Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie kiedy beta HCG po implantacji/zagnieżdżeniu?
Odpowiedz

kiedy beta HCG po implantacji/zagnieżdżeniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    W 30 dniu cyklu, a 10 dniu po owulacji [potwierdzonej + plamienia] pojawił się u mnie różowy śluz - jednorazowo na papierze.
    Podejrzewam że mogła to być implantacja.

Kiedy wykonać test beta HCG/test apteczny?
    Kiedy po zagnieżdżeniu poziom hormonu jest wykrywalny?

Już 3ci dzień spóźnienia :(

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka u mnie test beta HCG wykazal 6,2 (norma dla mojego labolatorium to od 5,2 ciaza) na dwa dni przed terminem miesiaczki. Test z moczu o czulosci 10, pokazal druga kreske na dzien przed terminem. Test apteczny o czulosci 25 pokazal druga kreske dzis rano. Niestety nic z tego wyszlo, dzisiaj dostalam okres, dwa dni po terminie. Ginekolog powiedziala mi, ze najlepiej testowac najwczesniej tydzien po spozniajacej sie miesiaczce. Test pozytywny moze oczywiscie wyjsc wczesniej, czego jestem przykladem, ale sam test to jeszcze nie sukces. Z calego serca zycze powodzenia i trzymam za Was kciuki.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ