Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy zanika ciałko żółte jeżeli nie doszło do zapłodnienia?
Odpowiedz

Kiedy zanika ciałko żółte jeżeli nie doszło do zapłodnienia?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powiedzcie mi proszę Kiedy zanika ciałko żółte jeżeli nie doszło do zapłodnienia?
    Jestem 8dpo, 1 7dpo byłam na badaniu progesteronu, który wynosił 16,5 a tuż w dzień owulacji moje endometrium wynosiło tylko 4mm. Czy to jest normalne, ze przy tak niskim endometrium i tak jest dość duzy poziom progesteronu?

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Cześć dziewczyny, powiedzcie mi proszę Kiedy zanika ciałko żółte jeżeli nie doszło do zapłodnienia?
    Jestem 8dpo, 1 7dpo byłam na badaniu progesteronu, który wynosił 16,5 a tuż w dzień owulacji moje endometrium wynosiło tylko 4mm. Czy to jest normalne, ze przy tak niskim endometrium i tak jest dość duzy poziom progesteronu?

Hej. Takie progesteron świadczy o tym, ze była owulacja. Owulacja może być tez z cienkim endometrium oczywiście, jednak szanse na ciąże są małe..
    moim zdaniem masz bardzo cienkie endometrium, z nim jakby Ci się udało zajść to byłby cud, chociaż wiadomo ze cuda się zdarzają.
    Na endo warto pic czerwone wino przed owulacją, jeść migdały i suszone morele. Pogadaj z lekarzem to może przepisze Ci np estrofem
    Pik progesteronu jest 7-8dpo a później ciałko żółte zaczyna zanikać

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ogólnie to po 8 dniu po owulacji poziom progesteronu w teorii powinien spadać i ciałko żółte wtedy zanika ?

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Czyli ogólnie to po 8 dniu po owulacji poziom progesteronu w teorii powinien spadać i ciałko żółte wtedy zanika ?

Powoli tak. Wpisz sobie w Google „hormony w czasie cyklu” , pojawi się wykres gdzie widać jak się zachowuje progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 22:21

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ