Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga i Malinowa miejmy nadzieję, że w styczniu się uda!

    Magia piękne wyniki, można i trzeba się cieszyć :)

    Agge, ja Ci powiem, że dwa poprzednie miesiące nawet po tygodniu się nic nie pojawiło... Więc trzeba to sprawdzić :P powodzenia!

    Magia89 lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Olga i Malinowa miejmy nadzieję, że w styczniu się uda!

    Magia piękne wyniki, można i trzeba się cieszyć :)

    Agge, ja Ci powiem, że dwa poprzednie miesiące nawet po tygodniu się nic nie pojawiło... Więc trzeba to sprawdzić :P powodzenia!

    Hehe no właśnie w tamtym cyklu robiłam 4 testy i na żadnym po czasie nic nie było. A sprawdzałam nawet po paru dniach ;D zobaczymy jutro.

    Arashe lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Nuch :(
    Malinowa ;( taka szkoda, ciekawe czemu się @ spóźnia, bo spóźnia?
    Agge jeszcze masz czas! Czekamy :).
    Mamofaza cierpliwie czekamy, a nóż Cię zaskoczy ;)
    Magia <3

    Ja dzisiaj powtórzylam test:
    201812220_qwnppww.jpg

    Cudowne kreseczki, wlaśnie takich sobie i Wam bede zyczyc na swieta ❤

    5ylwian, Arashe lubią tę wiadomość

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny, odebrałam progesteron. Wyszło 17.69 w 22dc. Czy to, że biorę dupka (od poniedziałku) i progesteron 100 (od wczoraj) mogło jakoś podbić wynik? W poniedziałek lekarka mówiła, że nie było owulacji bo 2 pęcherzyki jeszcze były, a progesteron wyszedł jakby owu jednak była...chyba że była później. Pogubiłam się już.

    Z tego co kojarze to luteina brana dwa razy dziennie po 100 podnosi proga do poziomu ok 13. Tak chyba czytalam w ulotce. Jesli masz 17 to znaczy ze owulacja byla jakos niedawno, pewnie kolo srody, ale moim zdaniem juz byla.

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2613 2697

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Hehe no właśnie w tamtym cyklu robiłam 4 testy i na żadnym po czasie nic nie było. A sprawdzałam nawet po paru dniach ;D zobaczymy jutro.
    Mi też nigdy po czasie nic nie wyszło, jak nie było ciąży. Jaka biel była taka zostawała. Coś jest na rzeczy :D Którejś dziewczynie tutaj tak wyszło, że po kilku godzinach dopiero.

    agge lubi tę wiadomość

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie tu nie było a tu takie rzeczy się dzieją . Gratulacje dziewczyny . Rosnijcie zdrowo . A tym którym sie nie udało życzę powodzenia w kolejnym cyklu.

    agge, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7644 10877

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Z tego co kojarze to luteina brana dwa razy dziennie po 100 podnosi proga do poziomu ok 13. Tak chyba czytalam w ulotce. Jesli masz 17 to znaczy ze owulacja byla jakos niedawno, pewnie kolo srody, ale moim zdaniem juz byla.
    To lipa, bo <3 w weekend a potem w piątek dopiero. Raczej mała szansa na zapłodnienie.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia a Ty jeszcze nie miałaś żadnej wizyty? Bo widzę że na 7 masz dopiero zapisane?

    Ps. I z jakiego jesteś miasta w kuj-pom? ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 20:59

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I muszę jutro znowu wejść zobaczyć bo tu nic tylko pozytywy :)
    Rosnijcie zdrowo wszystkie maluszki :)

    Jak tak dalej pójdzie, sama będę testować w styczniu :))))

    Agge testuj rano bo potem trzeba się wziąć do roboty a nie na forum siedzieć ;)

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    To lipa, bo <3 w weekend a potem w piątek dopiero. Raczej mała szansa na zapłodnienie.

    A w weekend to bardziej sobota czy niedziela?
    Jakaś szansa zawsze jest

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Mama Stasia a Ty jeszcze nie miałaś żadnej wizyty? Bo widzę że na 7 masz dopiero zapisane?

    Ps. I z jakiego jesteś miasta w kuj-pom? ;)
    Nie . Jeszcze nie byłam u lekarza. Idę dopiero 7 na pierwsza wizyte.
    Ja akurat mieszkam Sępólnie Krajeńskim.

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    I muszę jutro znowu wejść zobaczyć bo tu nic tylko pozytywy :)
    Rosnijcie zdrowo wszystkie maluszki :)

    Jak tak dalej pójdzie, sama będę testować w styczniu :))))

    Agge testuj rano bo potem trzeba się wziąć do roboty a nie na forum siedzieć ;)

    Na pewno rano siknę, ale nie wiem czy o 6 mi się będzie chciało wstać przy mierzeniu temp, czy dopiero koło 9 jak córka wstanie, haha :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge ja też widzę kreseczke! Trzymam kciuki, żeby jutro była grubsza!

    Mi się udało przetrwać dziś, jutro robię test! Obym i ja zobaczyła dwie krechy, trzymajcie kciuki <3

    Arashe, agge, aeiouy lubią tę wiadomość

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym będziesz wtedy tygodniu?

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika chyba sie pogubilam w Twoich wiadomosciach.

    Kiedy bylas na wizycie i ile bierzesz tej luteiny dziennie? 100 czy 2x100?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    I muszę jutro znowu wejść zobaczyć bo tu nic tylko pozytywy :)
    Rosnijcie zdrowo wszystkie maluszki :)

    Jak tak dalej pójdzie, sama będę testować w styczniu :))))

    Agge testuj rano bo potem trzeba się wziąć do roboty a nie na forum siedzieć ;)
    Emma ja Cię nie opuszczę hehe:)

    Emmainthegarden lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    A w którym będziesz wtedy tygodniu?
    Według kalendarza apki która mam to będzie jakoś 8 tc.

    agge, staraniowa lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _mamofaza wrote:
    Agge ja też widzę kreseczke! Trzymam kciuki, żeby jutro była grubsza!

    Mi się udało przetrwać dziś, jutro robię test! Obym i ja zobaczyła dwie krechy, trzymajcie kciuki <3

    Powodzenia również <3 sikamy razem :d

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, siostro ty moja..

    Może razem dobrze zaczniemy 2019 :)

    Arashe, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kusicie... Muszę szybko jutro rano zrobić siku, żebym testu nie zdążyła zrobić :D

    Arashe lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego