LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bocianiątko wrote:No i teraz tylko czekać na efekty! u nas było tak samo wczoraj w czw tez M wrócił z delegacji przed północą ale ani w głowie mu było iść spać wczoraj rano tez nie dał mi wyjść punktualnie do pracy, hihi owu jutro wiec dzisiaj jeszcze popracujemy a teraz jedziemy do dziadka i po drodze naliczyliśmy juz ze 40 bocianów! Przy takiej kumulacji nie może się nie udać!
Milej soboty drogie panie! :*
Po takiej kumulacji musi się udać !!!! 40 podziel się !!! Ogiera w stajni oszczędzaj:D albo i nie i mnie dopiero za 3 tyg gorące tematy w łóżku
Tusiek86 wrote:Moje kochane staraczki
Dziś mój test owulacyjny pokazał dwie kreseczki. Test pozytywny jak cholera.
Mój ginekolog zresztą bardzo "popularny" w moim mieście stwierdził, ze starać się trzeba przed pozytywnym testem owulacyjnym, bo to plemniki powinny czekać na komórkę jajową i , że jeśli ja starania intensywne podejmowałam kiedy zobaczyłam dwie kreski to jest za późno... co w na to ?? Ja zgłupiałam już ...
I twój dr ma racje lepiej sersuszkować 2 dni wczesniej niż w dzień ovu ponieważ komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia od 6 do 24h a plemnik niestety nie jest odrazu zdolny do połączenia z komórką jajową potrzebuje ok 7h dojrzewania w drogach rodnych. Podczas wędrówki przez jajowody zachodzi ponadto bardzo ważny proces, tzw. kapacytacja, czyli uzyskiwanie pełnej dojrzałości plemników, która jest niezbędna do ich przeniknięcia do wnętrza komórki jajowej.Lunaris lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Madżka89 wrote:Trzymam kciuki,zeby Wasze starania były owocne i już wkrótce każda z Was zobaczyla na teście dwie tlusciutkie krechy!!!
W środę mam wizytę,jak tylko zobaczę serduszko,choc to pewnie za szybko będę słać ciążowe wiruski!!!
Lucia88 wrote:
Wczoraj nie miałam czasu, bo zemdlalam w pracy i zabrali mnie na SOR. Oczywiście pytali, czy przypadkiem nie jestem w ciąży. A skąd niby miałam to wiedzieć 5dpo?
A ja tu liczę po cichu na fasolkę dopiero mam przed oczami historię Calzy
problemik wrote:Dzisiaj 5dpt a ja bym tylko spała cały dzień
A ja bym ten czas na maxa wykorzytała !!! Tylko uważaj na odleżyny
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Agniechaaaa wrote:Witaj w klubie z tym ze ja 1dpt a tez 90% czasu spędzam w lozku, wogole czuje sie osłabiona
P.s właśnie zjadłysmy trochę ananasa
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Flowwer, jak się dziś czujesz kochana?
Wybieracie się z eMkiem na jakiś urlop? Ściskam Cię mocno!
Szczerze ?? Jak by uszło powietrze ze mnie ale jeszcze jestem na polu walki póki co.
Jak na razie mogę pomarzyć o wspólnym urlopie z M.
U mnie jedynym rozwiązaniem lub zobaczenie co się dzieje z zarodkami jest IVF. Mam nadzieję że ostateczie M się zgodzi tak czuję. Jeszcze ten ostatni cykl odbębnie z Menopurem.
Dziś mam ogromny ból prawnego jajnika, przy kichnięciu myślałam że go rozerwało. Niech przestanie działać i @ przychodzi !
Sammer a jak się czujesz ? Ile cykli chcesz odczekać ?innamorata88 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Czrna 81 wrote:Flowwer bardzo dziekuje za odpowiedź Muszę pogadać z moją gin. Ale Ty chyba przewyższasz ją swoją wiedzą Ty, gdybyś brała jednego zeta za poradę to byłabyś obrzydliwie bogata!
To bym uzbierała na wakacje na Malediwy a tak serio to tylko są moje sugestie bo dr nie jestem zwłaszcza że sama nie potrafię zajść w ciążę organizm zaszył moje baby w wieży na zamku. Znajdę sposób na skubańcaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 23:08
Czrna 81, zubii lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Czrna 81 wrote:Flowwer bardzo dziekuje za odpowiedź Muszę pogadać z moją gin. Ale Ty chyba przewyższasz ją swoją wiedzą Ty, gdybyś brała jednego zeta za poradę to byłabyś obrzydliwie bogata!
Zgadzam się w 100% :}
Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Flowwer wrote:To bym uzbierała na wakacje na Malediwy a tak serio to tylko są moje sugestie bo dr nie jestem zwłaszcza że sama nie potrafię zajść w ciążę organizm zaszył moje baby w wieży na zamku. Znajdę sposób na skubańca
Z całego serca Ci tego życzę :*
Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Motomi7 wrote:HEj dziewczyny!! Czy mogę się jeszcze wpisać na lipiec? Planuję testować 27.07.. i wiążę z tym dniem pewną nadzieję
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Jedna_z_Wielu wrote:Z całego serca Ci tego życzę :*
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Jedna_z_Wielu wrote:Zgadzam się w 100% :}
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Lucia88 wrote:Flowwer, a Calza też miała epizod omdlenia jeszcze przed szczęśliwym testowaniem?
Szukałam w postach, ale nie mogę znaleźć jej historii, a to było zanim do Was dołączyłam...Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:To bym uzbierała na wakacje na Malediwy a tak serio to tylko są moje sugestie bo dr nie jestem zwłaszcza że sama nie potrafię zajść w ciążę organizm zaszył moje baby w wieży na zamku. Znajdę sposób na skubańca
Jedna_z_Wielu, Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Motomi7 wrote:HEj dziewczyny!! Czy mogę się jeszcze wpisać na lipiec? Planuję testować 27.07.. i wiążę z tym dniem pewną nadzieję
Wspieram i KciukamHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Flowwer wrote:Tylko na testach ovu się nie znam
Oj tam oj tam, taki szczegółHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Kto dziś testuje ?!!!
Inna musi mieć zajęcie
A jutro ja zwykle zapowiada się dużo wizyt i bet.
Ja zaklinam moją szanowną @ by szybko przyszła. W piątek idę do dr i powoli przygotowania do IVF.Agniechaaaa, innamorata88, zubii, Madżka89 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄