X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Nieregularne @ kiedy test?
Odpowiedz

Nieregularne @ kiedy test?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • -Laura- Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, pierwszy raz się w sumie odzywam na forum, ale czytam was od dawna :)
    Mam pytanie, mam bardzo mocno rozchwiane @... Przez nieleczoną tarczycę zapewne, bo odkąd teraz biorę leki wydaje się być lepiej.
    5.12 zaczęło się u mnie krwawienie, trwało do około 23/12. Kochaliśmy się mniej więcej przed sylwestrem ale nie pamiętam kiedy, no i 31/12. Od kilku dni dziwnie się czuję, jakby mi coś siedziało na żołądku, wczoraj jak poszłam do toalety miałam różowy papier, leciutko - już myślałam że to okres przyszedł na czas, ale spokój do teraz... Od samego stosunku miałam non stop taki wodnisto - kremowy śluz, i strasznie mokro w środku.
    Tak sobie myślę, czy to mogło być plamienie implantacyjne wczoraj?
    Domyślam się że u mnie zajście łatwe nie będzie bo nie zabezpieczamy się od listopada 2015, ale np od lipca do listopada 2016 miałam cały czas krwawienia aż wylądowałam w szpitalu więc ciężko tu o starania :D dopiero teraz widzę jakiś cień szansy..
    No i moje pytanie w sumie brzmi, jeżeli było to plamienie implantacyjne to kiedy mogłabym zrobić najwcześniej test? Beta z krwi odpada bo jestem w UK. Wiem że powinno się w dniu spodziewanej @ ale ja biorąc pod uwagę że nigdy nie wiem kiedy nadejdzie i ile potrwa nie mam pojęcia kiedy...
    Pomożecie?
    Aga

84bd2e96f63de69b995db6eac5e1f2a0.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładając, że później nie współżyliście i że plemniki przetrwały 2-3 dni w organizmie, to najpóźniej owulację mogłaś mieć np. 3 stycznia (choć mogłaś też miec wcześniej - miałaś jakieś widoczne objawy?). Doliczając do tego co najmniej 12-14 dni, mogłabyś zatestować ok. 16-17 stycznia. Ale może wypowiedzą się dziewczyny bardziej doświadczone ode mnie.

• -Laura- Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę bezpośrednia ;) Mniej więcej od 26-27 do samego sylwestra miałam mega dużo śluzu i ogromną ochotę na seks... Wszystko zresztą wpisywałam w wykres :) Na dodatek od wczoraj jak dotykam piersi to bolą no i w nocy nie mogę spać na brzuchu, bo raz że brzuch, a dwa piersi... Możliwe że sobie wkręcam, ale bardzo bym chciała...
    Od sylwestra coś tam się zdarzyło, ale jeśli w ogóle była owulacja, to ja obstawiam między świętami a sylwestrem raczej.

84bd2e96f63de69b995db6eac5e1f2a0.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na wszelki wypadek zatestuj sobie około niedzieli, trudno ocenić, ile trwa u Ciebie faza lutealna, ale chyba dłużej niż 17 dni nie może (choć głowy nie dam za to).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ