X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy zanika ciałko żółte jeżeli nie doszło do zapłodnienia?
Odpowiedz

Kiedy zanika ciałko żółte jeżeli nie doszło do zapłodnienia?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powiedzcie mi proszę Kiedy zanika ciałko żółte jeżeli nie doszło do zapłodnienia?
    Jestem 8dpo, 1 7dpo byłam na badaniu progesteronu, który wynosił 16,5 a tuż w dzień owulacji moje endometrium wynosiło tylko 4mm. Czy to jest normalne, ze przy tak niskim endometrium i tak jest dość duzy poziom progesteronu?

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Cześć dziewczyny, powiedzcie mi proszę Kiedy zanika ciałko żółte jeżeli nie doszło do zapłodnienia?
    Jestem 8dpo, 1 7dpo byłam na badaniu progesteronu, który wynosił 16,5 a tuż w dzień owulacji moje endometrium wynosiło tylko 4mm. Czy to jest normalne, ze przy tak niskim endometrium i tak jest dość duzy poziom progesteronu?

Hej. Takie progesteron świadczy o tym, ze była owulacja. Owulacja może być tez z cienkim endometrium oczywiście, jednak szanse na ciąże są małe..
    moim zdaniem masz bardzo cienkie endometrium, z nim jakby Ci się udało zajść to byłby cud, chociaż wiadomo ze cuda się zdarzają.
    Na endo warto pic czerwone wino przed owulacją, jeść migdały i suszone morele. Pogadaj z lekarzem to może przepisze Ci np estrofem
    Pik progesteronu jest 7-8dpo a później ciałko żółte zaczyna zanikać

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ogólnie to po 8 dniu po owulacji poziom progesteronu w teorii powinien spadać i ciałko żółte wtedy zanika ?

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Czyli ogólnie to po 8 dniu po owulacji poziom progesteronu w teorii powinien spadać i ciałko żółte wtedy zanika ?

Powoli tak. Wpisz sobie w Google „hormony w czasie cyklu” , pojawi się wykres gdzie widać jak się zachowuje progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 22:21

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ