Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Migrena a czekanie na testowanie
Odpowiedz

Migrena a czekanie na testowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dopadła mnie migrena, nie miałam w domu tabletek od neurologa, ale tak się zastanawiam, czy któraś z was bierze tryptany od owulacji do @ albo testowania? Mi neurolog zabroniła w czasie starań brać tryptanow, tylko ewentualnie paracetamol, ale ten nie przerywa u mnie napadów. Przed pierwszą ciążą brałam tylko w pierwszej połowie cyklu, potem nie miałam migren, pierwsza pojawiła się dzisiaj po 2 miesiącach od poronienia. Cały dzień przeleżała w łóżku, migreny mam średnio raz w tygodniu, więc nie wyobrażam sobie jak będę funkcjonować np. kilka miesięcy starań bez leków.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałaś kiedyś Solphadeine? Najlepiej do rozpuszczania, bierze się dwie naraz w pół szklanki wody, jest co prawda nie dobre, ale mi np. tylko ten lek pomaga, bez recepty. Pomaga nawet jak migrena się rozwinie, co prawda jak wezmę od razu kładę się spać, potem wstaje już bez bólu, trochę rozbita, wiadomo. W składzie jest paracetamol+kodeina+kofeina.. Myślę że nie zaszkodzi jak masz atak, napewno tryptany mogą mieć bardziej negatywny wpływ.. Ale najlepiej jak zapytasz lekarza co o Solpadeine sądzi. Pozdrawiam ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Basha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam solpadeine i nic z tego. Na migrenę nie pomagają mi zwykłe leki przeciwbólowe, zanim dowiedziałam się, że to migrena próbowałam nawet ketonalu i nic.
    Sy_la zazdroszczę ci, że możesz się pozbyć migreny zwykłymi lekami przeciwbólowymi. Na mnie najlepiej działa sumatryptan, łagodzi ból głowy, ale dreszcze i mdłości zostają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:21

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak byłam młodsza to miałam cięższe migreny i żadne leki mi nie pomagały.. :( dwa dni leżenia w ciemnym pomieszczeniu, okłady na głowe, wymmioty i tak musiało przejsc.. teraz już mam nieco słabsze migreny bez wymiotów, może dlatego mi pomaga Solpadeine.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ