X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale się zestresowałam. Odebrałam wyniki badania Kobieta 40+ i jestem w szoku.

Mam bardzo podwyższone żelazo, a w ogóle nie suplementuje. Już kiedyś mialam, ale nieznacznie i lekasz powiedzial,że nie ma powodu do niepokoju. Toksycznie podwyższoną ilość witaminy D. A od może 3 tygodniu dopiero suplementuje. Możliwe stany zakrzepowo zapalne. Możliwa niedoczynność tarczycy. Jestem ogolenie w ciężkim szoku. Wystraszyłam się.

https://zapodaj.net/plik-WF6jQl2C4E

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
    💊
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA jutro idę ostatni dzień, w piątek mamy przedszkole zamknięte więc nie wzięłam L4, choć lekarka proponowała. Postanowiłam, że jutro powiem dziewczynom i szefowej, że we wtorek muszę się stawić w szpitalu i chyba wezmę od wtorku zwolnienie albo do końca tygodnia albo może do maja. Zobaczę na co lekarka się zgodzi.

Ktoś zapytał o helicobacter pyroli, moja przyjaciółka miała, u niej powodowało skrajną anemię, której nie dało się zadnymi suplami podciągnąć, w ogóle nie wchłaniało się jej żelazo. Leczenie nie było przyjemne, miała sporo skutków ubocznych w jego trakcie ale jedna kuracja przyniosła super efekt więc trzymam kciuki 🤞🏼

Niteczko będzie pięknie jutro, zobaczysz 🩷

Kałamarnica aż miło czytać, że wróciła do ciebie energia 💪🏼🤩🌸

Babsi szykuje się upojny wieczór przy śledzikach 😂

PaulinKA lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Dziewczyny, ale się zestresowałam. Odebrałam wyniki badania Kobieta 40+ i jestem w szoku.

Mam bardzo podwyższone żelazo, a w ogóle nie suplementuje. Już kiedyś mialam, ale nieznacznie i lekasz powiedzial,że nie ma powodu do niepokoju. Toksycznie podwyższoną ilość witaminy D. A od może 3 tygodniu dopiero suplementuje. Możliwe stany zakrzepowo zapalne. Możliwa niedoczynność tarczycy. Jestem ogolenie w ciężkim szoku. Wystraszyłam się.

https://zapodaj.net/plik-WF6jQl2C4E
    Kochana TSH mocno skacze w ciąży! Ile ci wyszło?

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi, jakie masz te D dimery?

I drugie pytanie - czy robiłaś badanie w labie czy też ono jechało gdzieś? D dimery zwykle wychodzą sporo zawyżone jeżeli jadą. Powinny być wykonywane na miejscu.

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r.

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna w toku.
    - 27.05 pierwsza wizyta w klinice ➡️

✨I know it's worth it. ✨
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Sorki, że się Wam tak w wątek wbijam 😀
    Mój mąż leczył rok temu helicobacter bardzo wrednym i bardzo drogim antybiotykiem- Pylera się nazywa
    Właśnie mąż jest po konsultacji i tez dostał Pylere, cenę już znamy ale co ro znaczy ze wredny? Kupiłam mu dobry probiotyk i niech walczy 🤭

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne
    04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi D-dimery rosną także w ciąży - na jakim poziomie Ci wyszły? Byłam w szpitalu na oddziale kardiologicznym i właśnie ze względu na naturalnie podwyższone d-dimery w ciąży mieli utrudnioną diagnozę czy to może być zakrzepica czy nie, ostatecznie dostałam profilaktyczną dawkę heparyny na wszelki wypadek (Acard przyjmowałam już wcześniej jako profilaktyka preeklampsji)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 21:20

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi TSH i d-dimery rosną w ciąży, wiec o ile nie są bardzo wysokie to chyba nie ma powodów do zmartwień, skonsultuj jednak przy wizycie u lekarza te wyniki 😊
    Przy bardzo wysokich d-dimerach możliwe ze paowinnas dostać heparyne ale to tez zależy od innych badań na zakrzepicę. Robiłaś Może kiedyś pakiet na trombofilie ?

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne
    04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku chcę Ci, Babsi pogratulować. W końcu spełnia się Twoje marzenie.
    MOlusia po jednym serduszku na każde z Was 🩷🩷🩷 rosnijcie szczęśliwie i zdrowo.
    Vergeet, nie da się opisać skali tego cierpienia. Przykro mi, że musisz przez to przechodzić. Tu nie ma słów, po prostu mocno Cię tulę. 🥺

Jestem bardzo wzruszona Waszymi propozycjami pomocy... Dziękuję. Nie wiem czym zasłużyłam sobie na tyle serca. 🥹 Mam poczucie, że zrobiłam wszelkie możliwe badania, nie wiem co więcej można. Już nie będę Wam opisywać dokładnie tej wizyty, bo to niewiele zmieni, ale m.in. dostałam pytanie od doktor jaki mam pomysł na dalsze leczenie, więc trochę się jej pomyliły role. Ten antydepresant, który dostałam to nie wiem czy wynika z jej bezradności, czy ja już faktycznie przypominam wraka, a może to wszystko co przeżywam jest właśnie adekwatne. Nie wykupiłam tego leku, to już byłby kolejny do kolekcji. Z szafki kuchennej za każdym razem jak ją otwieram wypadają mi na głowę leki, tyle ich jest odkąd rozpoczęłam starania.. Skonsultowalam się dziś też z dr Jarosz. Proponuje podtrzymać leczenie, wlewy, sterydy i ogólnie immunosupresję.
    Nie chciałabym, żebyście mnie źle odebrały. Wiem ile jest tu poranionych duszyczek i z jakimi problemami się zmagacie na tej wyboistej drodze do dziecka. Ale. Jestem zmęczona jak cholera i wolałabym usłyszeć, że mam jakąś wadę bądź nieuleczalna chorobę uniemożliwiającą zajście w ciążę, żebym mogła już zacząć swoją żałobę i układać sobie życie z perspektywą bezdzietności. Tymczasem słyszę, że mam "piękna macice", "super endometrium", "świetnej klasy zarodki", nadzwyczaj dobra reakcje na stymulację (miałam dużo dojrzałych jajeczek) itd. To taki ból mieć teoretycznie możliwości rozrodcze, a nie móc ich realizować. Tak trudno mi to przyjąć, że immunologia mogła aż tak zaburzyć cały ten proces. Moja dr od ivf trochę zaczęła to podważać mówiąc, że miałam solidną obstawę leków immuno, że coś jest nie tak.. wspomniała rownież, że to małe prawdopodobieństwo, że wszystkie transferowane zarodki mogły być chore, bo kariotypy mamy prawidłowe, klasa zarodków dobra i wiek poniżej 35. Rozkładam ręce. Może ja faktycznie jestem jakaś popierdzielona, może to psychika..
    Przytulam Was. Każdą. Nowa - będę śledzić jutro wiadomości od Ciebie.

Babsi, kałamarnica 11, Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

• Babsi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie robiłam badań na Trombofilie.
    Krew jechała na badania.
    D-dimery mam 3090 , a norma do 500.
    - ten wynik mnie przeraził. A Chat GPT spowodował,że zaczęłam się cała trząść że strachu. Już chciałam jechać na SOR.
    Żelazo mam 252 norma do 145
    TSH 9,17
    A nigdy nie miałam problemów z tarczyca , zawsze wyniki w normie .

Nie wiem jak ja pójdę dzisiaj spać.

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43

28.07.2024 ⏸️
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    💊
  • Ragazza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Właśnie mąż jest po konsultacji i tez dostał Pylere, cenę już znamy ale co ro znaczy ze wredny? Kupiłam mu dobry probiotyk i niech walczy 🤭

Trzeba zjesc 120 tabletek tego antybiotyku 😵‍💫 nie można w trakcie kuracji jeść produktów z wapniem, odpada nabiał itp
    Jednocześnie trzeba przyjmować jeszcze omeprazol.
    Ale pomogło, w badaniu kontrolnym już nic nie wyszło.

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane

Wysłany: 16 kwietnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś robiłam D dimery u rodzinnego, skąd krew jechała do labu. Wyszło pod 2000. Pani dr powiedziała mi, żebym powtórzyła w laboratorium, które jest przy szpitalu, zrobiłam jeszcze tego samego dnia wieczorem i było 300. Także ja bym powtórzyła dla spokoju w laboratorium, gdzie na miejscu zrobią. Spokojnie, nie masz objawów zatorowości, to tylko wynik.

Babsi, Vergeet lubią tę wiadomość

• MTHFR heterozygota C>T
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨

Wysłany: 16 kwietnia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro 💕 kochana moja, brakuje mi Ciebie na naszym forum. Oczywiście to nie jest żaden wyrzut, tylko stwierdzam fakt. :) jesteś tak przekochaną, uważną, delikatną i mądrą osobą...

Twoja historia jest tak przejmująca, że ciężko znaleźć odpowiednie słowa. Życie jest niesprawiedliwe, bo osoba w pełni świadomie pragnąca macierzyństwa, mająca ku temu wszelkie predyspozycje i dojrzałość spotyka na swojej drodze takie kłody. Ale kochana wiesz co, jeśli my czegoś pragniemy to cały wszechświat działa tak, aby małymi kroczkami nam pomóc to osiągnąć. Choć nie od razu, w odpowiednim czasie.

Ech... Twoja ginekolog tak trochę chyba, rozłożyła ręce. To jest trochę smutne, że ona Ciebie pyta co dalej. Wiem, że to też boli, brak takiego oparcia w specjaliście.
    Rozumiem, że leki przeciwdepresyjne przepisane przez ginekologa nie przekonują. Wiesz co... Ja bym bardziej uderzyła do psychologa jakiegoś mądrego, żeby pomógł przepracować to wszystko i przeżyć. A potem ruszyć znów do walki.

A na koniec chcę Ci napisać, że Ty będziesz najlepszą Mamą na świecie. Jak mi niedawno powiedziała koleżanka - masz ten "przywilej", że musisz się tyle starać, bo dzięki temu nikt bardziej niż Ty, na całym świecie, nie doceni tego, że w końcu się udało. 💕 ja nie tracę nadziei. Wierzę w to, że będziesz Mamą. Naprawdę tak czuję.
    Tulę z serca ❤

PaulinKA, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

• MTHFR heterozygota C>T

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Ja kiedyś robiłam D dimery u rodzinnego, skąd krew jechała do labu. Wyszło pod 2000. Pani dr powiedziała mi, żebym powtórzyła w laboratorium, które jest przy szpitalu, zrobiłam jeszcze tego samego dnia wieczorem i było 300. Także ja bym powtórzyła dla spokoju w laboratorium, gdzie na miejscu zrobią. Spokojnie, nie masz objawów zatorowości, to tylko wynik.

Pójdę jutro z samego rana. Dziękuję, dzięki Tobie może zasnę.

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43

28.07.2024 ⏸️
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    💊
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Jeśli są plamienia to w Creightonie są dwie najbardziej prawdopodobne opcje. Najpopularniejsza to zbyt niski progesteron, a druga opcja to stan zapalny w macicy. Ja od tego cyklu biorę aż 400mg progesteronu właśnie ze względu na plamienia. 200mg to było za mało.
    To ja mogę mieć oba bo dzisiaj mi przyszedł wynik cytologii a tam " komórki zapalne"... Jeszcze mnie coś zaczęło wyraźnie w macicy kłuć i żeby nie było nie po zobaczeniu wyniku tylko jakieś 3 h przed. Mam teleporade za tydzień w tej sprawie, może się uda wcześniej.

12cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra kochana 🥹 bardzo Ci dziękuję i odsyłam te serduszka z wiruskami na przyszłość - użyj kiedy będziesz chciała ❤️ 🦠 ❤️ 🦠❤️ 🦠 🫂 ja myślę, że trzeba szukać lekarza takiego, który rąk nie rozłoży tylko plan ułoży… ale łatwo się mówi, jak się nie jest wykończonym psychicznie 😪🫂 przytulam Cię mocno i mam nadzieję, że znajdziesz w sobie siłę 🥺🫂❤️

@Babsi mi w ciąży TSH diametralnie spadło z 3.027 do 1.1 teraz, tak samo glukoza z 99 do 80. Powtórz może faktycznie te badania bo coś tu nie gra 🤔🍀

Dziewczyny jutro pierwszy lżejszy dzień bez planów w tym tygodniu, mam nadzieję, że samopoczucie pozwoli chociaż kwiatki przesadzić 😂 bo już od tygodnia walczę o tę motywację… za to zrobiłabym i zjadła gar fasolki po bretońsku teraz 😂😂 i potem zjadła lody o smaku malinowa beza.. 😳🤯
    Życzę Wam dużo ciepła w serduszkach i mam nadzieję, że będziecie miały piękny dzień.
    @Nowa daj znać o której wizyta 🍀✊🏼
    @Migotka udanej kontroli 🍀✊🏼
    @Nitka niech kurniczek szykuje się na piękny etap 🍀✊🏼❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 22:40

PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ⏳ 07.05 prenatalne
    ⏳ 14.05 wizyta kontrolna

preg.png
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet mocno przytulam 🫂 mam nadzieję że skoro ty przynosisz nam tyle szczęścia na tym wątku to my wkrótce przyniesiemy też tobie. I to takie odebrane po 9 miesiącach.

Vergeet lubi tę wiadomość

12cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    No właśnie nie robiłam badań na Trombofilie.
    Krew jechała na badania.
    D-dimery mam 3090 , a norma do 500.
    - ten wynik mnie przeraził. A Chat GPT spowodował,że zaczęłam się cała trząść że strachu. Już chciałam jechać na SOR.
    Żelazo mam 252 norma do 145
    TSH 9,17
    A nigdy nie miałam problemów z tarczyca , zawsze wyniki w normie .

Nie wiem jak ja pójdę dzisiaj spać.
    Babsi ja w pierwszej ciąży miałam d dimery 1500 lekarz mi kazał na pogotowie i podpisywa papier że odmawiam hospitalizacji wogole drama a potem poszłam na więcej badań do innego kardiologa i powiedział że w ciąży normy So wyższe i nawet ciążowej normy nie przekraczam... Fakt byłam już w bardziej zaawansowanej ciąży. Skoro jesteś w Polsce możesz spróbować prywatnie się zapisać do kardiologa i skonsultować ten wynik

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was nadrobić, ale w naprodukowałyście przez te półtora dnia sporo stron, co w porównaniu do kilku wczorajszych powoduje u mnie "meh". :p
    W dodatku wczoraj po powrocie od razu poszłam spać i spałam do 13 dzisiaj. :o Z przerwą na karmienie koni.

Slava, kałamarnica po transferze dziwnie. Wczoraj mur beton mnie oddzielał od wszystkiego, sprawa była lekko abstrakcyjna. Generalnie to zrobili "rzuty" po 4 osoby na różne godziny, ja wchodziłam o 15:00 z trzema innymi kobietkami, leżałyśmy na sali wypoczynkowej, pojedynczo na zabieg i sio leżeć znowu na wypoczynkową. Generalnie szok, bo jedna babka kręciła telefonem cały zabieg. Zdziwiłam się bardzo mocno, nie tylko ja. :p Plus powiedziała coś takiego: "jakby co to ma jeszcze trzy". Zarodki w domyśle. No cóż, gratuluję i życzę powodzenia. :p Generalnie sam zabieg trwał 3 minuty, więcej otoczki dookoła było. Podali zarodek i tyle. :p Ja pierwsza kamieniem nie rzucę za Twój brak asertywności, bo mój mózg do tej pory faszeruje mnie wyrzutami sumienia za wzięcie L4 na 3 dni. Wyrobiłaś się?

Paulinka nie rozmawiamy, dopiero dzisiaj zaczyna docierać do mnie, że on naprawdę tam jest i własnie decyduje o tym, czy chce brać udział w tym całym szambie jakim jest życie. :o Dbam o siebie, biorę leki, zdrowo jem, piję koktajl i zaczynam mierzyć się z kołowrotkiem przedziwnych emocji związanych ze świadomością, że ten zarodek jest i jest we mnie. Dziwne to uczucie.

Nitka czemu boisz się wizyty w czwartek? 7mm endometrium już jest spoko, a wiadomo, że ono przecież urośnie jeszcze. :)

Minia nie przegapiłaś, jestem sporo offline od forum (szkoda, że nie od telefonu w sumie :D).

brilka co do KIRów - to nie wyrok. Ogrom populacji tego nie bada, a na pewno wiele z nich ma KIR AA. Wiadomo, to może utrudniać, wiadomo, że jak znamy to warto wlecieć z accofilem, ale pierwszy przykład z brzegu: na dinusiach dziewczyna robiła IUI, potem przyszły jej wyniki KIR. AA, tragedia, to IUI nie miało żadnego sensu, nie uda się, dół i odmęty rozpaczy ogólnie. I co? I wysikała kreski, donosiła ciążę, urodziła dziecko. Jakiś kawał czasu temu, heh. Utrudnia, ale nie uniemożliwia, a ułatwić można lekami, układ to według mnie dobry. :)

Julka generalnie rozważ branie acardu już teraz, on nie działa od razu i potrzebuje chwilę na "wysycenie" organizmu.

Loraa generalnie dziewczyny powiedziały chyba już wszystko na temat wyniku. Postaw na dobrą suplementację na podkręcenie jakości komórek jajowych (ale nie daj wkopać się w horrendalnie drogie łączone suplementy, taniej wyjdzie zakup wszystkiego osobno).

Mola, Babsi gratulacje!

Vergeet generalnie zbyt duży pęcherzyk żółtkowy to właśnie nie jest powód do radości. Ale pamiętaj, że mutacja mogła być spontaniczna. Generalnie kariotypy to według mnie podstawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 02:23

Julia24, brilka, kałamarnica 11, Slava, Vergeet lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    IMSI:
    20 🥚 ➡️ 12 zapłodnień ➡️niedobitek 5BB❄️
    FET 15.04 ⌛🍀
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, proszę o kciuki za punkcje 🤞
    Miłego dnia!

Julia24, Slava, pelnawiary, Lisik lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja, pobrano 6🥚
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta o 10:40
    Właśnie zaczął się stres

🙎‍♀️30 👨

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
    19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️ 🥹

preg.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ