X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy przerwać branie duphaston jeżeli w 25 dniu cyklu test ujemny
Odpowiedz

Kiedy przerwać branie duphaston jeżeli w 25 dniu cyklu test ujemny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz w 7 dpo, w 21 dzień cyklu ze względu na niski progesteron (4 ng/ml) i stwierdzoną podwójną owulacje, przepisał mi duphaston - teraz po 4 dniach brania, mam progesteron 15 ng/ml, beta i testy ujemne, a już jestem w 25 dniu cyklu, za 3/4 dni powinnam mieć miesiączkę - kiedy ma przerwać branie dupashtonu, tak żeby mi nie wstrzymał miesiączki? Lekarz się wyraził niejednoznacznie - planuje przerwać w dniu miesiączki jeżeli wyjdzie negatywny test, ale mam obawy że jeżeli jednak będę w ciąży to źle to może wpłynąć :( co mam zrobić, jak to robicie? Dodam że od 5 dpo mam objawy takie jak ból ,kłucia w podbrzuszu i żołądku, nadwrażliwe piersi, ogromne wzdęcia, biegunki 😳.

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którego dnia cyklu miałaś owulację?

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Owulacja-> 11.01 🥚

11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
    12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Malojka Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Którego dnia cyklu miałaś owulację?
    14 dnia cyklu

• Ssilvia Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przyłączam się do pytania. To mój pierwszy cykl z Duphastonem. Dzisiaj mam 28 dzień cyklu (biorę progesteron, ponieważ moje wcześniejsze cykle trwały 24 dni. Faza lutealna około 7 dni). Teraz cykl bardzo się wydłużył. Zrobiłam test 26. i 27. dnia cyklu (11 i 12 dni po owulacji) i były negatywne. Wczoraj już nie wzięłam Duphastonu, dzisiaj jeszcze raz zrobiłam test na wszelki wypadek i wydaje mi się, że jest cień cienia. Mam mnóstwo wątpliwości, nie chcę wydłużać sobie cyklu bez sensu (nie wiem, czy tak długie branie progesteronu może mieć jakiś negatywny wpływ na zdrowie lub rozregulować kolejne cykle, czy też wpłynąć na owulację). Badanie z krwi mogę zrobić dopiero za 3 dni. Czy lepiej na wszelki wypadek brać ten Duphaston jeszcze 3 dni, czy jak przestanę brać i zacznę po kilku dniach, jeżeli się potwierdzi ciąża, to mogę doprowadzić do poronienia?

Z góry dziękuję za cierpliwość.

dodaje moj wykres d03a276fed1a758770b4a17ce07fd336.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 14:22

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Witam, przyłączam się do pytania. To mój pierwszy cykl z Duphastonem. Dzisiaj mam 28 dzień cyklu (biorę progesteron, ponieważ moje wcześniejsze cykle trwały 24 dni. Faza lutealna około 7 dni). Teraz cykl bardzo się wydłużył. Zrobiłam test 26. i 27. dnia cyklu (11 i 12 dni po owulacji) i były negatywne. Wczoraj już nie wzięłam Duphastonu, dzisiaj jeszcze raz zrobiłam test na wszelki wypadek i wydaje mi się, że jest cień cienia. Mam mnóstwo wątpliwości, nie chcę wydłużać sobie cyklu bez sensu (nie wiem, czy tak długie branie progesteronu może mieć jakiś negatywny wpływ na zdrowie lub rozregulować kolejne cykle, czy też wpłynąć na owulację). Badanie z krwi mogę zrobić dopiero za 3 dni. Czy lepiej na wszelki wypadek brać ten Duphaston jeszcze 3 dni, czy jak przestanę brać i zacznę po kilku dniach, jeżeli się potwierdzi ciąża, to mogę doprowadzić do poronienia?

Z góry dziękuję za cierpliwość.
    ]
    Jeśli nie możesz zrobić bety, to powtórz test ciążowy. Jeśli zobaczysz ponownie dwie kreski, to kontynuuj zażywanie proga. Dla pewności może zrób jutro z porannego moczu, a do tego czasu bierz wedle zaleceń lekarza. Jeśli test będzie negatywny, to już jutro nie bierz.
    Powodzenia! 🤗

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • Ssilvia Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ