X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie kiedy beta HCG po implantacji/zagnieżdżeniu?
Odpowiedz

kiedy beta HCG po implantacji/zagnieżdżeniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    W 30 dniu cyklu, a 10 dniu po owulacji [potwierdzonej + plamienia] pojawił się u mnie różowy śluz - jednorazowo na papierze.
    Podejrzewam że mogła to być implantacja.

Kiedy wykonać test beta HCG/test apteczny?
    Kiedy po zagnieżdżeniu poziom hormonu jest wykrywalny?

Już 3ci dzień spóźnienia :(

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka u mnie test beta HCG wykazal 6,2 (norma dla mojego labolatorium to od 5,2 ciaza) na dwa dni przed terminem miesiaczki. Test z moczu o czulosci 10, pokazal druga kreske na dzien przed terminem. Test apteczny o czulosci 25 pokazal druga kreske dzis rano. Niestety nic z tego wyszlo, dzisiaj dostalam okres, dwa dni po terminie. Ginekolog powiedziala mi, ze najlepiej testowac najwczesniej tydzien po spozniajacej sie miesiaczce. Test pozytywny moze oczywiscie wyjsc wczesniej, czego jestem przykladem, ale sam test to jeszcze nie sukces. Z calego serca zycze powodzenia i trzymam za Was kciuki.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ