Migrena a czekanie na testowanie
-
Dzisiaj dopadła mnie migrena, nie miałam w domu tabletek od neurologa, ale tak się zastanawiam, czy któraś z was bierze tryptany od owulacji do @ albo testowania? Mi neurolog zabroniła w czasie starań brać tryptanow, tylko ewentualnie paracetamol, ale ten nie przerywa u mnie napadów. Przed pierwszą ciążą brałam tylko w pierwszej połowie cyklu, potem nie miałam migren, pierwsza pojawiła się dzisiaj po 2 miesiącach od poronienia. Cały dzień przeleżała w łóżku, migreny mam średnio raz w tygodniu, więc nie wyobrażam sobie jak będę funkcjonować np. kilka miesięcy starań bez leków.
-
Próbowałaś kiedyś Solphadeine? Najlepiej do rozpuszczania, bierze się dwie naraz w pół szklanki wody, jest co prawda nie dobre, ale mi np. tylko ten lek pomaga, bez recepty. Pomaga nawet jak migrena się rozwinie, co prawda jak wezmę od razu kładę się spać, potem wstaje już bez bólu, trochę rozbita, wiadomo. W składzie jest paracetamol+kodeina+kofeina.. Myślę że nie zaszkodzi jak masz atak, napewno tryptany mogą mieć bardziej negatywny wpływ.. Ale najlepiej jak zapytasz lekarza co o Solpadeine sądzi. PozdrawiamMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Próbowałam solpadeine i nic z tego. Na migrenę nie pomagają mi zwykłe leki przeciwbólowe, zanim dowiedziałam się, że to migrena próbowałam nawet ketonalu i nic.
Sy_la zazdroszczę ci, że możesz się pozbyć migreny zwykłymi lekami przeciwbólowymi. Na mnie najlepiej działa sumatryptan, łagodzi ból głowy, ale dreszcze i mdłości zostająWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:21
-
no jak byłam młodsza to miałam cięższe migreny i żadne leki mi nie pomagały.. dwa dni leżenia w ciemnym pomieszczeniu, okłady na głowe, wymmioty i tak musiało przejsc.. teraz już mam nieco słabsze migreny bez wymiotów, może dlatego mi pomaga Solpadeine.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-