💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Vergeet wrote:Wypisuj wszystkie! Będziemy kibicować 🔥🩷i ty też już prenatalne, no hit jak to leci!
14 kwietnia USG prenatalne
19 kwietnia u mojego doktorka 🥹
Od maja chce iść na zwolnienie, zastanawiam się tylko czy doktorek mi wystawi zwolnienie na telefon czy będę musiała czekać na wizytę a chodzę raz w miesiącu teraz 😅Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Nieśmiało wracam do Was po krótkiej przerwie... cały czas na bieżąco Was czytałam i przeżywałam wszystkie wydarzenia razem z Wami, ale musiałam chwilę odpocząć od pisania.
Pękło mi dzisiaj serce na pół, jak przeczytałam o becie Aksandry... Nie umiem znaleźć żadnych mądrych słów. Do końca wierzyłam i... nadal wierzę, że jeszcze zaświeci dla niej słoneczko.
MolaTwoje dwa serduszka za to po prostu niesamowita historia! A coś czuję, że Hopex też nas może zaskoczyć w ten sposób
Nowa - Tobie również należą się wielkie gratulacje, czekamy na piękne przyrosty! :*
Vergeet... a co do Ciebie - to po prostu dziś z otwartą buzią czytałam Twój post o serduszku. Coś niesamowitego. Twój Kropek to jest harpagan, jak Mama! No coś pięknego kochana. Bardzo mocno Wam kibicuję.
U mnie cóż. Dziś 9 dpo, wykres pokazuje wciąż wysoką Temp, toteż poczyniłam ok 7 dpo badanie proga i wyszedł mi 9.5. Szału nie ma, ale nie można uznać, że na pewno owulki nie było (pomimo tej torbieli) i wciąż mam w pamięci SolAngelicę, która miała proga 9.9 w szczęśliwym cykluNie chcę się łudzić, ale poproszę nieśmiało o wpisanie na testowanie 05.04 (14 dpo). Chyba, że dostanę wcześniej @ to nie zatestuję w ogóle.
A kolejny cykl bez stymulacji i bez dodatkowego proga - więc będę obserwować naturę.
W międzyczasie robię też sukcesywnie badania immunologiczne - zrobiłam już cytokiny, subpopulacje limfocytów, pakiet trombofilii, jeszcze pozostaje crossmath, KIR i HLAC - w przyszłą środę.
A z wizyt - 15.04 zapisałam się w ciemno na wizytę kontrolną do oceny torbieli, powinnam już wtedy być po miesiączce PLUS przy okazji zobaczymy w USG czy rośnie jakiś pęcherzyk na naturalnym cyklu. Czyli monitoring torbieli i owulacji.
Ściskam Was i przytulam każdą z osobna. Trochę się czuję tu osamotniona w tym _niebyciu_jeszcze_w_ciąży_, ale kilka nas jeszcze zostało, więc narazie tu będęJulia24, Vergeet, Hopex2, Kociara20996, Nowa2024, Ana29, Lusia3131, Misiula, Molahonkeey, Motylek93, Kaliope, Slava lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- marzec - torbiel krwotoczna ❌
- diagnostyka immunologiczna ... w toku. -
Kałamarnica jestem z Tobą w tym nie byciu. 😀 jeszcze troszkę nas tu zostało a misja vergeet dopiero się skończy jak każda tu będzie rozpylac wirusy 🤣🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 20:51
kałamarnica 11, PaulinKA, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja menopur, punkcja ✊️✊️✊️ -
kałamarnica 11 wrote:Cześć dziewczyny
Nieśmiało wracam do Was po krótkiej przerwie... cały czas na bieżąco Was czytałam i przeżywałam wszystkie wydarzenia razem z Wami, ale musiałam chwilę odpocząć od pisania.
Pękło mi dzisiaj serce na pół, jak przeczytałam o becie Aksandry... Nie umiem znaleźć żadnych mądrych słów. Do końca wierzyłam i... nadal wierzę, że jeszcze zaświeci dla niej słoneczko.
MolaTwoje dwa serduszka za to po prostu niesamowita historia! A coś czuję, że Hopex też nas może zaskoczyć w ten sposób
Nowa - Tobie również należą się wielkie gratulacje, czekamy na piękne przyrosty! :*
Vergeet... a co do Ciebie - to po prostu dziś z otwartą buzią czytałam Twój post o serduszku. Coś niesamowitego. Twój Kropek to jest harpagan, jak Mama! No coś pięknego kochana. Bardzo mocno Wam kibicuję.
U mnie cóż. Dziś 9 dpo, wykres pokazuje wciąż wysoką Temp, toteż poczyniłam ok 7 dpo badanie proga i wyszedł mi 9.5. Szału nie ma, ale nie można uznać, że na pewno owulki nie było (pomimo tej torbieli) i wciąż mam w pamięci SolAngelicę, która miała proga 9.9 w szczęśliwym cykluNie chcę się łudzić, ale poproszę nieśmiało o wpisanie na testowanie 05.04 (14 dpo). Chyba, że dostanę wcześniej @ to nie zatestuję w ogóle.
A kolejny cykl bez stymulacji i bez dodatkowego proga - więc będę obserwować naturę.
W międzyczasie robię też sukcesywnie badania immunologiczne - zrobiłam już cytokiny, subpopulacje limfocytów, pakiet trombofilii, jeszcze pozostaje crossmath, KIR i HLAC - w przyszłą środę.
A z wizyt - 15.04 zapisałam się w ciemno na wizytę kontrolną do oceny torbieli, powinnam już wtedy być po miesiączce PLUS przy okazji zobaczymy w USG czy rośnie jakiś pęcherzyk na naturalnym cyklu. Czyli monitoring torbieli i owulacji.
Ściskam Was i przytulam każdą z osobna. Trochę się czuję tu osamotniona w tym _niebyciu_jeszcze_w_ciąży_, ale kilka nas jeszcze zostało, więc narazie tu będę
Kochana, cieszę się, że jesteś!!! ❤️❤️❤️
I wcale nie jesteś osamotniona 😉, jesteśmy tu z Tobą i będziemy walczyć razem do pozytywnego testu ostatniej z nas!! 🫶🏻 A z tym tempem to długo czekać nie będziemy musiały!! 😘😘kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Ściskam Was i przytulam każdą z osobna. Trochę się czuję tu osamotniona w tym _niebyciu_jeszcze_w_ciąży_, ale kilka nas jeszcze zostało, więc narazie tu będę
Jesteśmy w tym razem prawie co do dniaTrzymam kciuki 🤞cieszę się że wróciłaś 😃
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
PCOS
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌ Letrox 50
Brak owulacji od 08.24❌
Stymulacja lametta 03.25
Lewy jajnik 23mm i 16mm ovitrelle 21.03
3DPO prog 24,5 ng/ml est 38,9 pg/ml
7DPO prog 22,6 ng/ml est 206 pg/ml
Dieta 🥗 niski IG
💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, koenzym Q10
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Witam się z Wami i ja 🫶🏼
Vergeet jesteś cudowną prowadzącą 💕 mam nadzieje że będziesz z nami do ostatniej testującej 🤭😘
Kałamarniczko miło ze wróciłaś do nas 🥰
Takie cuda się dzieją, że może wcale to nie był cykl bezowulacyjny i ujrzysz za kilka dni ⏸️ 🫶🏼
Julia lecisz z tą IUI ❤️
Proszę o wpisanie mnie w tym miesiącu na wolnego strzelca 🏹
17.04 mam kontrolna wizytę po laparoskopii i ustalimy z nową ginekolog plan działania na najbliższe miesiące 💕Vergeet, Julia24, kałamarnica 11, Kaliope lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 -> 4,63
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
02/25 MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
03/25 Jajowody drożne
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
04/25 kontrola po laparoskopii, ustalenie planu działania 🌸
08/25 klinika ❔ -
Kochane to my chyba musimy utworzyć drużynę niezaciążonych dziewczyn na tym wątku bo zaczynamy być w mniejszości 😅 ale niesamowicie miło że tyle brzuchatek jest z nami- "w oczekiwaniu na testowanie"😁😚 biorę po jednym wirusku od każdej z Was i trzymam na potem!
Ja również jestem w oczekiwaniu na Wasze testy, do staran powrócę pewnie około czerwca, i na prawdę, mam nadzieję że do tego czasu jedna jedyna będę nie-w-ciąży!!
Także proszę mi się tu brać do roboty i się zapladniac jedna po drugiej 😁🌸🌱
Mąż zamowil mi testy owulacyjne więc dla sportu będę szukać owulacji tak czy siak 😁😅 może nawet na jakiś monitoring na Medicover się przejdę 🤣Migotka96, Vergeet, Nowa2024, Julia24, kałamarnica 11, M93, Misiula, Kaliope, Slava lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
Przerwa w stymulacji i staraniach
Leczenie pasożytów
Histeroskopia, biopsji endometrium, lipiodol- 04/05 2025
Usg urologiczne jąder męża 😅 -04.2025
⏰️ II połowa 2025 - klinika? -
Oh kałamarnico jak cieszę się, że do nas wracasz! Bardzo mi ciebie brakowało 🩷 i nie czuj się osamotniona, jest tu jeszcze sporo roboty dla moich wilczków 🐺🐺🐺
Księgowa dziękuję, tak to wychodzi jak się samemu daje taki skomplikowany nick i pisze w pośpiechu 😂Hopex2, kałamarnica 11, Księgowa lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna (5t)💔 (cykl stymulowany)
4.03 ⏸️ (cykl naturalny)
5.03- beta 15
7.03- beta 25
10.03- beta 43
13.03- beta 228
15.03- beta 464
19.03- beta 1540
21.03- beta 2113
28.03- beta 9964…
31.03- mamy 🩷 walcz kropku 💪🏼
📆 14.04 wizyta NFZ
📆 16.04 wizyta prywatna
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Prenatal UNO
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
-
Oooo Kałamarnica super że jesteś! 😍♥️
Dopiero się skapnęłam, że już jest nowy wątek 🤪🤣
Vergeet dawaj mnie do drużyny IVF, myślałam, że z automatu mam tam karnet 🤣🤣🤣kałamarnica 11, Vergeet, Misiula lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹 -
Vergeet cudownie poprowadzilas wątki. Przynosisz ogromne ogromne szczęście 😄😃💓💓💓
Nosisz w sobie dwa serdusia, swoje i silnego kropusia 🥹 waleczny jak mamusia❤️
Mola no pięknie zamknęłaś ten miesiąc. Ogromne gratulacje i bąbelki niech rosną silne i zdrowe 😆🍀❤️ Kciuki cały czas zasiśniete
Nowa - kropuś rośnie, gratuluję ❤️❤️❤️
Dziewczyny rozsiewajcie wiruski.
Ja poproszę o wpisanie jako wolna strzelczynia. Liczę na owulke w niedzielę 🤞🤞🤞🤞 no ewentualnie niech będzie w poniedziałek.Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey, Kaliope lubią tę wiadomość
-
Też poproszę o wpisanie do drużyny IVF 😌👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 stymulacja IVF - Rekovelle 6 ug/d (10 dni)
17.03.25 punkcja - pobrano 29 🥚, 8 z 20 dojrzałych wybrano do zapłodnienia (8 z 8 zapłodniło się)
22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
01.04.25 początek przygotowań pod cykl sztuczny do transferu
11.04.25 - podgląd endometrium ⏳ -
Jejku, dziewczyny, jesteście kochane. Dziękuję za tyle miłych słów. Stęskniłam się za Wami bardzo 😘
Ana29, Kociara20996, Molahonkeey, Kaliope, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- marzec - torbiel krwotoczna ❌
- diagnostyka immunologiczna ... w toku. -
Nowa2024 wrote:Oooo Kałamarnica super że jesteś! 😍♥️
Dopiero się skapnęłam, że już jest nowy wątek 🤪🤣
Vergeet dawaj mnie do drużyny IVF, myślałam, że z automatu mam tam karnet 🤣🤣🤣Nowa2024 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna (5t)💔 (cykl stymulowany)
4.03 ⏸️ (cykl naturalny)
5.03- beta 15
7.03- beta 25
10.03- beta 43
13.03- beta 228
15.03- beta 464
19.03- beta 1540
21.03- beta 2113
28.03- beta 9964…
31.03- mamy 🩷 walcz kropku 💪🏼
📆 14.04 wizyta NFZ
📆 16.04 wizyta prywatna
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Prenatal UNO
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
-
PaulinKA wrote:Kochane to my chyba musimy utworzyć drużynę niezaciążonych dziewczyn na tym wątku bo zaczynamy być w mniejszości 😅 ale niesamowicie miło że tyle brzuchatek jest z nami- "w oczekiwaniu na testowanie"😁😚 biorę po jednym wirusku od każdej z Was i trzymam na potem!
Ja również jestem w oczekiwaniu na Wasze testy, do staran powrócę pewnie około czerwca, i na prawdę, mam nadzieję że do tego czasu jedna jedyna będę nie-w-ciąży!!
Także proszę mi się tu brać do roboty i się zapladniac jedna po drugiej 😁🌸🌱
Mąż zamowil mi testy owulacyjne więc dla sportu będę szukać owulacji tak czy siak 😁😅 może nawet na jakiś monitoring na Medicover się przejdę 🤣
Kochana!! Ty tak intensywnie działasz, że nie ma bata, do końca wakacji będziesz w ciąży!!! 😘
A owulaki rób, rób!! 🔥🔥 Widzisz po forum, że badania, zabiegi, diagnozy to jedno, a życie zaskakuję pisząc odmienne historie.💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Vergeet wrote:Kochana Ciebie to chyba już do drużyny wirusków nawet można! 🦠
Jeszcze poczekajmy 🥹Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹 -
Ściskam Was i przytulam każdą z osobna. Trochę się czuję tu osamotniona w tym _niebyciu_jeszcze_w_ciąży_, ale kilka nas jeszcze zostało, więc narazie tu będękałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
-
Julia24 wrote:Kochana!! Ty tak intensywnie działasz, że nie ma bata, do końca wakacji będziesz w ciąży!!! 😘
A owulaki rób, rób!! 🔥🔥 Widzisz po forum, że badania, zabiegi, diagnozy to jedno, a życie zaskakuję pisząc odmienne historie.
Nie no w tym miesiącu to mi ciaza nie w smak, będę brała masę niefajanych lekarstw więc niech Moja Gwiazdeczka jeszcze siedzi na niebie przez miesiąc 😁 potem może schodzić do brzuszka
Bardziej jestem ciekawa czy bez stymulacji w ogóle będę miała owulkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 21:23
♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
Przerwa w stymulacji i staraniach
Leczenie pasożytów
Histeroskopia, biopsji endometrium, lipiodol- 04/05 2025
Usg urologiczne jąder męża 😅 -04.2025
⏰️ II połowa 2025 - klinika? -
Jestem, jestem! Cały czas Was doglądam!
Już tak niewiele do pełnego wątkowego szczęścia zostało 🌸🩷🌱
Mam 23.04 drugie prenatalne, czas leci nieubłaganie 😵💫Julia24, Misiula, Molahonkeey, Nowa2024, Kaliope, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🌺
Postanowiłam się odważyć i dołączyć do kwietniowego wątku, podczytywalam Was cały marzec i wiele razy chciałam napisać, ale coś mnie powstrzymywało i stwierdziłam, że zrobię to z nowym wątkiem 😌
Mimo, że Was nie znam to przeżywałam wszystkie testy, bety. Wchodziłam codziennie wieczorem i sprawdzałam czy beta u Aleksandry rośnie, jak przebiegają wizyty u Vergeet, u Hopex szok, że udało się zajść w ciążę, Mola i Nowa dzisiaj uradowały moje serducho, za wszystkie biele, straty mocno przytulam 🫂 Przepraszam, że nie pamiętam wszystkich, ale nadrobię.
Kałamarnica, jak przeczytałam Twoja wiadomość to zrobiło mi się strasznie przykro i chciałam napisać o swojej historii z tego cyklu.
Jeśli chodzi o mnie, moje starania o pierwsze dziecko trwają równe dwa lata. W stopce pokrótce jest opisane, w tym cyklu trafiłam na konkretną ginekolog (mam taką nadzieję). Przeprowadziła u mnie 3 monitoringi w przeciągu tygodnia, żeby W KOŃCU sprawdzić jak się mają moje pęcherzyki i czy w ogóle są. Przed wizytą u niej (5 dni przed) poprzedni gin stwierdził, że nic z tego cyklu nie będzie poraz kolejny a dlaczego? Dlatego, że w 16dc nie miałam dominującego pęcherzyka, a do niego nie docierało, że mam późne owulacje (20-24dc). Zlecił luteinę i do widzenia. Coś pękło we mnie w końcu i umówiłam się prywatnie kilka dni później. W 21dc jak się okazało mam dominujący pęcherzyk, potem sprawdziła czy rośnie to rósł ale bańka szczęścia pękła w momencie kiedy sprawdzalysmy czy pękł. No i niestety według niej nie pękł, oznaczyła to jako LUF. Ale nie końca wydaje mi się z USG że to niepekniety pęcherzyk bo wygląda zupełnie inaczej, nawet powiedziała że krew tam jest jakby więc w jakiś sposób musiała się tam dostać. No nieważne, rzekomo nie pękł.
Cykl spisałam na straty aczkolwiek według moich obserwacji to temperatura rośnie, miałam spadek 5-6dpo i teraz odbija do góry, w piątek 7-8dpo miałam śluz z nitką krwi, dziś 10-11dpo rano ślad jasnego różowego plamienia. Generalnie to nie wierzę w to, że mogło się udać, ale ginka mówiła, że cuda się zdarzają 🫣
Miesiączkę powinnam dostać około piątku/soboty. Postaram się do tego czasu wytrzymać z testowaniem, choć korci już od jutra 🫣 troszkę to głupie, że mimo diagnozy chce testować 🙈
Bardzo się rozpisalam, ale może któraś z Was będzie miała chęć się zapoznać z moją historią, która w zasadzie opisałam tylko z tego cyklu 🤭 będę mimo wszystko codziennie tu zaglądać, ale przez pracę nie mam możliwości udzielać się na bieżąco.
Trzymam kciuki za nas wszystkie 🤞❤️Julia24, Minia000, kałamarnica 11, Ana29, Molahonkeey, Misiula, Hopex2, Ann35, Nowa2024, M93, Kaliope, Migotka96, Vergeet, Slava, Lisik lubią tę wiadomość
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨5cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-24dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Pelasia30 wrote:Hej dziewczyny 🌺
Postanowiłam się odważyć i dołączyć do kwietniowego wątku, podczytywalam Was cały marzec i wiele razy chciałam napisać, ale coś mnie powstrzymywało i stwierdziłam, że zrobię to z nowym wątkiem 😌
Mimo, że Was nie znam to przeżywałam wszystkie testy, bety. Wchodziłam codziennie wieczorem i sprawdzałam czy beta u Aleksandry rośnie, jak przebiegają wizyty u Vergeet, u Hopex szok, że udało się zajść w ciążę, Mola i Nowa dzisiaj uradowały moje serducho, za wszystkie biele, straty mocno przytulam 🫂 Przepraszam, że nie pamiętam wszystkich, ale nadrobię.
Kałamarnica, jak przeczytałam Twoja wiadomość to zrobiło mi się strasznie przykro i chciałam napisać o swojej historii z tego cyklu.
Jeśli chodzi o mnie, moje starania o pierwsze dziecko trwają równe dwa lata. W stopce pokrótce jest opisane, w tym cyklu trafiłam na konkretną ginekolog (mam taką nadzieję). Przeprowadziła u mnie 3 monitoringi w przeciągu tygodnia, żeby W KOŃCU sprawdzić jak się mają moje pęcherzyki i czy w ogóle są. Przed wizytą u niej (5 dni przed) poprzedni gin stwierdził, że nic z tego cyklu nie będzie poraz kolejny a dlaczego? Dlatego, że w 16dc nie miałam dominującego pęcherzyka, a do niego nie docierało, że mam późne owulacje (20-24dc). Zlecił luteinę i do widzenia. Coś pękło we mnie w końcu i umówiłam się prywatnie kilka dni później. W 21dc jak się okazało mam dominujący pęcherzyk, potem sprawdziła czy rośnie to rósł ale bańka szczęścia pękła w momencie kiedy sprawdzalysmy czy pękł. No i niestety według niej nie pękł, oznaczyła to jako LUF. Ale nie końca wydaje mi się z USG że to niepekniety pęcherzyk bo wygląda zupełnie inaczej, nawet powiedziała że krew tam jest jakby więc w jakiś sposób musiała się tam dostać. No nieważne, rzekomo nie pękł.
Cykl spisałam na straty aczkolwiek według moich obserwacji to temperatura rośnie, miałam spadek 5-6dpo i teraz odbija do góry, w piątek 7-8dpo miałam śluz z nitką krwi, dziś 10-11dpo rano ślad jasnego różowego plamienia. Generalnie to nie wierzę w to, że mogło się udać, ale ginka mówiła, że cuda się zdarzają 🫣
Miesiączkę powinnam dostać około piątku/soboty. Postaram się do tego czasu wytrzymać z testowaniem, choć korci już od jutra 🫣 troszkę to głupie, że mimo diagnozy chce testować 🙈
Bardzo się rozpisalam, ale może któraś z Was będzie miała chęć się zapoznać z moją historią, która w zasadzie opisałam tylko z tego cyklu 🤭 będę mimo wszystko codziennie tu zaglądać, ale przez pracę nie mam możliwości udzielać się na bieżąco.
Trzymam kciuki za nas wszystkie 🤞❤️
Hej Pelasia, witaj w naszym wątku. Nie jeden cud widziałyśmy, więc trzymamy kciuki.Pelasia30 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja menopur, punkcja ✊️✊️✊️