LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJedna_z_Wielu wrote:Cześć
Kiedyś już pisałam, że czytam Was na bieżąco choć się nie udzielam bo albo jest już po fakcie albo nie bardzo wiem co napisać
Wiem, że są tu dziewczynki ekspertki i dlatego chciałabym o coś zapytać tylko jeżeli to problem przez to, że się nie udzielam to spoko zignorujcie ten wpis :*
Agniechaaa cały czas Ci kibicuje ( jakiś czas temu pisałam priv) życzę spokojnych i słonecznych miesięcy
Staraczka za Ciebie tez trzymam kciuki i choć się nie udzielam to i tak z Wami przeżywam
Za wszystkie trzymam kciuki i wierzę, że kiedyś się uda
Pozdrawiam Was bardzo!!!!!!
Czeeesc
Dzieki za ciepłe słowa pytaj o co tylko potrzebujesz chetnie pomożemyCzrna 81 lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Cześć
Kiedyś już pisałam, że czytam Was na bieżąco choć się nie udzielam bo albo jest już po fakcie albo nie bardzo wiem co napisać
Wiem, że są tu dziewczynki ekspertki i dlatego chciałabym o coś zapytać tylko jeżeli to problem przez to, że się nie udzielam to spoko zignorujcie ten wpis :*
Agniechaaa cały czas Ci kibicuje ( jakiś czas temu pisałam priv) życzę spokojnych i słonecznych miesięcy
Staraczka za Ciebie tez trzymam kciuki i choć się nie udzielam to i tak z Wami przeżywam
Za wszystkie trzymam kciuki i wierzę, że kiedyś się uda
Pozdrawiam Was bardzo!!!!!!Czrna 81, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Ann dobrze, że Pregnyl na 100% kosztuje niecałe 30zł. Tylko dlaczego jest z nim taki problem, żeby go dostać to nie rozumiem.Czarna81
22 cs. -
Czrna 81 wrote:No właśnie! Też się zastanawiam czy go wycofują czy o co chodzi. Za dwa zastrzyki ovitrelle zapłaciłam prawie 300zł. Jak pęcherzyki nie pękną to się w dupę ugryzę!
-
Agniechaaaa wrote:Czeeesc
Dzieki za ciepłe słowa pytaj o co tylko potrzebujesz chetnie pomożemy
No więc tak:
1)
Jestem na antybiotyku juz 11 dzien - zapalenie oskrzeli
Pierwszy cykl robie testy ovu (13dc) był raczej pozytyw. Czy jest w ogóle sens przy antybiotyku się starać czy mogę ewentualnie wyrządzić nim krzywdę?
Test wieczór w 13dc był już słabszy.
2)
Mam zlecenie od endo na badanie krzywej cukr. i insuliny ( czy jakoś tak) i pytanie odnośnie tego czy jest jakiś konkretny dc? czy nawet przed @ można ( choć wiadomo, że wierzę, że jej nie będzie)
Wcześniej tarczyce i prolaktyną leczył mi moj gin, ale że nie było szału to poszłam do endo i powiedział ze lek dobry, ale mi zmienił bo Samopoczucie było bez zmian i dawka słaba i długi w czasie rozłożona a zauważył ze mi zależy na dziecku i juz trochę trwają moje starania.
Bardzo bardzo dziękuję i przepraszam, ze tak się wcinam Wam w wątek, ale nie mogę sobie znalezc miejsca na forum i w ogóle juz nic nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 18:31
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
DD89 wrote:Witam Was serdecznie,
Jako że podczytuje Was od 2 m-cy...
a pojawił się problem, bardzo proszę Was o pomoc i informacje, lekarz niestety dopiero w czwartek i bez możliwości kontaktu tel.
W dniu:
10.07 test pozytywny - beta 20,3
11.07 - beta - 36,4
13.07 beta - 55.37
Czy myślicie, że jest szansa by było dobrze?
Betę powtórzę dziś, ale odchodzę od zmysłów
Witam Was ponownie,
Bardzo proszę oceńcie dzisiejsze wyniki, chyba za chwilę zwariuje
Beta 104,8
Progesteron 21,57
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
malka - brałam 5 opakowań Visanne i powiem Ci, że żadnych skutków ubocznych nie miałam. Wręcz schudłam, skończyły się moje problemy z zaparciami, humor dopisywał - no rewelacja więc nie bój się, bo na internecie po prostu dużo straszą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 18:38
Czrna 81, malka lubią tę wiadomość
-
DD89 wrote:Witam Was ponownie,
Beta 104,8
Progesteron 21,57
Progesteron ładny. Beta rośnie jakby skokowo, ale do przodu. Więc polecam uzbroić się w cierpliwość i w okolicach 30 dpo zapisać się na wizytę do ginekologa, żeby sprawdzić jak ma się bobas. W tym czasie powinien być już zarodek z serduszkiemDD89 lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:No więc tak:
1)
Jestem na antybiotyku juz 11 dzien - zapalenie oskrzeli
Pierwszy cykl robie testy ovu (13dc) był raczej pozytyw. Czy jest w ogóle sens przy antybiotyku się starać czy mogę ewentualnie wyrządzić nim krzywdę?
Test wieczór w 13dc był już słabszy.
2)
Mam zlecenie od endo na badanie krzywej cukr. i insuliny ( czy jakoś tak) i pytanie odnośnie tego czy jest jakiś konkretny dc? czy nawet przed @ można ( choć wiadomo, że wierzę, że jej nie będzie)
Wcześniej tarczyce i prolaktyną leczył mi moj gin, ale że nie było szału to poszłam do endo i powiedział ze lek dobry, ale mi zmienił bo Samopoczucie było bez zmian i dawka słaba i długi w czasie rozłożona a zauważył ze mi zależy na dziecku i juz trochę trwają moje starania.
Bardzo bardzo dziękuję i przepraszam, ze tak się wcinam Wam w wątek, ale nie mogę sobie znalezc miejsca na forum i w ogóle juz nic nie wiem.Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Hej chętnie bym ci udzieliła odpowiedzi ale ja też zielona w tym temacie jestem.
Aż się na głos zaśmiałam i mała dziwnie na mnie spojrzała
Ps. Dzięki za odp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 18:49
KateHawke, Czrna 81, Ruth lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
KateHawke wrote:Hih lepsza jakaś odpowiedź niż zadna
Dokładnie :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Beta 104,8
Progesteron 21,57
od wczoraj bardzo ładnie wzrosła beta wiem że się martwisz to normalne bo człowiek tyle się naczyta w necie że ma mentlik w głowie.
progesteron ładny a z jednorazowym małym przyrostem bety są dzieci czasem występują małe zawirowana a milion kobiet na świecie nawet o tym nie ma pojęcia.
Najważniejsze że odbiła.
A za jakiś czas proszę o zdjęcie maluszka bo na sercu mam wtedy milion motyli na taki widok.
Bierz kw. foliowy lub wit. prenatalne, świeże soczki i głowa do góry
aaaa nie czytaj neta !!!Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:Dramat. Nie dość że tyle stresu problemów bezradności to jeszcze na tym zarabiają taką kasę że się w głowie nie mieściCzarna81
22 cs. -
Jedna_z_Wielu
ekspertem nie jestem ale;
wiele kobiet zachodzi w ciąże w okrecie osłabienia organizmu i nawet taki antybiotyk pomaga na różne stany zapalne w ograniżmie a nawet na śluzówkę endomendy. Więć droga wolna...
a co do badania jest bez znaczenia dc
I jeszcze jedno ważne jest sposób przyjmowania leków na tarczyce ze względu na wchłanianie leku.Jedna_z_Wielu, KateHawke lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Beta 104,8
Progesteron 21,57DD89 lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Flowwer wrote:Jedna_z_Wielu
ekspertem nie jestem ale;
wiele kobiet zachodzi w ciąże w okrecie osłabienia organizmu i nawet taki antybiotyk pomaga na różne stany zapalne w ograniżmie a nawet na śluzówkę endomendy. Więć droga wolna...
a co do badania jest bez znaczenia dc
I jeszcze jedno ważne jest sposób przyjmowania leków na tarczyce ze względu na wchłanianie leku.
Tak mocno wierzyłam, że mi odpiszesz :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :*
Dziękuję!!!!!
A co to leku na tarczyce to na czczo i nie jeść do godziny po nich - o to chodzi?Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Flowwer wrote:od wczoraj bardzo ładnie wzrosła beta wiem że się martwisz to normalne bo człowiek tyle się naczyta w necie że ma mentlik w głowie.
progesteron ładny a z jednorazowym małym przyrostem bety są dzieci czasem występują małe zawirowana a milion kobiet na świecie nawet o tym nie ma pojęcia.
Najważniejsze że odbiła.
A za jakiś czas proszę o zdjęcie maluszka bo na sercu mam wtedy milion motyli na taki widok.
Bierz kw. foliowy lub wit. prenatalne, świeże soczki i głowa do góry
aaaa nie czytaj neta !!!
Dziękuję Bardzo wiele się od Was uczę- brzydko mówiąc podglądając Was.
A od wczorajszego wyniku bety to mam wrażenie, że doszłam na koniec internetów wiec czytam tylko Was bo cała noc i cały dzień dziś jestem wrakiem człowieka
Biorę witaminy prenatalne od początku
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Tak mocno wierzyłam, że mi odpiszesz :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :*
Dziękuję!!!!!
A co to leku na tarczyce to na czczo i nie jeść do godziny po nich - o to chodzi?Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość