X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kłujący ból jajnika 3 dni po owulacji
Odpowiedz

Kłujący ból jajnika 3 dni po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Camomilla Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2023, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) w niedziele 10.12 wykonałam test owulacyjny i wyszedł pozytywny, bardzo wyraźne 2 kreski. Tego tez dnia jak i dzień wcześniej współżyłam. Po 3 dniach od owulacji (w środę późnym wieczorem), zaczęłam odczuwać
    Dość silny ból prawego jajnika. Czy to możliwe żeby mimo pozytywnego testu w niedziele owulacja przesunęła się o 3 dni ? Czy może te objawy mogą wskazywać
    Coś innego ? Myśle, ze nawet gdyby to była ciąża to trochę za wcześnie na jakiekolwiek objawy ..

• Rudziszek Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w tej samej sytuacji 😬 i tez chętnie przeczytam wypowiedzi bardziej doświadczonych ❤️

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez hormony takie kucia są w okresie około owulacyjnym jak najbardziej normalne

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, 🔎HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 -> 3,8
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6, niskie fosforany, -> ok✅, kryształy w moczu
    🔎USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny

🛑 STOP 08.25 - pierwotne zapalenie przytarczyc
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 1g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

1.09 Oddział Endokrynologiczny

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • Emma9889 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała bóle macicy i jajników ok 3 dni po owu? Wczoraj zaczęło mnie boleć podbrzusze jak na @ i się zastanawiam czy to normalne czy mam się martwić. Dzisiaj jest 4 dzień po owu i boli mnie bardziej macica, czasem żałuję jajnik raz lewy, raz prawy i tak jakby drętwienie w pochwie, nie ból ale dyskomfort. Pierwszy raz mam coś takiego. Dodam, że 14dc miałam taki śluz z czerwoną nitką i lekkie różowe plamienie. Cykle 28dniowe. W tym cyklu zaczęłam brać koenzym Q10, myślicie, że to mogło mieć wpływ?

Emma9889
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ