Majówka za pasem, w lutym wózek z bobasem. 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam odruch wymiotny na sam widok. Idealnie dobrany obrazek 🤣.
Zielone.Slonce, Noelle, Justyna.Optyk, Simons_cat, agusia_246, Karo123, Miamonia lubią tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Powiem wam że maj zawsze dla mnie był miesiącem w którym sie dużo dzieje... I Dobrego i złego.
Więc podchodzę na ostrożnie...
Pierwsze poronienie w maju, data rozwiązania drugiej ciąży, zaręczyny, rozpoczęcie starań...
agusia_246 lubi tę wiadomość
-
Aya, Litta to tylko nic nie znacząca nazwa miesiąca spisana na papierze. ☺️
Nie dajcie się temu zgnębić! Myślimy tylko pozytywnie bo w ten sposób spotkają nas tylko dobre rzeczy - absolutnie nic złego! 😘Simons_cat lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Aya, Litta to tylko nic nie znacząca nazwa miesiąca spisana na papierze. ☺️
Nie dajcie się temu zgnębić! Myślimy tylko pozytywnie bo w ten sposób spotkają nas tylko dobre rzeczy - absolutnie nic złego! 😘
Noelle 🥰
Zobaczymy co w środę pokaże monitoring 😎Noelle lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:To ja się oficjalnie już przenoszę tutaj. U mnie 10dc i dużo płodnego śluzu, obstawiam 7-8 dni do owu, będzie pracowity tydzień😁
Powodzenia dziewczyny💚🍀💚 jeśli w tym miesiącu się uda to poród wychodzi na styczeń-początek lutego 2022. #robimykoziorożceiwodniki
2.2.2022 to niezła data urodzin🤔 która przygarnie tą piękną datę?Martyna33 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
lawendowePole wrote:Mam odruch wymiotny na sam widok. Idealnie dobrany obrazek 🤣.
Noelle, lawendowePole, Simons_cat, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczynki na razie się nie zapisuje na testowanie, ale będę Was na pewno podglądać i mocno trzymać kciuki za wasze ciąże i kreseczki ❤️
Noelle, Kaśik, Cecylia, lawendowePole, Simons_cat, Ayayanee lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Justyna idealny obrazek 😂 niestety aktualnie mnie mdli na jego widok 😂 non stop mnie mdli zresztą 😂
Noelle, Simons_cat, malwaxxx28 lubią tę wiadomość
-
Księgowa dawaj znać na bieżąco co mówią lekarze ! Wiem, że Twoja ciąża to tylko kwestia czasu ! 🥰
Jak ja Was dziewczyny rozumiem z tymi mdłościami 😁 mnie samą mdli i bez takich cudów 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 16:20
Noelle lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:To ja się oficjalnie już przenoszę tutaj. U mnie 10dc i dużo płodnego śluzu, obstawiam 7-8 dni do owu, będzie pracowity tydzień😁
Powodzenia dziewczyny💚🍀💚 jeśli w tym miesiącu się uda to poród wychodzi na styczeń-początek lutego 2022. #robimykoziorożceiwodniki
2.2.2022 to niezła data urodzin🤔 która przygarnie tą piękną datę?
U mnie w tym cyklu też jakoś dziwnie szybko dużo śluzu płodnego 🙈 A to dopiero 9 dc, owulaki zaczynają ciemnieć i nie wiem czy na usg w 12 dc nie okaże się, że już jest po owu 😂 Normalnie wypada mi zazwyczaj w 13 dc 🤷🏻♀️ Także dziś zaczynamy działać, bo to nigdy nie wiadomo 🤭Cecylia, Salv lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🙂
Noelle dziękuję za to, że masz chęci prowadzić nam jeszcze wątek majowy, jesteś kochana 🙂Na testowanie zapiszę się jak przyjdzie małpiszon🐒
Powodzenia wszystkim ✊🏻Cecylia, Noelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uff kwiecień się kończy 😉
Można w końcu dołączyć do zacnego grona kobiet, które w maju zachodzą w ciążę 😍
Ja zaczynam nowy miesiąc zaprzyjazniajac się z acardem 💊
lekarz odpisał na SMS z wynikami z TestDNA - uwielbiam go za to, że zawsze odpisuje ❤️ teraz zobaczymy jak mój organizm zareaguje na serduszkowe tabletki ❤️Cecylia, Noelle, lawendowePole, Dip88, Simons_cat, Mlodamezatka, miska122 lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
nick nieaktualnySimons_cat wrote:Cecylia, a jesteś pewna, że nie masz owulacji jakoś mega wcześnie?
Też o tym myślałam, ale ja wręcz czuję jak ten pęcherzyk pęka.. mam śluz płodny idealny i bezpłodny też idealny😅, testy owu potwierdzają (ale robiłam tylko w dwóch cyklach) i pulsowanie i ból jajników... A po owu wszystko ustaje. Jak już, to biorę pod uwagę ewentualność że w ogóle nie ma owulacji a pęcherzyk się wchłania. Teraz przeglądałam objawy i notatki i wychodzi mi że to 7 cykl po porodzie z owulacją, której jestem pewna na 99%. Więc tak się trochę uspokoiłam, 7 cykl nie brzmi źle. -
Justyna.Optyk wrote:Księgowa dawaj znać na bieżąco co mówią lekarze ! Wiem, że Twoja ciąża to tylko kwestia czasu ! 🥰
Jak ja Was dziewczyny rozumiem z tymi mdłościami 😁 mnie samą mdli i bez takich cudów 🤣
Generalnie nie jest dobrze. Nie wiem, czy to, co napisze nie będzie zbyt chaotyczne, bo nadal mam metlik w głowie, ale.. Wczoraj ginekolog, jak zobaczył moje wyniki powiedział, że jest bardzo źle. Ze mam dwie, bardzo trudne choroby i podejrzenie trzeciej. Skierował mnie w trybie natychmiastowym do genetyka (zaznaczył, że będę musiała w trybie ciągłym przyjmować leki przeciwzakrzepowe). Dodatkowo wypisal pilne skierowanie do endokrynologa, bo stwierdził, że miesiąc czasu to za dużo. Powiedział, że drożność nie ma sensu, bo to te choroby najprawdopodobniej odpowiadają za niepowodzenia i stąd te ciąże biochemiczne. Histerolaparoskopia byłaby strata czasu, bo jest inwazyjna to raz, a dwa (i to było chyba najgorsze, co usłyszałam), że nie powinnam się teraz starać o dziecko. Powiedział, że taki zestaw chorób, zwłaszcza, jeśli okaże się ta trzecia to bardzo wysokie ryzyko poronien, które spowodują, że organizm będzie potrzebował czasu na regenerację, więc lepiej, zebym starania na razie opuściła i opanowała to, co się dzieje, bo może to zagrażać mojemu zyciu. Powiedział, że w moim organizmie toczy się bardzo duży stan zapalny przez te tarczycowe przeciwciała i jest przekonany, czy powinnam się szczepić, bo może organizm zareagować bardzo źle (ale kazał dopytać u endokrynologa). Pocieszyl mnie tylko, że nie mam 35 lat i dla mojego dobra, lepiej, zebym nie ryzykowala na razie.
Tak więc myslalam, ze sie tam wczoraj rozplacze. Co zresztą zrobilam, ale dopiero po wyjściu z gabinetu.
Pęcherzyk 15mm, na lewym jajniku.
Tyle 😭
EDIT: odniosłam wrażenie, że nie wiedział, co mi powiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 18:34
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa nie wiem co mam napisać jak to przeczytałam... Normalnie mam ciarki. To musiało być dla Ciebie okropne usłyszeć takie coś po dwóch latach starań. Nie mniej jednak mam nadzieję, że nie jest tak strasznie i przy pomocy odpowiednich leków da się to wszystko opanować. Mam nadzieję, że trafisz na dobrego lekarza który Ci pomoże.
Jest mi tak bardzo przykro, że los tak nas doświadcza ☹️ czym my sobie zasłużyliśmy...Księgowa lubi tę wiadomość
-
Księgowa nawet nie jestem w stanie znaleźć odpowiednich słów na to wszystko.... 😔
Kochana lekarz ma chyba rację, że to czas porządnie się zdiagnozować i zająć się swoim zdrowiem chociaż wiem, że zabrzmi to okrutnie.
Zdrowa mama to zdrowy dzidziuś - nawet jeśli nie teraz to zaraz po tym jak wszystko w Twoim organizmie się ustabilizuję.
Wiele z nas bierze i będzie brało leki do końca życia i chociaż wszystkie wiemy, że to trudne i niesprawiedliwe jakoś da się z tym żyć - Ty też dasz radę bo jesteś przesilną kobietą!
Wiesz, że trzymam za Ciebie kciuki najbardziej na świecie!!!! ❤️🤞🏻Księgowa lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Księgowa 😭 to są strasznie przykre słowa, ale wiesz, że jest w nich dużo racji 😔 na spokojnie, może nie będzie to trwało długo. Jakaś dieta przeciwzapalna, leki i pójdzie do przodu. Czasami niestety ta kłoda pod nogami jest większa, niż byśmy chcieli, ale w końcu uda się ją przeskoczyć 😘
Księgowa lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnyKsięgowa zmroziło mnie . Mocno Cię przytulam ❤. Nie do końca jestem na biezaco, za co przepraszam, ale te mutacje to naprawdę zagrożenie życia :o. Czy to chodzi o tarczyce? Trzymam mocne kciuki by się wszystko ułożyło. Najważniejsze jest Twoje zdrowie ❤. Będziesz mamą prędzej czy później, ale najważniejsze byś była zdrową mamą 😘
Księgowa lubi tę wiadomość