LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
OjMaryśpiękna kreseczka
o której bedzie betka? znowu będziemy hurtem czekać na forum na wynik
Śniadanko- po drodze kupiłam 3kg porzeczki czarnej. Pakuję na zimę do słoików-będzie wit.C -
nick nieaktualny
-
innamorata88 wrote:Już z kropką jesteśmy w domu
serducho ładne miarowe 168 uderzeń/minutę i całe 14,5mm
kolejna wizyta za 2 tygodnie
pięknie jest i oczywiście syfię na całego !!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d96f402b6cc.jpg
Ja tu staram się nadrobić forum a tu takie "jaaaaaa ale pięknieee!"
Inna, super! Teraz to weteranki posypią ciążami jedna za drugą
PS. Mimo olania starań łapię wiruski garściami. A coinnamorata88 lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:No wlasnie to progesteron, dopiero dostała wynik, który robiła przy okazji bety
Nie znam się za bardzo na tym, ale z tego co nauczyłam sie od Flower to rzeczywiście niziutko, jakby owulacja w ogóle nie wystąpiła...
To mój progesteron w 14dpo, owulacja musiała być skoro beta w 11dpo była 4,7. -
Lena21 wrote:Dziewczyny moje ekspertki mam jeszcze pytanie, wczoraj dostałam wyniki progesteronu który robiłam w poniedziałek przy okazji bety, wynik to 0,7 ng/ml, co to oznacza?
Pokaż wyniki gin i od kolejnego cyklu suplementuj. Zbadaj w diagnostyce lub innym labie gdzie szybko będziesz mieć wynik. Sprawdz TSH. Sprawdzaj progesteron wraz z betą a teraz przy takim prog @ za rogiemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:00
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Kochane beta będzie miedzy 14-15 bardzo fajnie ze masz tu takie wsparcie Progesteron wynik dopiero wtorek sroda bo.musza wysylac do innego szpitala próbkę u was tez tyle czasu sie czeka? W piatek ide na wizyte pierwsza jaka zaciazona i sie doczekac nie mogę
KateHawke, Jedna_z_Wielu, Lunaris, Flowwer, Bocianiątko, innamorata88, malinowaemi, zubii, i-feel-you, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Lena21 wrote:OjMaryś, pięknie.
To mój progesteron w 14dpo, owulacja musiała być skoro beta w 11dpo była 4,7.
Aaa no tak, nie skojarzyłam, że to u Ciebie. Czyli fasoleczka nie dała rady pewnie przez ten niski prog, na pewno bedziesz musiała łykać luteinę albo Duphaston i bedzie wszystko dobrzemi przy progu 15 lekarz zalecił Duphaston 2x1.
-
Ufff przynajmniej do 21 nie będziemy czekać jak niektórym się zdarzało. 15 to przyzwoita godzina
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny za to mi dzis rozerwie plecy
bolą jakaś taka zdrętwiała jestem chyba źle spałam
Jeszcze tyle dni do bety !!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzięki za odp, idę do tej nowej gin 27.07 wiec chce się przygotować
ja brałam Duphaston 1x1 i od 11dpo 3x1, może przepisze od razu większa dawkę albo doda luteinę, zobaczymy . Mam z pracy opiekę z enelmedu i tam mamy większość badań w pakiecie, o jakie powinnam poprosić ?
-
Dzień dobry Wszystkim!
Ja już tupie nóżkami ,budzilam się w nocy więc emocje już są,zaraz zabieram się za śniadanko:)
Później trzeba się ogarnąć i doprowadzic do ładu,pewnie będzie mi się dłużyc.
Miłego dzionka,pewnie przed wizytą coś tu jeszcze naskrobie:)Bocianiątko, Flowwer, innamorata88 lubią tę wiadomość
08.2017 poronienie 9 tc
Letrox 50, PAI-1, MTHFR
06.2020 Medart Poznań
14.10.20 IUI 🐒
4.12.20 IUI 🐒
Mąż- Teratozoospermia -
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Jak zaczełam chodzić to sie okazuje ze to albo brzuch boli i tak promieniuje albo kość ogonowa i promieniuje w brzuch. Ja Zwarjuje, oszaleje i osiwieje :p
Nie zwariujesz tylko urodzisz...a potem osiwiejesz i oszalejesz
P.s. obejrzałam 1odc GOTno masa
jużsama nie wiem kto jest moim faworytem w tym serialu, wszystkie postacie są takie plastyczne i ciekawe! Chyba sie wezmę za książki!
malinowaemi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Nie zwariujesz tylko urodzisz...a potem osiwiejesz i oszalejesz
P.s. obejrzałam 1odc GOTno masa
jużsama nie wiem kto jest moim faworytem w tym serialu, wszystkie postacie są takie plastyczne i ciekawe! Chyba sie wezmę za książki!
Kochana a w następnym odcinku ma podobno Nymeria sie pojawićostatnio właśnie mówiłam mamie, ze w tym serialu nic nie ginie i skoro Aria wypuściła go w 1sezonie to Ona musi powrócić
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiłego dnia dziewczyny
Ale tu wysyp fasolek w tym miesiącu, aż nadzieja na przyszłość jest jeszcze większa
Też robiłam podejście do GOT, razem z moim mężem, ale za diabła nie mogłam się wkręcićTyle wątków, tyle postaci, taka złożoność, że w końcu przestałam łapać kto z kim i dlaczego
Jednak wolę proste, nieskomplikowane seriale i filmy
Bo w tym przypadku trzeba być skupionym na maksa, od pierwszej do ostatniej minuty odcinka
W końcu piękna pogoda się pokazała, co?
Nie wiem jak u Was, ale u nas na Kujawach ostatnie 3tyg to jakaś masakra była, pogoda w kratkę. Dziś można było usiąść na tarasie z ksiażką, w końcu!
A pochwalę się Wam, że po radzie naszego androloga (jeszcze przed laparo, kiedy nie wiedzieliśmy o całkowitej niedrożności jajowodów) sprawiliśmy sobie szczeniaka, buldożek francuskiJest mega absorbujący i koocham go od pierwszego, zezowatego spojrzenia
Mam głęboką nadzieję, że uda się nasze in vitro i już w przyszłym roku będę miała dwie słodkości pod opieką
Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za testujące i (jeszcze) niezafasolkowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:53
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Sylwia tak trochę z ciekawości zapytam-bo również miałam obustronną niedrożność, nie zaproponowano Wam innego rozwiązania niż IVF?
(zaznaczam że nie mam nic do IVF, sama chętnie bym je teraz zrobiła :] ) -
Kobiety nie wiecie czy przy ciazy trzeba dentystce mówić o tym bo ja juz nie pamietam jak to jest. A dzis mam wizyte bo po wybielaniu mam straszna nadwrazliwosc...
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Sylwia tak trochę z ciekawości zapytam-bo również miałam obustronną niedrożność, nie zaproponowano Wam innego rozwiązania niż IVF?
(zaznaczam że nie mam nic do IVF, sama chętnie bym je teraz zrobiła :] )
Powiem Ci tak - my przymierzaliśmy się do inseminacji, taką opcję zaproponował nasz ginekolog prowadzący, ale przed inseminacją wysłał mnie na laparoskopię z chromotubacją, żeby sprawdzić drożność jajowodów i tym samym ocenić, czy inseminacja ma w ogóle rację bytu.
Po badaniu okazało się, że mam całkowicie niedrożna oba jajowody, nie wyciekła ani odrobina płynu, a próbowali 2 czy 3 razy..
Okazało się, że mam mnóstwo zrostów i prawdopodobną przyczyną są jakieś stare stany zapalne sprzed 6-7 lat (mogę podziękować swojemu byłemu, najchętniej natrzepałabym mu po mordzie, bo po zakończeniu związku okazało się, że nie byłam jedyną partnerką i nie zdziwiłabym się w ogóle, że przeniósł na mnie jakieś świństwo).
Lekarz powiedział, że można przeprowadzić kolejną laparoskopię i spróbować uwolnić zrosty w jajowodach, ale w przypadku obustronnej niedrożności taki zabieg nie gwarantuje żadnej skuteczności, powiedziano mi, że jest tylko 15% szansy, że zabieg cokolwiek da.
Usłyszałam też od lekarza, że po takim udrażnianiu jest większe ryzyko ciąży pozamacicznej..
Na chwilę obecną wg mojego lekarza, mamy 1% szansy na naturalną ciążę i będzie to cud boży (choć akurat u mnie z wiarą na bakier więc nie liczę na żaden cud
Stąd decyzja o in vitro, była to diagnoza od dwóch lekarzy, bo skonsultowałam się też z innym fachowcem..
Póki nas stać na to, póki mamy siły to będziemy próbować..
Póżniej zostaje nam adopcja..
Lunaris - a o jakich innych rozwiązaniach mówisz? Wam zaproponowano coś innego? Możesz się podzielić? Zawsze można zagłębić temat i szukać, chociaż raczej jesteśmy zdecydowani