Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 21 lipca 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam niby hiperinsulemie wynikajaca z insulinooporności. Też poziom insuliny rośnie po 2h zamiast spadać i glukoza zawsze na czczo przy granicy. Określone jako stan przedcukrzycowy ,a w ciąży cukrzyca ciążowa. Ale na owu nigdy to wpływu nie miało tzn była ale fakt faktem że zaszłam dopiero na metforminie więc może jednak coś było na rzeczy?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 21:20

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lipca 2018, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak przykro mi :(

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 21 lipca 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Misiak tule mocno:-*

    Nika, u mnie jest stwierdzona endometrioza, chociaż obydwa pęcherzyki byly w teoretycznie niezajetym jajniku. Laparoskopie juz mialam w zeszłym roku, gin na pewno nie zdrobi drugiej bo amh u mnie kiepskie... Jak bede w niedzielę to zapytam go o drugie ovi, chociaż w tym cyklu bedzie juz pewnie za późno.

    Lil pisala o insulinoopornosci. Czym to się wiąże? Jakimi badaniami można to wykryć? Moze cos o tym tez pogadam z ginem? Albo jakie jeszcze badania można wykonać żeby cos się dowiedziec o tych cholernych pęcherzykach?
    Ąha, no to przy endomendzie takie niepękające pęcherzyki się zdarzają. Spróbuj pogadać z ginem o podwójnym zastrzyku z ovitrelle albo pregnylu przed następną owu - to może pomóc.

    IO warto sprawdzić. Trzeba zrobić krzywą insulinową (a przy okazji moxna i glukozową - ta jest stosunkowo tania). Część labów/przychodni wymaga skierowania na badanie z obciążeniem, więc warto najpierw przedzwonić i spytać. A Brussie/Alabie nie wymagają skierowanka.

    Ja bym zbadała LH i FSH w 2-5 dpo i dla porównania LH, FDH i estradiol na ze 2 dni przed owu. Wtedy będzie lepiej widać co wyprawiają pęcherzyki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 21:44

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 21 lipca 2018, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak, mnie również przykro. Mocno Cię przytulam. Beta tak ładnie rosła - myślałam, że przy pozamacicznej wzrost jest słabszy... Dużo sił w następnych dniach! <3

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 21 lipca 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy piszę na Waszym wątku Dziewczyny. Podczytuje czasem Wasz wątek, a więcej mnie na ex-testerkach i dinusiach (gdzie staram się być na bieżąco). Miłego wieczoru dla wszystkich Staraczek :)

    Siwulec, moyeu lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 21 lipca 2018, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Przepraszam, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy piszę na Waszym wątku Dziewczyny. Podczytuje czasem Wasz wątek, a więcej mnie na ex-testerkach i dinusiach (gdzie staram się być na bieżąco). Miłego wieczoru dla wszystkich Staraczek :)

    Ja się bardzo ciesze jak „stare staraczki” wpadają na wątek miesięczny, nawet ni z gruchy... <3

    Dla Ciebie również miłego wieczoru :* :* :*

    Emiilka lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lipca 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec a kiedy masz prenatalne ?:)

  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 21 lipca 2018, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Nie myślałam, ale skoro warto i polecasz, to jak najbardziej się za nim rozejrzę. :)

    Tylko u mnie jest problem w prolaktynie tylko po obciążeniu. Podstawową mam w normie, na poziomie 15 ng/ml, gdzie normy są od 2,8 do 29,2 ng/ml. Za to po podaniu tabletki wzrasta 22-krotnie.

    W takim razie czy niepokalanek będzie ok, jeśli ta podstawowa prolaktyna jest w normie? Jeśli tak, to ja jestem jak najbardziej za tym.
    Jestem w stanie zrobić chyba wszystko dla dzieciątka.
    Niestety nie wiem, ale skoro costagnus jest dla Ciebie ok to niepokalanek tym bardziej. Tak bym to widziała. Ja będę próbować :) bo castagnus nie zadziałał u mnie

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 21 lipca 2018, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 lipca :D
    W przyszłym tyg muszę jeszcze badania porobić przed wizyta

    Emiilka, Achia, Nat90, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 21 lipca 2018, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Niestety nie wiem, ale skoro costagnus jest dla Ciebie ok to niepokalanek tym bardziej. Tak bym to widziała. Ja będę próbować :) bo castagnus nie zadziałał u mnie
    Castagnus = Agni casti = Niepokalanek = Vitex.
    Castagnus i niepokalanek to jedno i to samo :)

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 21 lipca 2018, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7mistake przyjmiesz moje zaproszenie?

    Aga9090 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lipca 2018, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7mistake przyjmij Malgoniowe zaproszenie, nie pożałujesz! Taka psiapsi to skarb <3

    Aga9090 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lipca 2018, 00:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    By7mistake przyjmij Malgoniowe zaproszenie, nie pożałujesz! Taka psiapsi to skarb <3
    Popieram wszystkimi łapkami :D

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 22 lipca 2018, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Castagnus = Agni casti = Niepokalanek = Vitex.
    Castagnus i niepokalanek to jedno i to samo :)
    Chodzi o dawki - w aptecznym Castaģnysie jest chyba 40 mg, a w Vitexie od Swansona chyba 400 mg, więc jest dużo silniejszy.

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 22 lipca 2018, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Chodzi o dawki - w aptecznym Castaģnysie jest chyba 40 mg, a w Vitexie od Swansona chyba 400 mg, więc jest dużo silniejszy.
    Właśnie to chciałam napisać :)

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lipca 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam trochę wirusków!
    %%%%%%%€€€€€¥¥¥¥¥¥¥%%%%%¢¢¢¢€¥¥^¥¥€%%¥¥€€€€¥¥¥%%%%%¥^^^¥¥€€€¢€¥¥•¥¥€€€€€%%%%%%¢¢¢¢€€€€¥¥¥^^¥¥¥€€€€€¢%%%%%%%@@@@@@%%%%%€€€€¥¥¥¥¥€¢¢¢¢££££%%%%€€€€€¥¥¥¥¥¥€€€%%@@@@*****%%%%€¥¥¥¥¥¥€€€€%%%%££££

    Błogosławionej niedzieli dla wszystkich!

    Malgonia, ef36, monika_85, Malinka7 lubią tę wiadomość

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 22 lipca 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak,
    Bardzo, bardzo przykro.. trzymaj się mocno i bądź dzielna!

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 22 lipca 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś znów zrobiłam betę i jest 969 ale progesteron mo spada bo jest 17 a tydzień temu było 25. Wiecie co to może znaczyć?

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 22 lipca 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosima a bierzesz duphaston może?
    Beta ładnie przyrasta, z progesteronem to może być różnie. Ja bym chyba wzięła dodatkowo luteine albo duphaston.

    Brakuje tutaj szerokiej wiedzy dinusiow i ex testerek niestety :/ wpadajcie nas czasem wspomóc ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 10:50

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 22 lipca 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie biore nic bo nigdy nie miałam wcześniej badanego progesteronu. Jutro moZr uda mi się dostać do lekarza.

    Trasti lubi tę wiadomość

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ