X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Luteina a śluz
Odpowiedz

Luteina a śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ovu prawdopodobnie 16/17dc od 20 dc przyjmuje luteine 1 tabletkę dziennie pod język... od paru dni zauważyłam że mam dużo białego śluzu a dziś 24dc przy ujściu szyjki zaobserwowałam biały i rozciągliwy czy to normalne przy braniu luteiny ? Ktoś się z tym spotkał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 18:17

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym obstawiala naturalna zmiane sluzu w trakcie fazy cyklu, aniżeli wpływ luteiny.

Bez luteiny, pod koniec cyklu, przed okresem, mam takie momenty, ze mam rozciągliwy sluz (raz kremowy, raz wręcz płodny) - znaczy to tyle, co i nic. 🤷‍♀️ Na dwoje babka wróżyła 😁

W każdym razie, nie wiązałabym tego z luteina.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki księgowa No właśnie to jest dla mnie zastanawiające że ten śluz jest jednocześnie biały I rozciągliwy... a przed okresem miałam momenty że był.jakby płodny przezroczysty ale nie taki jak teraz właśnie... dziwna sprawa No nic jeszcze parę dni i będę testować 😅

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj 26 dc od 6 dni biorę luteine i dziś rano śluz brązowy jeszcze powinnam brać 4 dni luteine czy mam ją w tej sytuacji odstawić?

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj 26 dc od 6 dni biorę luteine i dziś rano śluz brązowy jeszcze powinnam brać 4 dni luteine czy mam ją w tej sytuacji odstawić?
    Ja tez biorac luteine tak mialam, raz plodny, raz kremowy i to nic nie znaczylo Jak dostaniesz okres to możesz odstawić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 10:17

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Jak dostaniesz okres to możesz odstawić
    Dziękuję Aga a jak u Ciebie sytuacja ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ