Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Dziewczynki szukam postawienia do pionu !
Dziś zaczęłam według USG 11 tydzień ( 10 t 0 dni) według dat to 10 t 2 dni. I nie wiem jak sobie radzić z tym że moja mama chwali się wszystkim ze będzie babcia a ja się trzęsę że coś będzie nie tak... Moja mama poroniła kilka razy i tyle razy mi o tym mówiła że ja ciągle się stresuje.
Dodatkowo świruje mi progesteron i mam luteinę dopochwowo 2x 100 mg i lekarz chce mi 3 września to odstawic... Ja dostaję na głowe... -
Suszarko wszystkiego najlepszego i dla Ciebie i dla nowego członka rodziny 🥳
Szona myślę o Tobie i o Sasance również. Zamilkłyście, ale mocno trzymam kciuki i ściskam wirtualnie 😘
Mój synek ma dzisiaj rozkminę dnia: jeśli dziewczyny nie mają siusiaka, to robią tylko kupę? 🙈Milka85, Suszarka, Rucola, MonikA_89!, Simons_cat, Kittinka 3.0, Okularnica_:), eemmiilliiaa, Magdalena29, GrubAsia, moyeu, Pati96, moni05, agge, szona lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Frelcia. Czekamy na wieści z prenatalnych 🙂
Kaziaa. Teraz dzieciątko jest ważniejsze i żeby go nie stresować. Przewlekły stres w ciąży może wpłynąć na to, że jak się maluszek urodzi to będzie bardziej płaczliwy i niespokojny.
Ja bym nie miała skrupułów że zwolnieniem.
Suszarka. Cieszę się, że wszystko dobrze. Rosnijcie dalej zdrowo 🙂
Gosia890. Rozumiem lęki, ale trzeba starać się myśleć pozytywnie. Nie przyciągaj do siebie negatywnych myśli. Ja jestem po stracie, ale pracuję nad pozytywnym myśleniem i wierzę, że tym razem będzie dobrze 🙂 Bardzo pomagają mi codzienne praktyki pracy z oddechem, medytacje, mantry.
Kaziaa, Suszarka, Frelciaa, Gosia890 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Gosia890 wrote:Hej. Dziewczynki szukam postawienia do pionu !
Dziś zaczęłam według USG 11 tydzień ( 10 t 0 dni) według dat to 10 t 2 dni. I nie wiem jak sobie radzić z tym że moja mama chwali się wszystkim ze będzie babcia a ja się trzęsę że coś będzie nie tak... Moja mama poroniła kilka razy i tyle razy mi o tym mówiła że ja ciągle się stresuje.
Dodatkowo świruje mi progesteron i mam luteinę dopochwowo 2x 100 mg i lekarz chce mi 3 września to odstawic... Ja dostaję na głowe...
Z mamą niestety nie pomogę bo moja ma odwrotnie, najlepiej by chciała żebym nawet nie kupowała żadnej wyprawki wcześniej niż miesiąc przed porodem "bo jeszcze różnie może być", zresztą wiele razy już mi zrobiła przykrość takim gadaniem. Musisz uwierzyć w swoje dziecko, bo kto ma to zrobić jak nie jego mama? Po 10 tygodniu maleje już znacząco ryzyko poronienia. Musisz wytrzymać jeszcze do prenatalnych, potem stres naprawdę już bardzo puszcza. Jeśli do tej pory jest dobrze to na pewno już tak zostanieGrubAsia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
To ja już się dowiedziałam że na prenatalne bez osoby towarzyszacej eh ostatnio jak mój Mąż nie mógł wejść na wizytę to dowiedziałam się o ciąży martwej👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Suszarka, spóźnione, ale szczerze życzenia urodzinowe ♥️ Życzę ci, żeby się spełniło wszystko co tylko zapragniesz. By reszta ciąży minęła szybko i bez komplikacji, lekkiego porodu no i prześlicznej zdrowej księżniczki, która świata nie będzie widzieć poza tobą 😘
Frelcia ✊✊✊✊ pamiętaj o zdjęciu dla ovuciotek 😊
Kaziaa, bierz zwolnienie i się nie przejmuj. Najważniejsza jesteś teraz Ty i dziecko. Jak masz się niepotrzebnie stresować, to lepiej odpoczywać w domku na L4Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 10:57
Suszarka, Kaziaa, Frelciaa lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Frelciaa wrote:To ja już się dowiedziałam że na prenatalne bez osoby towarzyszacej eh ostatnio jak mój Mąż nie mógł wejść na wizytę to dowiedziałam się o ciąży martwej
Niestety w teraz mało kiedy partner może być na wizycie... mój mąż nie był ze mną ani razu i niestety nie zapowiada się aby do końca ciąży się to zmieniło. Wiec odgoń od siebie jakieś czarne scenariusze! Wszystko będzie dobrze -
Inga28 wrote:Niestety w teraz mało kiedy partner może być na wizycie... mój mąż nie był ze mną ani razu i niestety nie zapowiada się aby do końca ciąży się to zmieniło. Wiec odgoń od siebie jakieś czarne scenariusze! Wszystko będzie dobrze
Staram się ale jestem rozczarowana.. ta sama klinika tylko inny lekarz. Mój doktorek zawsze pozwala razem na wizytę wchodzić👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Dziewczyny, może któraś z was przyjmuje Naturell Koenzym Q10+E? Mam opakowanie 120 tabletek ważne do 01.04.2022 i jeden listek 30 tabletek do 01.01.2022. Przechowywane były w zamkniętej szafce. Chętnie sprzedam, bo już sama nie przyjmuję i tylko leżą, zajmują miejsce i się marnują. 😔 Jakby któraś była chętna to proszę się odezwać. 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 12:36
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Suszarko wszystkiego dobrego kochana, przede wszystkim zdrowia i szczęścia ❤️ No ze mną mąż ani razu nie był na usg i straciłam wiarę, że to się uda jeszcze w tej ciąży...no ale co zrobic. U mnie w klinice to jest zakaz po prostu, nie zależy od lekarza, chociaż trochę to bez sensu bo pary przychodzą przecież na wizyty nieplodnosciowe itp.
Suszarka lubi tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Właśnie Sasanko gdzie przepadłaś?Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualnyTeż wzywam Sasankę!!! Już za długo Cię nie ma kochana
Szonka i Ciebie w końcu miło widzieć, jak Ci się urlop udał?? odpoczęłaś mam nadzieję!!!
Jeśli chodzi o pierwsze ruchy powiem Wam, że każdy organizm inny i każda ciaża inna. Jest teoria, że przy kolejnej ciąży ruchy są szybciej odczuwalne. U mnie się sprawdziła. W pierwszej ruchy między 17/18 tc a w drugiej 15/16tc.
Suszarko ode mnie też najlepsze życzenia!! Super że dzidzia pięknie się rozwija!!
Milka gratulacje!! Śliczny pierścionek!!!
Monia89 moje kciuki przez cały czas są Twoje!! Teraz MUSI się udać!!! :*
Pokazujcie swoje brzuszki, usg i teściki!!! To zawsze taki promyczek na dobry dzień!!!
Buziaki!!
Suszarka, Milka85, GrubAsia, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
-
Sasanka pisała, że się resetuje i odpoczywa od forum 😊
Księgowa, szona, Sielankaaa lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny, mam praktycznie cały (zużyte 5 tabletek) monokoncentratu z ananasa. Jak któraś chętna to priv24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiu, ta Twoja ciąża to dla mnie jak moja ❤️ Pamiętam jak wam suplementy wysłałam i czułam, że się uda. A teraz jak to piszę to mam wilgotne oczy 💕
Frelciu, mój mąż też nie mógł chodzić ze mną na wizyty i te pierwsze prenatalne to właśnie taki kamień milowy. Gdy lekarz pokazał dużą dzidzie na ekranie, potem plec... Piękne przeżycie i było mi bardzo smutno, że w tym czasie męża ze mną nie ma 😞
Ale 3 prenatalne robiłam już prywatnie, w innej przychodni niż do tej pory i mąż mógł wejść, był na całym badaniu i jak zafascynowany oglądał małą. Do tego mAmy film na płycie i masę zdjęć.
Moniką, za Ciebie nieustannie trzymam kciuki . Jesteś dla mnie bohaterką ❤️❤️❤️MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny potrzebuje waszej porady bo nie mam jak się udać do lekarza.
jestem 5 dpo maks 6 dpo ale to bardzo naciągane bo w zeszły pon. pecherzyk 17mm a w czwartek w południe już ciałko żółte i plyn w zatoce poza tym była to dosyć bolesna owulka.
Dzisiaj znowu zaczął mi się ból prawego jajnika i ciągnięcie w podbrzuszu czasami kujnie delikatnie lewy i niespodzianka test owu pozytywny.
Jestem na metforminie i pierwszy cykl na bromku. Czy to możliwe, że druga owulka??? czy któraś z was tak
miała?
Przez chwilę nawet szukałam haseł w google implementacja 5 dpo, ale chyba doszukuje się na siłe, ale napewno coś się dzieje. A dodam jeszcze, że dzisiaj mam spadek tem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 19:14
-
Elfia No ale właśnie w naszej klinice normalnie do naszego lekarza wchodziliśmy razem. Mąż widział pęcherzyk, potem mała kijankę i ostatnio dzidziutka i słyszeliśmy serduszko a tu nagle prenatalne do innej pani doktor i dzwonili z rejestracji ze proszą przychodzić samotnie na wizytę. Chyba po prostu jak wejdę do gabinetu to zapytam czy mąż może wejść.. może jak zrobię oczy kota ze Shreka to się babeczka ulituje. Już nawet nie dla samego przeżycia a tego ze ja po prostu potrzebuje tego spokoju który daje mi obecność Męża.
(Zaznaczę ze to ta sama klinika)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 19:15
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Frelciaa wrote:Elfia No ale właśnie w naszej klinice normalnie do naszego lekarza wchodziliśmy razem. Mąż widział pęcherzyk, potem mała kijankę i ostatnio dzidziutka i słyszeliśmy serduszko a tu nagle prenatalne do innej pani doktor i dzwonili z rejestracji ze proszą przychodzić samotnie na wizytę. Chyba po prostu jak wejdę do gabinetu to zapytam czy mąż może wejść.. może jak zrobię oczy kota ze Shreka to się babeczka ulituje. Już nawet nie dla samego przeżycia a tego ze ja po prostu potrzebuje tego spokoju który daje mi obecność Męża.
(Zaznaczę ze to ta sama klinika)
U mnie w klinice było to samo. Na prenatalnych, lekarz nie chciał wposcic męża, ale po jego badaniu od razu mieliśmy wizytę u mojej Pani doktor i do niej weszliśmy już razem. Jeszcze poprosiłam ją żeby zrobiła usg i pokazała mężowi co go ominęło 😅😉
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Wiem Frelciu. Ja miałam na prenatalnych taką sytuację, że na pierwszych trafiłam na fajnego lekarza, dał mi dwa zdjęcia na pamiątkę. Na drugich trafiłam na lekarke, poprosiłam czy mogę nagrać filmik komórką , ale się nie zgodziła 😞 żadnego zdjęcia też nie dostałam wtedy.
Widzisz, co lekarz to inne zasady. -
GrubAsia wrote:U mnie w klinice było to samo. Na prenatalnych, lekarz nie chciał wposcic męża, ale po jego badaniu od razu mieliśmy wizytę u mojej Pani doktor i do niej weszliśmy już razem. Jeszcze poprosiłam ją żeby zrobiła usg i pokazała mężowi co go ominęło 😅😉
Ja mam ostatnia wizytę u doktorka pojutrze ale nie wiem czy chce kolejne usg. Chyba ze zrobi przez brzuch. No nic. Najważniejsze żeby dzidziuś żył i był zdrowy.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻