Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Kłucie w jajnikach
Odpowiedz

Kłucie w jajnikach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jestem w 6dc. Od rana, raz po raz kłuje mnie lewy jajnik. Jest to dosłownie ukłucie, ale dość mocne, bo reaguję "syczeniem" i zginaniem się. Jestem prawie pewna, że nie jest to objaw owulacji, bo ona powinna przypaść dopiero za 6dni. Z reguły takie ukłucia miałam po owulacji i z dużo mniejszą częstotliwością. Jak myślicie, czy to jednak możliwe, aby na tyle wcześnie zwiastowało to ovu?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Bella1290 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w tyn cyklu tez od samego poczatku kluje lewy jajnik, nie wiem czemu, ginekolog powiedzial ze tak czasem bywa. Mnie klul od jakiegos 5dc owulacja byla w 16dc wg testow owulacyjnych i badan progesteronu i dla odmiany wtedy klul prawy, wiec to raczej nie owulacja.

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u gina i potwierdził, że to rosnący pęcherzyk. A bolało bardziej niż zwykle, bo nie pękł, tylko zrobiła się z niego torbiel. Potwierdzil, bo słusznie zauważył, że klucia pojawiają się na zmianę, raz w lewym, raz w prawym - zgodnie z owulacja.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ