Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak odczytać ten wynik?
Odpowiedz

Jak odczytać ten wynik?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
    Spóźnia mi się okres. Wczoraj zrobiłam test beta HCG wynik <1.20 mIU/mL
    Normy w przychodni są takie:
    wynik ujemny 0,0 - 5,0
    1 - 10 tydz 1,20 - 417 430
    11 - 15 tydz 16 996 - 247 465
    Jedni mówią, że jestem a inni, że nie.
    Wizytę u gina mam za 1,5 tyg.

• kasza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniejszy niz 1.20 to mieścisz sie w wyniku ujemnym, przykro mi... dla pewności możesz powtórzyć betę za 2 dni :) nie wiem kto Ci powiedział że to może być jednak ciąża. ..

Edit: wyjaśnię:
    Masz wynik <1.20
    Ciąża jest od 1.20
    Skoro znak "<" znaczy "mniej niż", oznacza to że nie mieścisz się w przedziale dla wyniku ciążowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:27

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znajoma położna mówiła, że możliwe jest, że tak ale precyzyjną odpowiedź da ginekolog. Więc zgłupiałam. Przekonam sie za parę dni

• kasza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... to dziwne ale cóż. .. życzę cierpliwości :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ