X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mleczny, wodnisty śluz
Odpowiedz

Mleczny, wodnisty śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wszystkim staraczkom :) Zapewne wśród Was są dziewczyny, które już były chociaż raz w ciąży i to do nich kieruję moje pytanie. Czy w cyklu, w którym zaszłyście miałyście w drugiej połowie meczny, wodnisty śluz? Ja, gdy zaszłam w ciąże, właśnie taki miałam, praktycznie zaraz po owulacji. A teraz odkąd się staram, mam znikome ilości lepkiego śuzu w drugiej fazie i tak się zastanawiam, czy to oznacza, że można już taki cykl spisać od razu na straty? Czy są dziewczyny, które nie miały wspomnianego śluzu, a okazywało się, że jednak jest ciąża? Pocieszcie mnie, że nie jest to reguła :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja owszem miałam duzoo mlecznego lepkiego sluzu w ciaży,ale nie było to odrazu po owulacji tylko raczej okolice terminu miesiaczki albo i pózniej.Dodam,że teraz biorę duphaston i zalewa mnie wręcz tym śluzem i nie potrzebnie się nakecam :/także reguły chyba nie ma;)

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie wiem czy badałas sobie kiedyś progesteron może bo generalnie on jest odpowiedzialny za wydzielanie takiego sluzu.Ja jeszcze jak sie nie starałam to zawsze miałam go maksymalnie dużo w około 7-8 dni po owulacji.

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jest nadzieja :) Jakoś mnie dobija, że się zrobiłam taka "sucha", akurat przy staraniach...

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ