Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, również chciałabym dołączyć do testowania w lutym a konkretnie 10-11.
Już całkiem długo staramy się z mężem-kilka miesięcy. Obydwoje Zaczynamy się już stresować. Wydaje mi się, że czuje sie inaczej niż zwykle przed @ zawsze bolą mnie piersi teraz w ogóle i boli mnie brzuch czuje takie spuchnięcie w dole brzucha. Może tym razem się uda. -
Sept wrote:Hej, również chciałabym dołączyć do testowania w lutym a konkretnie 10-11.
Już całkiem długo staramy się z mężem-kilka miesięcy. Obydwoje Zaczynamy się już stresować. Wydaje mi się, że czuje sie inaczej niż zwykle przed @ zawsze bolą mnie piersi teraz w ogóle i boli mnie brzuch czuje takie spuchnięcie w dole brzucha. Może tym razem się uda.Karolina90, Mada92, Katik, kaha lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Witaj Całkiem długo? To porozmawia z dziewczynami z przedziału powyżej roku to Ci uświadomią co to znaczy całkiem długo heheheheh Powodzenia, żeby przeczucia Cię nie myliły
Amy333, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Sept wrote:Hej, również chciałabym dołączyć do testowania w lutym a konkretnie 10-11.
Już całkiem długo staramy się z mężem-kilka miesięcy. Obydwoje Zaczynamy się już stresować. Wydaje mi się, że czuje sie inaczej niż zwykle przed @ zawsze bolą mnie piersi teraz w ogóle i boli mnie brzuch czuje takie spuchnięcie w dole brzucha. Może tym razem się uda.
Ale tu jesteśmy by nie zwariować tylko podtrzymywać na duchu.Sept, innamorata88, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Życzę by wredna @ nie przyszła a zdrowa para moze się starć nawet rok czasu. Ja już 11 rok sie staram a nie 11 cykl
Ale tu jesteśmy by nie zwariować tylko podtrzymywać na duchu.
WIelki szacunek i podziw dla Ciebie
Flowwer. Ja bym się chyba poddałaFlowwer, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Życzę by wredna @ nie przyszła a zdrowa para moze się starć nawet rok czasu. Ja już 11 rok sie staram a nie 11 cykl
Ale tu jesteśmy by nie zwariować tylko podtrzymywać na duchu."Nigdy nie rezygnuj z marzeń . To że coś nie dzieje się teraz nie oznacza , że nie nastąpi nigdy " -
Zostały mi jeszcze dwa dni do testowania. Objawów "innych" brak, więc testowanie to będzie tylko formalność. Trzy dni temu chwaliłam się, że wszyscy chorzy, a ja na szczęście latam zdrowa jak ryba. Dziś już 37.3, boli gardło i jest mi przeraźliwie zimno. Przeziębienie na zamówienie.
To mój przedostatni cykl staraniowy. W pod koniec kwietnia, jeśli nie uda się z ciążą, dajemy z moim R. wypowiedzenia z pracy i zaczynamy życiową rewolucję. Misja - stabilizacja. Mam nadzieję, że do końca roku znajdziemy "dobre" prace i będziemy mogli kontynuować starania. Już sobie wizualizuję powoli nowe życie -
AnnaManna wrote:Zostały mi jeszcze dwa dni do testowania. Objawów "innych" brak, więc testowanie to będzie tylko formalność. Trzy dni temu chwaliłam się, że wszyscy chorzy, a ja na szczęście latam zdrowa jak ryba. Dziś już 37.3, boli gardło i jest mi przeraźliwie zimno. Przeziębienie na zamówienie.
To mój przedostatni cykl staraniowy. W pod koniec kwietnia, jeśli nie uda się z ciążą, dajemy z moim R. wypowiedzenia z pracy i zaczynamy życiową rewolucję. Misja - stabilizacja. Mam nadzieję, że do końca roku znajdziemy "dobre" prace i będziemy mogli kontynuować starania. Już sobie wizualizuję powoli nowe życie
AnnaManna trzymam zatem kciuki, żeby jednak udało się zajść w ciążę przed złożeniem wypowiedzenia A testujesz w terminie miesiączki czy wcześniej? Może już teraz mogłabyś zrobić test?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:AnnaManna trzymam zatem kciuki, żeby jednak udało się zajść w ciążę przed złożeniem wypowiedzenia A testujesz w terminie miesiączki czy wcześniej? Może już teraz mogłabyś zrobić test?
Suri kochana, czekam cierpliwie do piątku - do terminu @, ale po bólu piesi stwierdzam, że może być też w sobotę, lub niedzielę. (Zazwyczaj dzień przed @ przestają mnie boleć i to jest znak, że nadchodzi czerwona fala)
A Ty przebywasz na L4, czy pracujesz? Nie przemęczaj się teraz, przed Wami jeszcze duuuuużo miesięcy:-) -
AnnaManna wrote:Suri kochana, czekam cierpliwie do piątku - do terminu @, ale po bólu piesi stwierdzam, że może być też w sobotę, lub niedzielę. (Zazwyczaj dzień przed @ przestają mnie boleć i to jest znak, że nadchodzi czerwona fala)
A Ty przebywasz na L4, czy pracujesz? Nie przemęczaj się teraz, przed Wami jeszcze duuuuużo miesięcy:-)
Mnie piersi po prostu nie przestały boleć w terminie @, może u Ciebie też tak będzie? Jeśli dokładnie znasz termin owulacji i termin @ przypada na piątek, to jutro rano test powinien już być wiarygodny. Ja bym nie wytrzymała i testowała
Ja prowadzę własną działalność, więc nadal jestem "aktywna", tylko chwilowo troszkę zwolniłam i więcej czasu spędzam pod kocykiem w domu3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
mycha91 wrote:Czekam do gina i mam stres jak cholera... nie wiem czemu. To tylko monitoring i pokazanie badan.
Mycha jestem z Tobą, wszystko będzie dobrze daj znać koniecznie po!3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:Mnie piersi po prostu nie przestały boleć w terminie @, może u Ciebie też tak będzie? Jeśli dokładnie znasz termin owulacji i termin @ przypada na piątek, to jutro rano test powinien już być wiarygodny. Ja bym nie wytrzymała i testowała
Ja prowadzę własną działalność, więc nadal jestem "aktywna", tylko chwilowo troszkę zwolniłam i więcej czasu spędzam pod kocykiem w domu
Tak! Ciepły kocyk, ciepły napój i dużo spokoju - to zdecydowanie Wam się opłaci!
Kurczę, może faktycznie jutro zatestuję, ale bardziej wieczorem. Z rana mam tłum w toalecie. Mój R, jego brat i nie będę mogła się skupić! Niestety nie znam terminu dokładnej owulacji, nie mierzyłam w tym cyklu temperatur, obserwowałam tylko śluz, o monitoringu w tym kraju nikt nie słyszał. -
AnnaManna wrote:Tak! Ciepły kocyk, ciepły napój i dużo spokoju - to zdecydowanie Wam się opłaci!
Kurczę, może faktycznie jutro zatestuję, ale bardziej wieczorem. Z rana mam tłum w toalecie. Mój R, jego brat i nie będę mogła się skupić! Niestety nie znam terminu dokładnej owulacji, nie mierzyłam w tym cyklu temperatur, obserwowałam tylko śluz, o monitoringu w tym kraju nikt nie słyszał.
Wykonanie testu to chwila moment przy porannej toalecie pobierasz próbkę moczu i już zakraplasz test i w między czasie myjesz zęby. Chyba taką chwilę w toalecie na osobności da radę znaleźć ? Lepiej rano, bo stężenie HCG wyższe. Trzymam kciuki:)
Do mnie dzisiaj dotarła rewelacyjna książka o ciąży, co prawda po angielsku, ale opisuje całą ciążę nie tydzień po tygodniu, ale dzień po dniu ! Nosi tytuł "Day by day pregnancy book". Szczerze polecam każdego dnia jest aktualne zdjęcie fasolki, co dzieje się z Twoim ciałem w tym czasie itp itd.Karolina90, Bocianiątko lubią tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:Do mnie dzisiaj dotarła rewelacyjna książka o ciąży, co prawda po angielsku, ale opisuje całą ciążę nie tydzień po tygodniu, ale dzień po dniu ! Nosi tytuł "Day by day pregnancy book". Szczerze polecam każdego dnia jest aktualne zdjęcie fasolki, co dzieje się z Twoim ciałem w tym czasie itp itd.
To musi być niesamowite czytać o tym, co aktualnie dzieje się w Twoim ciele i że to tak wszystko szybko się rozwija. Koleżanka, jak była w ciąży czytała "Ciężarówką przez 9 miesięcy", mówiła że poleca, bo jest bardzo rozweselająca. -
AnnaManna wrote:To musi być niesamowite czytać o tym, co aktualnie dzieje się w Twoim ciele i że to tak wszystko szybko się rozwija. Koleżanka, jak była w ciąży czytała "Ciężarówką przez 9 miesięcy", mówiła że poleca, bo jest bardzo rozweselająca.
Tą książkę też mam, kupiłam we wrześniu jak byłam w pozamacicznej... oczywiście zanim się dowiedziałam, że to pozamaciczna. Książka jest lekko napisana i przyjemnie się dość czyta, ale mało w niej rzetelnej, fachowej wiedzy moim zdaniem.
Faktycznie, czyta się cudownie powstrzymuję się, przed przeczytaniem kolejnych dniAnnaManna lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Ja chyba odpadam z lutowego testowania. Właśnie zaczyna się u mnie mini krwawienie wiec pewnie przyszła @. To jest jakiś koszmar - poprzedni cykl miał 32 dni a ten 21 - to chyba nie jest normalne.
Jeszcze jutro wyjeżdżam do tego Zakopanego i do tego z @. Po prostu pięknie!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️