Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti o to pytaj lekarza, ja bym na własną rękę nie brała żadnych leków prócz paracetamolu.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ładny masz wynik. Ja zbadałam proga po jednym dniu suplementacji jak tylko dowiedzialam się o ciąży i miałam 51,7ng.

    1 ng/mL = 0,314465 nmol/L.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Trasti wszystko wygląda super :) i beta i prog :)

    Nenusia też miałam przy becie ponad 2 tys robione usg przez powłoki brzuszne i lekarz nic nie widział, a dopochwowo znalazł pęcherzyk w macicy. Ale ja to do najchudszych nie należę, więc u mnie powłok brzusznych jest milion pięcset sto dziewięćset :P Mam nadzieję, że 9 zobaczysz maleństwo i okaże się, że guz stanął w miejscu i można przeczekać do 12 tyg. Z całych sił zaciskam kciuki. A tak poza tym to jestem pełna podziwu dla Ciebie, ja już bym leżała na stole gotowa do krojenia - ze mnie taka panikara trochę.
    Też tam troszkę tłuszczu mam :P kochana ja jestem panikara jakich mało ja się nawet pobierania krwi boję... Przy ostatniej cesarce to bym zeszła, bo tak się bałam i trzęsłam jak mi w kręgosłup znieczulenie dawali

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Juz znalazłam jak 225 nnmol wychodzi. Jestem
    Alergiczką odstawiłam lek jedyny który mi pomaga desloratadynę. Wrocil katar, kqszel, stan pdogorączkowy i nie wiem
    Czy wrócić do niego? Co gorsze?
    Gratuluję kochana.Wydaje mi się że nie można brać tego leku w ciąży.Jest to kategoria C czyli niezalecane w ciąży

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia , Trasti gratulacje ;*
    Tak jak piszą dziewczyny normy normami dla danych tygodni najważniejszy to przyrost bety co 48 h . Aa na temat proga się nie wypowiem , nigdy mi lekarze nie mówili jaki powinien być a ostatnio odrazu byłam na luteinie i duphastonie ze względu na wcześniejszą historię leczenia i poronienie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:47

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Beta 113
    Prog 120 nmol
    Chyba się udało ❤️
    Tosiu gratulacje ❤ Wszystko będzie dobrze ☺

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4355 1168

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam bardzo jeszcze nie wierzę 16cs ... wcześniej poronienie i też x mcy starań ale to już z innym partnerem. Też czytałam , że nie wolno ale boję się tego stanu podgorączkowego i kaszlu, kichania nie zaszkodzi mi to? Bo brzuch aż mi się napina jak kicham. Wiem , że do lekarza ale durna majówka i ogólnego do pon ni ma a do gina wcisłam się na piątek by mi dał receptę na heparynę, a ja na dniach wracam go glasgow :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:48

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4355 1168

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka gratuluję:) ktory u ciebie dzień cyklu?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super betki!
    Gratuluję dziewczynki wstępnie i czekamy na przyrosty :)
    Ale mi się nudzi w tej robocie.... Chyba sobie posikam na owulaki.

    MartunQa, Lunaris lubią tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4355 1168

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla sorki że zapytam skąd jesteś?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4355 1168

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znam mnóstwo kobiet po 40tce co zaszły bez problemu, jest druga kreska i na pewno będzie piękna beta :)

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 maja 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Beta 113
    Prog 120 nmol
    Chyba się udało ❤️

    Gratulacje <3 rośnijcie zdrowo ;)

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2835 2864

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer w Polsce byłam tylko tydzień, więc to tutejsze podejrzenia. Fakt, że powiedział mi to technik. Czekam na telefon od koordynatorki i zobaczymy, co mi powie...

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki :-(
  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 517 541

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 145! Wcześniejsza 53 także super :) nadrobię pozniej bo jesteśmy w zoo aktualnie :)

    nenusia, Iseko, Bajkaaa, nadzieja73, Morusek, Asiek1214, Malgonia, StaraczkaNika, Karma88, Minie Black, KateHawke, Kaczorka, Siwulec, blue00, lamka, Bocianiątko, Nadzieja22, MamaFabianka, Czrna 81, Anaaa90, Mala90, Achia, Lunaris, Lucia88, justyna14, Emiilka, moyeu lubią tę wiadomość

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    A prog nie za wysoki?
    Jejku przez przypadek polubiłam


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka, ekstra! Gratulacje :)

    wisienka94 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Dziewczyny beta 145! Wcześniejsza 53 także super :) nadrobię pozniej bo jesteśmy w zoo aktualnie :)
    Rośnijcie zdrowo ❤❤❤

    wisienka94 lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu wspaniałe wiadomości :) niech Wam te dzidziusie rosną jak te bety :)
    To ja też na poprawę nastroju powiem, że dziś 5 dc a ja zaczynam czuć jajniki :)

    Minie Black, Luna1993, Siwulec, wisienka94 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam wyniki na proga i jestem załamana, normalnie chce mi się wyć ! 19,26 nmol ! to jakiś żart :( zmarnowalam 9 miesięcy, nie wiem co mam teraz zrobić :/ myślałam że jak odczuwam co miesiąc jajniki, a po owu jest skok i bolą mnie piersi to nie będzie takiej tragedii, a jednak jest do dupy ;(

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 maja 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen, najpierw musisz się upewnić, czy tak jest zawsze, poza tym jeśli Twoja FL nie jest przez to jakoś bardzo skrócona to sam progesteron jeszcze o niczym nie świadczy. Powtórz badanie za miesiąc, najlepiej gdyby udało Ci się zrobić monitoring czy na 100% była owulacja.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego