X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie kiedy beta HCG po implantacji/zagnieżdżeniu?
Odpowiedz

kiedy beta HCG po implantacji/zagnieżdżeniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    W 30 dniu cyklu, a 10 dniu po owulacji [potwierdzonej + plamienia] pojawił się u mnie różowy śluz - jednorazowo na papierze.
    Podejrzewam że mogła to być implantacja.

Kiedy wykonać test beta HCG/test apteczny?
    Kiedy po zagnieżdżeniu poziom hormonu jest wykrywalny?

Już 3ci dzień spóźnienia :(

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka u mnie test beta HCG wykazal 6,2 (norma dla mojego labolatorium to od 5,2 ciaza) na dwa dni przed terminem miesiaczki. Test z moczu o czulosci 10, pokazal druga kreske na dzien przed terminem. Test apteczny o czulosci 25 pokazal druga kreske dzis rano. Niestety nic z tego wyszlo, dzisiaj dostalam okres, dwa dni po terminie. Ginekolog powiedziala mi, ze najlepiej testowac najwczesniej tydzien po spozniajacej sie miesiaczce. Test pozytywny moze oczywiscie wyjsc wczesniej, czego jestem przykladem, ale sam test to jeszcze nie sukces. Z calego serca zycze powodzenia i trzymam za Was kciuki.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ