X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie kiedy beta HCG po implantacji/zagnieżdżeniu?
Odpowiedz

kiedy beta HCG po implantacji/zagnieżdżeniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    W 30 dniu cyklu, a 10 dniu po owulacji [potwierdzonej + plamienia] pojawił się u mnie różowy śluz - jednorazowo na papierze.
    Podejrzewam że mogła to być implantacja.

Kiedy wykonać test beta HCG/test apteczny?
    Kiedy po zagnieżdżeniu poziom hormonu jest wykrywalny?

Już 3ci dzień spóźnienia :(

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka u mnie test beta HCG wykazal 6,2 (norma dla mojego labolatorium to od 5,2 ciaza) na dwa dni przed terminem miesiaczki. Test z moczu o czulosci 10, pokazal druga kreske na dzien przed terminem. Test apteczny o czulosci 25 pokazal druga kreske dzis rano. Niestety nic z tego wyszlo, dzisiaj dostalam okres, dwa dni po terminie. Ginekolog powiedziala mi, ze najlepiej testowac najwczesniej tydzien po spozniajacej sie miesiaczce. Test pozytywny moze oczywiscie wyjsc wczesniej, czego jestem przykladem, ale sam test to jeszcze nie sukces. Z calego serca zycze powodzenia i trzymam za Was kciuki.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ