Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak szybko zaszłyście po drożności jajowodów?
Odpowiedz

Jak szybko zaszłyście po drożności jajowodów?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • miss_muszka Nowa

Wysłany: 8 maja 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniu miałam robioną drożność jajowodów a ciąży nadal brak :/ Dziewczyny jak to było u Was ? po jakim czasie od drożności zaszłyście ? My z mężem pomału szykujemy się na in vitro ale wolała bym zajść naturalnie, staramy się już ponad dwa lata, ja juz zaczynam się załamywać i wiem ze łatwo powiedzieć ze najczęstsza rada to żeby nie mieć ciśnienia ale to tylko łatwo się mówi. Na początku czyli przez około 2 lata miałam luz a ciąży jak nie było tak nie ma :(

• MonikaMonika Nowa

Wysłany: 9 maja 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 30 września i nadal cisza....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam udrazniany jajowód w kwietniu. W ciążę zaszlam w grudniu.

• basia_siaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja miałam robione hsg w grudniu 2019 i w ciążę zaszłam w kolejnym cyklu po. Niestety moje szczęście nie trwało długo w 15tyg dowiedziałam się, że serduszko przestało bić. Teraz czekam na @ i zamierzam dalej się starać.
    Trzymam kciuki za Nas.

11.06.2009 Córeczka M. <3
    12.2019 HSG
    10.04.2020 Córeczka W. 15tydz. 💔

PAI-1 4G heterozygotyczny

ab0fdc51e4.png
  • Milka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam hsg w sierpniu 2019, mija dziewiąty miesiąc i nadal nic. Mój gin mówi, że jeśli było czysto, badanie nie jest żadnym "przyspieszaczem".

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ