Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Negatywna beta hcg czy jest szansa
Odpowiedz

Negatywna beta hcg czy jest szansa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneta994 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochani.Mam pytanie może głupie, ale człowiek zawsze sobie robi nadzieję.Sprawa wygląda otóż tak.Ostatni okres miałam 8 czerwca, 23 było zbliżenie były też to dni płodne. Dzisiaj okres spóźnia sie dopiero 2 dni, ale zawsze był jak w zegarku.Cykle 29 dniowe, zrobiłam bete hcg wynik 0<100.Czy jednak jest jeszcze szansa że coś z tego będzie? Zawsze tydzień, a nawet 2 tygodnie wcześniej przed spodziewanym okresem czuje, że będzie piersi bolą i to bardzo.Teraz zupełnie nic, cera idealna.Pare dni kłuły jajniki i to było na tyle.Co o tym myślicie?

Aneta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze owu sie jednak przesunela? Albo cykl bezowulacyjny.

• Aneta994 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Moze owu sie jednak przesunela? Albo cykl bezowulacyjny.
    No właśnie nie monitoruje to nie wiem, ale w akurat w ten dzień było mega dużo śluzu plodnego i jajnik bolał tak jak zawsze po tym wnioskuje kiedy owulacja przypada. W pierwszej ciąży zdarzyło się, że beta wyszła negatywna po paru dniach wyszła 4 tydzień.Moze wtedy Labolatorium coś pomyliło nie wiem, ale przez to człowiek sobie robi nadzieję hehe.

Aneta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powtórz za 2dni i się okaze.

• Aneta994 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powtórz za 2dni i się okaze.
    Chyba poczekam do końca tygodnia, ale nien wiem czy jest na co liczyć przy takim wyniku.Chyba, że faktycznie błąd Labolatorium.

Aneta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy czy dostaniesz @

• Aneta994 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy czy dostaniesz @
    No dokładnie chyba, że sama przyjdzie

Aneta
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was cieplutko :)

Od momantu pojawienia sie szansy na dziecko przegladam fora internetowe strony medyczne, jednakze czym wiecej czytam tym bardziej zielona jestem. No ale od poczatku: Minał maj tego roku dodam ze juz pod jego koniec powinnam dostać okres w granicach 30-31 maj od 1 czerwca rozchorowalam sie i okres z duzym opoznieniem pojawil sie 13 czerwca moje cykle zazwyczaj to okolo 30/31 dni byc moze owulacja sie przesunela i wychodzilo by ze bylby to dzien owulacji 29-30 czerwca. 27, 29 i 30 czerwca byly intensywne starania z mężem.Natomiast dnia 7 lipca pojawi sie lekko brazowo rozowy sluz i tak naprawde widoczny tylko na papierze toaletowym na pewno nie mozna nazwac tego miesiaczka trwalo do 11 lipca czyli 5 dni. Dnia 13 lipca byly znow przyjemnosci z męzem z mezem ale dnia 15 i 16 lipca znow pojawilo sie to plamienie od tej daty juz go nie mam. Brzuch na miesiaczke wcale nie boli nie zanosi sie nawet ze zacznie.Testy wychodza negatywnie te z moczu. Dzis nie wytrzymalam i pojechalam na bete zycie w niepewnosci jest straszne wynik juz otrzymalam no i wlasnie jedno wielkie duże 0 dokładnie <0,10 mUl/ml:( i tu teraz pytanie czy jak pojawilo sie to plamienie 15 i 16 to dzis to stezenie hcg moglo byc niewykrywalne jeszcze ? Na ktorejs ze stron wyczytalam ze hcg zaczyna byc produkowane po plamieni a to przeciez wystapilo niedawno jeszcze. Zglupialam :( czuje sie inaczej i nawet nie duze tkliwe piersi ani smaki zachcianki. Z natury jestem niejadkiem wiec od tygodnia wilczy apetyt ze rano musze zjesc cokolwiek... okropny bol glowy i sennosc na taka skale ze rano oczy moglabym kluczem francuskim otwierac, i straszna hustawka nasttrojow wrecz nie do wytrzymania ta beta dzis mnie dobila :( jest jakakolwiek szansa na to ze bete wykonalam za wczesnie ? Zwariuje chyba z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam cieplo!
    Joa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 16:38

• Edzia 181 Nowa

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Jak wy ja podobnie nie mam pojęcia co się dzieje.
    Wyniki testów negatywne. Beta 1,25 a endo 12 mm.
    Lekarz zapisał mi Luteinę, twierdzi że może coś z tego będzie.
    A wy jak myślicie? Czekam na wasze odpowiedzi.

Edzia 181
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia 181 wrote:
    Witajcie,
    Jak wy ja podobnie nie mam pojęcia co się dzieje.
    Wyniki testów negatywne. Beta 1,25 a endo 12 mm.
    Lekarz zapisał mi Luteinę, twierdzi że może coś z tego będzie.
    A wy jak myślicie? Czekam na wasze odpowiedzi.

Musisz poczekać i powtórzyć badanie krwi. Beta albo urośnie albo nie. Na takim wyniku ciężko cokolwiek powiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:52

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Edzia 181 Nowa

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie wykonuje sie powtórne badanie bety? Nie dopytala o to lekarza. Luteina mam brać przez 5dni. Z tego co wiem to okres może wystąpić po odstawieniu w ciągu 7dni.

Edzia 181
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia 181 wrote:
    Po jakim czasie wykonuje sie powtórne badanie bety? Nie dopytala o to lekarza. Luteina mam brać przez 5dni. Z tego co wiem to okres może wystąpić po odstawieniu w ciągu 7dni.

Ogólnie bete sprawdza sie po 48h ale to przy pozytywnej, zeby sprawdzić przyrost. U Ciebie poczekałabym conajmniej te 48h czyli dwa dni, albo trzy. A najlepiej te 5 na ktore lekarz dal Ci luteine. Nie wiem ile dasz radę nie sprawdzać ;) beta jesli rośnie o rośnie z dnia na dzień. Ale przy niziutkim wyniku, który w sumie jest negatywny warto chwile odczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 22:45

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Edzia 181 Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Chyba jakoś dam radę. Najgorsze jest rozczarowanie

Edzia 181
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ