ☹️
    W przeciągu miesiąca trzecia infekcja 2 infekcje pochwy i jedna zatok ☹️

Ja nie polecam illadianu, mój ginekolog stwierdził, że to tak jak stosować kalgon do pralki. Nie rozpuszczał się cały, aż krwawienia od niego dostałam. Lekarz mi poleciał Albivag, chyba bez recepty i super zadziałał.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja nie polecam illadianu, mój ginekolog stwierdził, że to tak jak stosować kalgon do pralki. Nie rozpuszczał się cały, aż krwawienia od niego dostałam. Lekarz mi poleciał Albivag, chyba bez recepty i super zadziałał.
    Dzięki Miska122. Nigdy wcześniej nie stosowałam Iladianu, ale to jest to co akurat mam dziś w domu (przed ostatnią infekcją kupiłam ale udało mi się dostać szybko do gina i dostałam 2 rodzaje globulek na 12 dni + masc ). Zaaplikowałam sobie dzisiaj aby zacząć już działać. Jutro może pojadę do apteki.. W porównaniu leków zapisanych przez gina ten Illadian jest strasznie mały. I tak mała tabletka nie rozpuszcza się do końca? Jestem w szoku.

* starania od 10.2020

*24.04.2021 II !

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam gynoxin optima z tego co pamiętam jest tam 3 szt. I akurat na moją infekcje pomogło,nawet nie drogie ale skuteczne . Teraz także widziałam że reklamują jakąś jedną globulkę która "cudem" pomaga ale w to wątpię

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    Ja stosowalam gynoxin optima z tego co pamiętam jest tam 3 szt. I akurat na moją infekcje pomogło,nawet nie drogie ale skuteczne . Teraz także widziałam że reklamują jakąś jedną globulkę która "cudem" pomaga ale w to wątpię
    Ja nie do końca ufam produktom, które obiecują poprawę w 3 dni- zwłaszcza, że kuracja odbyta nawet nie miesiąc temu trwała 12 dni.. Muszę się dostać do gina ale i tak chyba zdecyduję się na dłużej trwającą kurację.
    Czy po takim leczeniu aplikowalas sobie jakieś globulki z paleczkami kwasu mlekowego? Ja miałam to na myśli (choć nie wiem jaki dokładnie to miałby być produkt) ale zapomniałam no i długo nie czekając mam powtórkę z rozrywki.

* starania od 10.2020

*24.04.2021 II !

8p3ogywll1r5jmhn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ