Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadłam Wam zyczyc udanego dnia!
Milka85, Magdalena29, Simons_cat, agge, MonikA_89!, Okularnica_:), szona, GrubAsia lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dziewczynki, no muszę zapytać, bo się zanurtuje z myślami xP
Kiedy byłam na monitoringu lekarz określił, że pęcherzyk właśnie pęka i mi pokazał ujście pęcherzyka...i moje pytanie brzmi: Czy pomimo, że pęcherzyk zaczął pękać, to mimo wszystko może zrobić się torbiel?
Niestety mam do nich skłonności...nie pękał, a robiła się torbiel, a w sytuacji kiedy już pęka, może cos pójść nie tak i zrobić się torbiel?
Głupie pytanie, ale już jestem tak skrzywiona na punkcie tych torbieli, że masakra...
I drugie pytanie.
We wtorek mam końcówkę leczenia kanałowego u dentysty. Zamykanie kanałów i zęba. To będzie mój dzień 7-8 dpo. Pani Doktor, bardzo lubi lubić RTG i sprawdzać czy jest wszystko ok, czy godzić się ewentualnie na RTG? Nie umiem się odnaleźć w takiej sytuacji, bo masz z tyłu głowy, że może coś się w końcu zalęgło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 10:16
-
Dziendobry wszystkim , jestem tu nowa...
Staramy się od roku o maleństwo , jesteśmy przebadani , niby wszystko ok, miesiączka spóźnia mi się 5 dzień ... mam regularne cykle , zawsze 29, zrobiłam dwa testy , wczoraj po śniadaniu , dziś całkiem z rana i wyszły ujemne ... czy to nie jest dziwne? Już sama nie wiem co myśleć ...
PS. Gratulacje dla wszystkich którym się udało 🤰🏼
PozdrawiamStarania od września 2019 z przerwami
👱🏻♀️Ja -wszystkie badania w normie
AMH 21,8
Mały torbiel na prawym jajniku ,
👱🏻♂️On-wszystkie badania w normie
Wyniki nasienia b.dobre
Wrzesień 2021 klinika płodności
-Nie znaleziono powodu
1 IUI ❇01.12.2021 Gonal f+ovitrelle -
Frelciaa wrote:Milka weź sobie po 1 co 8h. Czyli 3x1 to jest taka bezpieczna najmniejsza dawka.
Frelciu, masz na myśli tą pod język 50 mg?Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Milka85 wrote:Frelciu, masz na myśli tą pod język 50 mg?
Tak. Bo nie ma tam zalecanego dawkowania? Albo tak jak ktoś wspomniał 1 rano i jedna wieczorem. I będzie super👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Witam się z Wami w skończonym 20 tygodniu ciąży 🙂😳
Nie mogę uwierzyć, że to już połowa 😱
Czytam Was na bieżąco, ale nie mam weny do pisania, te upały dają się we znaki 🙄
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za pozostałe ✊🙂
eemmiilliiaa, Milka85, Red555, miska122, MonikA_89!, Muszka05, Annie1981, Misiaa, Okularnica_:), ElfiaKsiężniczka, Kaśik, szona, Magddullina2, Fiore, GrubAsia, JaSzczurek, Magdalena29, Rucola, Simons_cat lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Agape pokaz brzusio 😍😍😍
Annie1981, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Joasia 🌞 wrote:Dziendobry wszystkim , jestem tu nowa...
Staramy się od roku o maleństwo , jesteśmy przebadani , niby wszystko ok, miesiączka spóźnia mi się 5 dzień ... mam regularne cykle , zawsze 29, zrobiłam dwa testy , wczoraj po śniadaniu , dziś całkiem z rana i wyszły ujemne ... czy to nie jest dziwne? Już sama nie wiem co myśleć ...
Pozdrawiam
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Skorek wrote:Dziewczynki, no muszę zapytać, bo się zanurtuje z myślami xP
Kiedy byłam na monitoringu lekarz określił, że pęcherzyk właśnie pęka i mi pokazał ujście pęcherzyka...i moje pytanie brzmi: Czy pomimo, że pęcherzyk zaczął pękać, to mimo wszystko może zrobić się torbiel?
Niestety mam do nich skłonności...nie pękał, a robiła się torbiel, a w sytuacji kiedy już pęka, może cos pójść nie tak i zrobić się torbiel?
Głupie pytanie, ale już jestem tak skrzywiona na punkcie tych torbieli, że masakra...
I drugie pytanie.
We wtorek mam końcówkę leczenia kanałowego u dentysty. Zamykanie kanałów i zęba. To będzie mój dzień 7-8 dpo. Pani Doktor, bardzo lubi lubić RTG i sprawdzać czy jest wszystko ok, czy godzić się ewentualnie na RTG? Nie umiem się odnaleźć w takiej sytuacji, bo masz z tyłu głowy, że może coś się w końcu zalęgło...
Nie nie nie , nie rob rtg. Ja byłam z psem na rtg to wyszłam z gabinetu bo wet mi nawet kazała. AbsolutnieLipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Joasia 🌞 wrote:Dziendobry wszystkim , jestem tu nowa...
Pozdrawiam
Może owu Ci się przesunęła ? Robiłaś testy owu, temp , sprawdzała śluz , wiesz kiedy była? Mi się często owu przesuwa jak mam stresy i wtedy już wiem ze okres tez będzie później o tyle samo dni.
Joasia 🌞 lubi tę wiadomość
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Skorek wrote:Dziewczynki, no muszę zapytać, bo się zanurtuje z myślami xP
I drugie pytanie.
We wtorek mam końcówkę leczenia kanałowego u dentysty. Zamykanie kanałów i zęba. To będzie mój dzień 7-8 dpo. Pani Doktor, bardzo lubi lubić RTG i sprawdzać czy jest wszystko ok, czy godzić się ewentualnie na RTG? Nie umiem się odnaleźć w takiej sytuacji, bo masz z tyłu głowy, że może coś się w końcu zalęgło...
Czesc!
1) mi tez sie niestety robia torbiele.
W kazdym razie najwazniejsze to myslec pozytywnie, najprawdopodbniej wszystko pieknie peklo!
Teoretycznie, torbiel moze zrobic zrobic sie na kazdym etapie, moze tylko troche pec i zalac sie krwia bez uwolnienia komorki (torbiel krwotoczna pecherzyka graafa) lub po peknieciu i uwolnieniu komorki, moze wplynac krew i wtedy robi sie torbiel krwotoczna cialka zoltego. Nie wiadomo czy to drugie przeszkadza w zaplodnieniu, lekarze roznie mowia. Jesli Cie nic nie boli po owu to najczesciej wszystko jest w normie. jesli cmi wiecej niz 2 dni - moze byc torbiel.
Najlepiej monitorowac aby wiedziec czy brac proga - wtedy sie wchlonie przed nastepnym cyklem.
2) nie rob. ja kiedys poszlam w 7dpo na rezonans myslac ze to luz ale radiolog mi zabronil , jak sie dowiedzial o staraniach.
Trzymam kciuki najwazniejsze myslec pozytywnie i nie skupiac sie za bardzo na jajnikach - moje najlepiej dzialaja jak im daje luz
starania od 08.19, o 1 dziecko
Para z metką "wszystko w normie tylko ciąży nie ma"........
Ja:
cykle 26-28dni, owulacja co cykl 11-13dc
niedoczynność tarczycy: Euthyrox 75/100;
hipoglikemia reaktywna: Metformina 750;
mutacje PAI hetero i MTHFR 1298 homo: Clexane 0,4 po ovu.
Po ovu także utrogestan lub duphaston.
eM: wyniki idealne. -
miska122, Annie1981, Makino, Frelciaa, eemmiilliiaa, Okularnica_:), Milka85, Kaziaa, ElfiaKsiężniczka, Kaśik, Barbarka1984, Suszarka, Suszarka, Magddullina2, Fiore, GrubAsia, Magdalena29, Rucola, Noelle, Simons_cat, Pati96 lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
MonikA_89! wrote:Hej, jeśli to nie wczesna ciąża, to mógł ci się trafić cykl bezowulacyjny i dlatego @ się spóźnia. Mógł też być normalny cykl z owulacją, ale wypadła ona później niż zwykle. Takie zawirowania w cyklu mogą być spowodowane przez pogodę. Te tropikalne upały, których ostatnio doświadczaliśmy nie są obojętne dla naszego organizmu. Robisz testy owulacyjne, mierzysz temperaturę?
To przez pogodę to tak , bardzo możliwe , nigdy mi się tak nie spóźnił długo ....
akurat nie robiłam testów owulacyjnych w zeszłym miesiącu 🤨
Dziękuje za odpowiedz
Starania od września 2019 z przerwami
AMH 21,8
Wyniki nasienia b.dobre
-Nie znaleziono powodu
*Agape* lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Frelciaa wrote:Cudny uwielbiam oglądać brzuszki 😍😍😍
Ale ogólnie już widzę różnicę w tym, jak się dziecko ułoży, to i kształt brzucha się zmienia.
Dzisiaj od rana strasznie bolał mnie brzuch, tak dołem. Wzięłam nospę i magnez i nie przechodziło, ale później odkryłam, że synek ułożył się jakoś dość nisko i musiał na coś uciskać albo tak się tam rozpychać, że bolało.
W każdym razie już przeszło, bo się ułożył inaczej 😉GrubAsia lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
Muszka05 wrote:Może owu Ci się przesunęła ? Robiłaś testy owu, temp , sprawdzała śluz , wiesz kiedy była? Mi się często owu przesuwa jak mam stresy i wtedy już wiem ze okres tez będzie później o tyle samo dni.
Właśnie w zeszłym miesiącu nie robiłam testów ... ehhh po prostu zapomniałam .... śluz sprawdzałam , zgadzał się z tym na początku ciąży ... chyba poczekam jeszcze pare dni .. dziękuje za odpowiedzStarania od września 2019 z przerwami
AMH 21,8
Wyniki nasienia b.dobre
-Nie znaleziono powodu
Milka gratulacje ❤️
Nie ma mnie tu prawie wcale ale melduje @ wczoraj przyszła, lekko spóźniona ale jeszcze w granicach. Ogromnym plusem jest to, że WCALE NIE BOLI!!! Laparo zrobiło ogromną różnicę! Chyba nigdy nie miałam tak normalnego objętościowo i niebolacego okresu, bo zazwyczaj jeśli bolał mniej to było raczej plamienie niż krwawienie. Widzę i czuje różnice, mam nadzieje że macica też już ogarnęła od czego jest i weźmie się do roboty jak zarodek wpadnie 😉Suszarka, Milka85, Kittinka 3.0, Annie1981, Księgowa, Magdalena29, GrubAsia, MonikA_89!, Noelle, Simons_cat, Pati96 lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
moyeu wrote:Milka gratulacje ❤️
Nie ma mnie tu prawie wcale ale melduje @ wczoraj przyszła, lekko spóźniona ale jeszcze w granicach. Ogromnym plusem jest to, że WCALE NIE BOLI!!! Laparo zrobiło ogromną różnicę! Chyba nigdy nie miałam tak normalnego objętościowo i niebolacego okresu, bo zazwyczaj jeśli bolał mniej to było raczej plamienie niż krwawienie. Widzę i czuje różnice, mam nadzieje że macica też już ogarnęła od czego jest i weźmie się do roboty jak zarodek wpadnie 😉moyeu lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Czesc babeczki 🧁
U mnie 20dc, owu nie bylo. Monitor pokazuje “wysoko” (staje sie to juz nudne). Wczoraj chlopa przytulilam.
Mialam takie cudnie plany, ze po owu zrobie sobie proga, moze bete strzele bo mial byc to 10dpo.. i wyszla 💩.
Frelcia ja ide do Dr. Juraszka.. widzialam rozne opinie. Zobaczymy. Szkoda, ze chlopa nie moge zabrac ze soba nie wiem czy ta klinika ma w ogole sens.. bo na monitoring nie pojde.. trace nadzieje.Kaziaa, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹