X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy przerwać branie duphaston jeżeli w 25 dniu cyklu test ujemny
Odpowiedz

Kiedy przerwać branie duphaston jeżeli w 25 dniu cyklu test ujemny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz w 7 dpo, w 21 dzień cyklu ze względu na niski progesteron (4 ng/ml) i stwierdzoną podwójną owulacje, przepisał mi duphaston - teraz po 4 dniach brania, mam progesteron 15 ng/ml, beta i testy ujemne, a już jestem w 25 dniu cyklu, za 3/4 dni powinnam mieć miesiączkę - kiedy ma przerwać branie dupashtonu, tak żeby mi nie wstrzymał miesiączki? Lekarz się wyraził niejednoznacznie - planuje przerwać w dniu miesiączki jeżeli wyjdzie negatywny test, ale mam obawy że jeżeli jednak będę w ciąży to źle to może wpłynąć :( co mam zrobić, jak to robicie? Dodam że od 5 dpo mam objawy takie jak ból ,kłucia w podbrzuszu i żołądku, nadwrażliwe piersi, ogromne wzdęcia, biegunki 😳.

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którego dnia cyklu miałaś owulację?

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Którego dnia cyklu miałaś owulację?
    14 dnia cyklu

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przyłączam się do pytania. To mój pierwszy cykl z Duphastonem. Dzisiaj mam 28 dzień cyklu (biorę progesteron, ponieważ moje wcześniejsze cykle trwały 24 dni. Faza lutealna około 7 dni). Teraz cykl bardzo się wydłużył. Zrobiłam test 26. i 27. dnia cyklu (11 i 12 dni po owulacji) i były negatywne. Wczoraj już nie wzięłam Duphastonu, dzisiaj jeszcze raz zrobiłam test na wszelki wypadek i wydaje mi się, że jest cień cienia. Mam mnóstwo wątpliwości, nie chcę wydłużać sobie cyklu bez sensu (nie wiem, czy tak długie branie progesteronu może mieć jakiś negatywny wpływ na zdrowie lub rozregulować kolejne cykle, czy też wpłynąć na owulację). Badanie z krwi mogę zrobić dopiero za 3 dni. Czy lepiej na wszelki wypadek brać ten Duphaston jeszcze 3 dni, czy jak przestanę brać i zacznę po kilku dniach, jeżeli się potwierdzi ciąża, to mogę doprowadzić do poronienia?

Z góry dziękuję za cierpliwość.

dodaje moj wykres d03a276fed1a758770b4a17ce07fd336.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 14:22

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Witam, przyłączam się do pytania. To mój pierwszy cykl z Duphastonem. Dzisiaj mam 28 dzień cyklu (biorę progesteron, ponieważ moje wcześniejsze cykle trwały 24 dni. Faza lutealna około 7 dni). Teraz cykl bardzo się wydłużył. Zrobiłam test 26. i 27. dnia cyklu (11 i 12 dni po owulacji) i były negatywne. Wczoraj już nie wzięłam Duphastonu, dzisiaj jeszcze raz zrobiłam test na wszelki wypadek i wydaje mi się, że jest cień cienia. Mam mnóstwo wątpliwości, nie chcę wydłużać sobie cyklu bez sensu (nie wiem, czy tak długie branie progesteronu może mieć jakiś negatywny wpływ na zdrowie lub rozregulować kolejne cykle, czy też wpłynąć na owulację). Badanie z krwi mogę zrobić dopiero za 3 dni. Czy lepiej na wszelki wypadek brać ten Duphaston jeszcze 3 dni, czy jak przestanę brać i zacznę po kilku dniach, jeżeli się potwierdzi ciąża, to mogę doprowadzić do poronienia?

Z góry dziękuję za cierpliwość.
    ]
    Jeśli nie możesz zrobić bety, to powtórz test ciążowy. Jeśli zobaczysz ponownie dwie kreski, to kontynuuj zażywanie proga. Dla pewności może zrób jutro z porannego moczu, a do tego czasu bierz wedle zaleceń lekarza. Jeśli test będzie negatywny, to już jutro nie bierz.
    Powodzenia! 🤗

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    06/05 Histeroskopia + biopsja
    + w międzyczasie KIR
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź ❤️

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ