X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Insemimacja to dobry pomysł??
Odpowiedz

Insemimacja to dobry pomysł??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 14 marca, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Z mężem staramy się o dziecko 6 a w zasadzie idzie 7miesiac

Ile dokładnie nie wiem bo mąż pracuje w delegacji I nie zawsze trafiamy w owulacje
    Trafiliśmy dopiero na pewno 2 razy

Byłam u ginekologa w 7dc mówiłam że mam problem z zajsciem w ciaze
    Pani ginekolog podeszła bardzo rozsądnie i kazała mi poczekać do lipca - sierpnia i dopiero przyjść i starać się wspolzyc w dni plodne, mąż będzie brał do wakacji wolne
    Mam mierzyć temperature i robić testy owulacyjne

Dziś mam 31dc
    Cykle 30-32 dniowe

Temperatura od 22 dc 36.6 a dziś 36.8, przed owulacja 36.3

Brak objawow na okres, brak boli piersi jak zawsze po owulacji
    Delikatnie boli podbrzusze, bol od wczoraj

Dziś rano test o czulosvi 25 negatywny
    Przy szyjace cały czas "wilgotno"
    Zawsze przed okresem charatkerystyczny bol obojczyka w tym cyklu go brak, nie mam żadnych objawów czuje się jak w połowie cyklu, nawet ochota na wspolzycie zerowa a przed okresem nie dawałam mężowi spokoju

Temperatura od 10 dni wysoko
    Dziś zobaczyłam lekko żółty sluz z kropeczka żywej krwi
    Zawsze przed okresem jasnorozowa

Nie chcemy dłużej czekać czy myślicie ze insemimacja może nam pomóc? Jak się przygotować do niej?

Mąż badania nasienia robił są dobre

Czy ktoś się wypowie ? Czy zdecydował się ktoś na insemimacje przed rokiem bezskutecznych starań?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ