Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 5 marca 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia18_11 wrote:
    Flowwer dziekuej za informacje tak ja juz wykonałam posiew odebrałam wlasnie wyniki ,z wymienionych przez ciebie bakterie nie wyszły ale wyszły z wymazu dwie inne i myślę ze mój D również je posiada. Czekam na wiwcej informacje jesteście niesamowite.
    Powinniście oboje dostać antybiotyk. Tylko pamiętaj żeby w tym czasie używać prezerwatyw koniecznie.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • agusia18_11 Koleżanka
    Postów: 53 13

    Wysłany: 5 marca 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke jestem przekonana ze lekarz przepisze nam go w piątek , na okres jego brania powstrzymamy sie od przytulania moze taka przerwa dobrze nam zrobi ..

    agusia18_11
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 5 marca 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    A mówiłam sikaj!:) Powinnaś mi coś postawić ;) Chciałaś czekac do @, to byś sobie poczekala ;) Super!!!!


    Ej ej ej, chyba to mnie się coś należy?:p

    Justa, gratulacje!

    Marzec bedzie nasz!:)

    Justaaa lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 5 marca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia18_11 wrote:
    KateHawke jestem przekonana ze lekarz przepisze nam go w piątek , na okres jego brania powstrzymamy sie od przytulania moze taka przerwa dobrze nam zrobi ..

    Miej świadomość że u mężczyzny dość czesto antybiotyk krótkotrwale osłabia nasienie, dodatkowo kup andrvit, wit c, lub Salfalizin na poprawę. Kuracja trwa min 3 mies. A z dobrych wieści to nie jedna tu dziewczyna była która podczas takiej kuracji zaszła w ciążę. Wszystko zależy jakie bakterie wyszly i co zaleci dr a najlepiej androlog.

    agusia18_11 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, gratuluję :)
    Czy Ty oddałaś krew do analizy, czy upuściłaś pół litra?
    Jeśli to drugie to bym jadła duuuuużo buraków teraz i wszystkiego co ma żelazo. kobiety często maja jakieś krwiaki itd i krwawią w ciąży więc mam nadzieję, ze to nic nie wpłynie, ale szczerze to się nie znam :/
    myślę jednak, ze skoro w 12 dniu masz tak wyraźną kreskę, to kropek pewnie sobie z tym poradził..
    Czy mogę pierwsza wywróżyć Ci córeczkę?

    Justaaa lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agusia18_11 Koleżanka
    Postów: 53 13

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer dziekuje za cenne wskazówki witaminki właśnie zamówiłam w aptece , teraz musimy czekać do piątku na jakis antybiotyk żeby pozbyć sie tego dziadostwa.. Mam jeszcze takie pytanie czy te dwa najważniejsze wyniki które wyszły mojemu D obniżone mogły wyjść przez to ze mój mąż juz drugi miesiąc leży w gipsie malo co sie porusza bo za bardzo nie moze i dodatkowo przyjmował zaszczyki w brzuch praktycznie do dnia badania nasienia ,wspominałam o tym mojemu lekarzowi ale uparł sie ze jak najszybciej mamy wykonać badanie ,.

    agusia18_11
  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 138 176

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Justa, gratuluję :)
    Czy Ty oddałaś krew do analizy, czy upuściłaś pół litra?
    Jeśli to drugie to bym jadła duuuuużo buraków teraz i wszystkiego co ma żelazo. kobiety często maja jakieś krwiaki itd i krwawią w ciąży więc mam nadzieję, ze to nic nie wpłynie, ale szczerze to się nie znam :/
    myślę jednak, ze skoro w 12 dniu masz tak wyraźną kreskę, to kropek pewnie sobie z tym poradził..
    Czy mogę pierwsza wywróżyć Ci córeczkę?
    Poszło pół litra :) generalnie zawsze po oddaniu krwi pilnuje żeby jeść jak trzeba i nigdy problemów w związku z tym nie było. Mam nadzieję że kropek też tego nie odczuł.
    Też obstawiam córeczkę :D

    Malgonia lubi tę wiadomość

    6cs 5.03 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluję!!! <3 Krecha już całkiem wyraźna. Miałaś jakieś objawy??

    Justaaa lubi tę wiadomość

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 138 176

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Justa gratuluję!!! <3 Krecha już całkiem wyraźna. Miałaś jakieś objawy??
    W sumie to nie bardzo :)
    Tylko z 10 na 11 dpo zaczął mnie boleć dość mocno brzuch plus okropne wzdecia, sama nie wiedziałam co to, czy jelita czy jajniki czy jeszcze coś innego :P i tak do 11dnia, po południu przeszło całkowicie.
    I nie mam wysypu na twarzy jak to zawsze przed @.

    6cs 5.03 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Amal Autorytet
    Postów: 601 1182

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    Poszło pół litra :) generalnie zawsze po oddaniu krwi pilnuje żeby jeść jak trzeba i nigdy problemów w związku z tym nie było. Mam nadzieję że kropek też tego nie odczuł.
    Też obstawiam córeczkę :D

    Też bym chciała córeczkę :) Ale jeżeli ovu była tak jak program wyznaczył, czyli 17go, to <3 miałam 14,15,16,17.. Nie zgadnę z którego dnia żołnierzyk wygrał :) Raz jeszcze miałam 10go, ale trochę wcześnie przed ovu, chociaż ja już do końca sama nie wiem kiedy była, bo od 14go była susza kompletna, a do 14 mokro że hoho.. Najważniejsze zeby było zdrowe, czy to chłopiec, czy dziewczynka czy 7raczki :D

    Koteczka82, Malgonia lubią tę wiadomość

    km5smg7yt99xz96j.png
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3224 2737

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratulacje!!!

    Moich wyników jeszcze nie ma, zejde na zawał....

    Justaaa lubi tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10068 10870

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluję :)

    Justaaa lubi tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 138 176

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Justa gratulacje!!!

    Moich wyników jeszcze nie ma, zejde na zawał....
    Cierpliwości napewno zaraz będą :)) trzymam kciuki ;)

    6cs 5.03 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 138 176

    Wysłany: 5 marca 2018, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Też bym chciała córeczkę :) Ale jeżeli ovu była tak jak program wyznaczył, czyli 17go, to <3 miałam 14,15,16,17.. Nie zgadnę z którego dnia żołnierzyk wygrał :) Raz jeszcze miałam 10go, ale trochę wcześnie przed ovu, chociaż ja już do końca sama nie wiem kiedy była, bo od 14go była susza kompletna, a do 14 mokro że hoho.. Najważniejsze zeby było zdrowe, czy to chłopiec, czy dziewczynka czy 7raczki :D
    To tak naprawdę loteria jeśli chodzi o płeć, jak będzie chłopak to następna córeczka :D ale tak jak mówisz oby było zdrowe i silne, reszta schodzi na drugi plan ;)

    6cs 5.03 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 5 marca 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba nic z tego nie będzie :( nikt nie zadzwonił. Chyba jestem skazana na tego buraczanego wieśniaka. :(

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3224 2737

    Wysłany: 5 marca 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam wyników....

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 5 marca 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia18_11 wrote:
    Flowwer dziekuej za informacje tak ja juz wykonałam posiew odebrałam wlasnie wyniki ,z wymienionych przez ciebie bakterie nie wyszły ale wyszły z wymazu dwie inne i myślę ze mój D również je posiada. Czekam na wiwcej informacje jesteście niesamowite.
    A jakie wyszły Ci bakterie?

  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 5 marca 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na te bakterie co flower pisała robi się inny wymaz niż na zwykle bakterie. Robi się wymaz na chlamydia, ureaplasma i mycoplasma, bo one ze zwykłego posiewu nie wyjda, wiec jeśli jeszcze nie robiłaś, to tez jest zalecane:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 15:40

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 5 marca 2018, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Jeszcze nie mam wyników....

    Czekam z Tobą ;) kurde bety powinny być robione zawsze na cito

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 5 marca 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka ja też czekam :)

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego