X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jakie badania krwi robi się 7dpo?
Odpowiedz

Jakie badania krwi robi się 7dpo?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi co sprawdzane jest 7dpo bo ja laik w tych sprawach.

I kiedy najwcześniej robi się beta hcg

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi co sprawdzane jest 7dpo bo ja laik w tych sprawach.

I kiedy najwcześniej robi się beta hcg

Poziom progesteronu bada się 7dpo, zeby sprawdzic czy była owulacja.

Zarodek zagnieżdża się między 6 a 12 dniem po owulacji, więc ja nie sprawdzałabym beta-HCG wcześniej niż 12dpo.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ