Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kłucie w jajnikach
Odpowiedz

Kłucie w jajnikach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jestem w 6dc. Od rana, raz po raz kłuje mnie lewy jajnik. Jest to dosłownie ukłucie, ale dość mocne, bo reaguję "syczeniem" i zginaniem się. Jestem prawie pewna, że nie jest to objaw owulacji, bo ona powinna przypaść dopiero za 6dni. Z reguły takie ukłucia miałam po owulacji i z dużo mniejszą częstotliwością. Jak myślicie, czy to jednak możliwe, aby na tyle wcześnie zwiastowało to ovu?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Bella1290 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w tyn cyklu tez od samego poczatku kluje lewy jajnik, nie wiem czemu, ginekolog powiedzial ze tak czasem bywa. Mnie klul od jakiegos 5dc owulacja byla w 16dc wg testow owulacyjnych i badan progesteronu i dla odmiany wtedy klul prawy, wiec to raczej nie owulacja.

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u gina i potwierdził, że to rosnący pęcherzyk. A bolało bardziej niż zwykle, bo nie pękł, tylko zrobiła się z niego torbiel. Potwierdzil, bo słusznie zauważył, że klucia pojawiają się na zmianę, raz w lewym, raz w prawym - zgodnie z owulacja.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ