Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, również chciałabym dołączyć do testowania w lutym a konkretnie 10-11.
Już całkiem długo staramy się z mężem-kilka miesięcy. Obydwoje Zaczynamy się już stresować. Wydaje mi się, że czuje sie inaczej niż zwykle przed @ zawsze bolą mnie piersi teraz w ogóle i boli mnie brzuch czuje takie spuchnięcie w dole brzucha. Może tym razem się uda. -
Sept wrote:Hej, również chciałabym dołączyć do testowania w lutym a konkretnie 10-11.
Już całkiem długo staramy się z mężem-kilka miesięcy. Obydwoje Zaczynamy się już stresować. Wydaje mi się, że czuje sie inaczej niż zwykle przed @ zawsze bolą mnie piersi teraz w ogóle i boli mnie brzuch czuje takie spuchnięcie w dole brzucha. Może tym razem się uda.Całkiem długo? To porozmawia z dziewczynami z przedziału powyżej roku to Ci uświadomią co to znaczy całkiem długo heheheheh
Powodzenia, żeby przeczucia Cię nie myliły
Karolina90, Mada92, Katik, kaha lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Witaj
Całkiem długo? To porozmawia z dziewczynami z przedziału powyżej roku to Ci uświadomią co to znaczy całkiem długo heheheheh
Powodzenia, żeby przeczucia Cię nie myliły
Amy333, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Sept wrote:Hej, również chciałabym dołączyć do testowania w lutym a konkretnie 10-11.
Już całkiem długo staramy się z mężem-kilka miesięcy. Obydwoje Zaczynamy się już stresować. Wydaje mi się, że czuje sie inaczej niż zwykle przed @ zawsze bolą mnie piersi teraz w ogóle i boli mnie brzuch czuje takie spuchnięcie w dole brzucha. Może tym razem się uda.
Ale tu jesteśmy by nie zwariować tylko podtrzymywać na duchu.Sept, innamorata88, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Życzę by wredna @ nie przyszła a zdrowa para moze się starć nawet rok czasu. Ja już 11 rok sie staram a nie 11 cykl
Ale tu jesteśmy by nie zwariować tylko podtrzymywać na duchu.
WIelki szacunek i podziw dla Ciebie
Flowwer. Ja bym się chyba poddałaFlowwer, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Życzę by wredna @ nie przyszła a zdrowa para moze się starć nawet rok czasu. Ja już 11 rok sie staram a nie 11 cykl
Ale tu jesteśmy by nie zwariować tylko podtrzymywać na duchu."Nigdy nie rezygnuj z marzeń . To że coś nie dzieje się teraz nie oznacza , że nie nastąpi nigdy " -
Zostały mi jeszcze dwa dni do testowania. Objawów "innych" brak, więc testowanie to będzie tylko formalność. Trzy dni temu chwaliłam się, że wszyscy chorzy, a ja na szczęście latam zdrowa jak ryba. Dziś już 37.3, boli gardło i jest mi przeraźliwie zimno. Przeziębienie na zamówienie.
To mój przedostatni cykl staraniowy. W pod koniec kwietnia, jeśli nie uda się z ciążą, dajemy z moim R. wypowiedzenia z pracy i zaczynamy życiową rewolucję. Misja - stabilizacja. Mam nadzieję, że do końca roku znajdziemy "dobre" prace i będziemy mogli kontynuować starania. Już sobie wizualizuję powoli nowe życie -
AnnaManna wrote:Zostały mi jeszcze dwa dni do testowania. Objawów "innych" brak, więc testowanie to będzie tylko formalność. Trzy dni temu chwaliłam się, że wszyscy chorzy, a ja na szczęście latam zdrowa jak ryba. Dziś już 37.3, boli gardło i jest mi przeraźliwie zimno. Przeziębienie na zamówienie.
To mój przedostatni cykl staraniowy. W pod koniec kwietnia, jeśli nie uda się z ciążą, dajemy z moim R. wypowiedzenia z pracy i zaczynamy życiową rewolucję. Misja - stabilizacja. Mam nadzieję, że do końca roku znajdziemy "dobre" prace i będziemy mogli kontynuować starania. Już sobie wizualizuję powoli nowe życie
AnnaManna trzymam zatem kciuki, żeby jednak udało się zajść w ciążę przed złożeniem wypowiedzeniaA testujesz w terminie miesiączki czy wcześniej? Może już teraz mogłabyś zrobić test?
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:AnnaManna trzymam zatem kciuki, żeby jednak udało się zajść w ciążę przed złożeniem wypowiedzenia
A testujesz w terminie miesiączki czy wcześniej? Może już teraz mogłabyś zrobić test?
Suri kochana, czekam cierpliwie do piątku - do terminu @, ale po bólu piesi stwierdzam, że może być też w sobotę, lub niedzielę. (Zazwyczaj dzień przed @ przestają mnie boleć i to jest znak, że nadchodzi czerwona fala)
A Ty przebywasz na L4, czy pracujesz? Nie przemęczaj się teraz, przed Wami jeszcze duuuuużo miesięcy:-) -
AnnaManna wrote:Suri kochana, czekam cierpliwie do piątku - do terminu @, ale po bólu piesi stwierdzam, że może być też w sobotę, lub niedzielę. (Zazwyczaj dzień przed @ przestają mnie boleć i to jest znak, że nadchodzi czerwona fala)
A Ty przebywasz na L4, czy pracujesz? Nie przemęczaj się teraz, przed Wami jeszcze duuuuużo miesięcy:-)
Mnie piersi po prostu nie przestały boleć w terminie @, może u Ciebie też tak będzie? Jeśli dokładnie znasz termin owulacji i termin @ przypada na piątek, to jutro rano test powinien już być wiarygodny. Ja bym nie wytrzymała i testowała
Ja prowadzę własną działalność, więc nadal jestem "aktywna", tylko chwilowo troszkę zwolniłam i więcej czasu spędzam pod kocykiem w domu3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
mycha91 wrote:Czekam do gina i mam stres jak cholera... nie wiem czemu. To tylko monitoring i pokazanie badan.
Mycha jestem z Tobą, wszystko będzie dobrzedaj znać koniecznie po!
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:Mnie piersi po prostu nie przestały boleć w terminie @, może u Ciebie też tak będzie? Jeśli dokładnie znasz termin owulacji i termin @ przypada na piątek, to jutro rano test powinien już być wiarygodny. Ja bym nie wytrzymała i testowała
Ja prowadzę własną działalność, więc nadal jestem "aktywna", tylko chwilowo troszkę zwolniłam i więcej czasu spędzam pod kocykiem w domu
Tak! Ciepły kocyk, ciepły napój i dużo spokoju - to zdecydowanie Wam się opłaci!
Kurczę, może faktycznie jutro zatestuję, ale bardziej wieczorem. Z rana mam tłum w toalecie. Mój R, jego brat i nie będę mogła się skupić! Niestety nie znam terminu dokładnej owulacji, nie mierzyłam w tym cyklu temperatur, obserwowałam tylko śluz, o monitoringu w tym kraju nikt nie słyszał. -
AnnaManna wrote:Tak! Ciepły kocyk, ciepły napój i dużo spokoju - to zdecydowanie Wam się opłaci!
Kurczę, może faktycznie jutro zatestuję, ale bardziej wieczorem. Z rana mam tłum w toalecie. Mój R, jego brat i nie będę mogła się skupić! Niestety nie znam terminu dokładnej owulacji, nie mierzyłam w tym cyklu temperatur, obserwowałam tylko śluz, o monitoringu w tym kraju nikt nie słyszał.
Wykonanie testu to chwila momentprzy porannej toalecie pobierasz próbkę moczu i już
zakraplasz test i w między czasie myjesz zęby. Chyba taką chwilę w toalecie na osobności da radę znaleźć
? Lepiej rano, bo stężenie HCG wyższe. Trzymam kciuki:)
Do mnie dzisiaj dotarła rewelacyjna książka o ciąży, co prawda po angielsku, ale opisuje całą ciążę nie tydzień po tygodniu, ale dzień po dniu! Nosi tytuł "Day by day pregnancy book". Szczerze polecam
każdego dnia jest aktualne zdjęcie fasolki, co dzieje się z Twoim ciałem w tym czasie itp itd.
Karolina90, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:Do mnie dzisiaj dotarła rewelacyjna książka o ciąży, co prawda po angielsku, ale opisuje całą ciążę nie tydzień po tygodniu, ale dzień po dniu
! Nosi tytuł "Day by day pregnancy book". Szczerze polecam
każdego dnia jest aktualne zdjęcie fasolki, co dzieje się z Twoim ciałem w tym czasie itp itd.
To musi być niesamowite czytać o tym, co aktualnie dzieje się w Twoim ciele i że to tak wszystko szybko się rozwija. Koleżanka, jak była w ciąży czytała "Ciężarówką przez 9 miesięcy", mówiła że poleca, bo jest bardzo rozweselająca. -
AnnaManna wrote:To musi być niesamowite czytać o tym, co aktualnie dzieje się w Twoim ciele i że to tak wszystko szybko się rozwija. Koleżanka, jak była w ciąży czytała "Ciężarówką przez 9 miesięcy", mówiła że poleca, bo jest bardzo rozweselająca.
Tą książkę też mam, kupiłam we wrześniu jak byłam w pozamacicznej... oczywiście zanim się dowiedziałam, że to pozamaciczna. Książka jest lekko napisana i przyjemnie się dość czyta, ale mało w niej rzetelnej, fachowej wiedzy moim zdaniem.
Faktycznie, czyta się cudowniepowstrzymuję się, przed przeczytaniem kolejnych dni
AnnaManna lubi tę wiadomość
Czekamy na córeczkę
-
Ja chyba odpadam z lutowego testowania. Właśnie zaczyna się u mnie mini krwawienie wiec pewnie przyszła @. To jest jakiś koszmar - poprzedni cykl miał 32 dni a ten 21 - to chyba nie jest normalne.
Jeszcze jutro wyjeżdżam do tego Zakopanego i do tego z @. Po prostu pięknie!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️