X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziękuję za kciuki. Mam jakiś podły humor. W 15 min wizyty wydałam 270 zł plus w aptece obok 90 w sumie 360 zł tak o... Ehhh.. żeby to dawało jeszcze gwarancję że się uda, a tu takie błądzenie po ciemku :(
    Przepraszam że tak na was wylałam żale ale dopadł mnie dzisiaj gorszy dzień.
    Co do samej wizyty liczyłam już n jakiś większy pęcherzyk z prawego jajnika bo mocno go czułam ostatnie dni. I co... I nic z prawego nie ma...dużo pęcherzyków po 5 mm.
    Za to lewy którego w ogóle nie czułam wyhodował na chwilę obecną 16 mm i 14 mm.
    Babeczka powiedziała że jak na 9dc z samym gonalem w małej dawce, to dobrze zareagował jajnik.
    Endo 7 mm mówiła że jak na tą fazę cyklu ok.
    W poniedziałek idę jeszcze raz. Zobaczymy co będzie z tymi pęcherzykami.
    A dziś znów miałam piękny sen. Byłam w ciąży i czułam się fantastycznie.
    Niech rosną, trzymam kciuki :) A sen się spełni, musi <3

MOJE lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super, dobrze, ze masz proga od Olik.

Frelcia gratuluję! Zazdroszcze zakladania swojego zlobka.Ja ostatnio zaluje,ze skonczylam studia ekonomiczne, chyba lepiej odnalazlabym sie w pedagogice. Nawet myslalam o logopedii ostatnio, ale wymogiem jest ukonczenie studiow humanistycznych/medycznych. Trudno, pozostaje mi siedziec w korpo.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Moje doskonale Cię rozumiemy. Walka o naszego synka kosztowała nas 14 tys. ( Same monitoringi, badania ,suple męża i moje leki) wiem ,że dziecko jest bezcenne i sprzedałbym wszystko co mam aby miec dzieci ale przykre to jest ,że całe życie płaci się składki na NFZ a jak co do czego to trzeba chodzic prywatnie.

Oj mam wielką nadzieję że i nam się kiedyś uda. Co miesiąc płacąc podatki i zusy szlak mnie trafia że nic z tego nie mam. Kasa w błoto...
    Agaaa ja już po. Szału nie ma ale źle też nie jest ;) teraz to ja trzymam kciuki za was dziewczyny
    lamka gratulacje !!! Niech teraz beta grzecznie rośnie ;) a dopiero pamiętam twój wpis z poprzedniego cyklu z sexem stulecia ;)

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Bergo2 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w czasie implantacji zarodka występuje jakiś szczególny rodzaj śluzu? Nie mówię o plamieniu, ale chodzi mi to czy śluz zmienia się np z kremowego na rozciągliwy- w dniu implantacji, nie owulacji.

• MOJE Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziękuję !!!
    Tak patrzę na mojego awatarka... Może w tym moim lewym jajniku... jako wynagrodzenie wszystkich cierpień, są takie dzidzie jak ze zdjęcia.

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja się stresuje tym cyklem, bo jak znów się nie uda to wysyłam mojego na badania nasienia. Niby lepiej wiedzieć, ale mogłoby zaskoczyć co byśmy się wynikami nie stresowali ;)
    Zobaczysz w końcu się uda:)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę Was prosić o interpretację moich wyników badań,bezskutecznie staramy się o dziecko od 2 lat
    FSH 1,2
    AMH 5,710 (w moim przedziale wiekowym 0,890-9,85)mediana 3,31
    Cytologia grupa 2
    Glukoza na czczo 5,0 (3,6-5,6)
    Glukoza po godzinie 5,2
    Glukoza po 2 godzinach 3,8 (3,6-5,6)
    Wymaz z pochwy w kierunku ureaplasmy i mykoplasmy- wynik ujemny
    Badanie bakteriologiczne wymazu z pochwy-nie wyhodowano drobnoustrojów chorobotwórczych
    TSH 1,3827 (0.3500-4,9400)
    Prolaktyna 6,60 (5,18-26,53)
    Zażywam cały czas glucophage 750, bromergon, inofem.

zem3anlis7huurhv.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,że może nie ten dział,ale mam wrażenie,że dużo tu doświadczonych osób bardziej niż lekarze na których trafiam:)

zem3anlis7huurhv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Luna dziękuję !!!
    Tak patrzę na mojego awatarka... Może w tym moim lewym jajniku... jako wynagrodzenie wszystkich cierpień, są takie dzidzie jak ze zdjęcia.
    Sama wiesz kochana, że organizm jest nieprzewidywalny, daje odczuć jedno a wychodzi co innego. Nieważne jaki jajnik, niech po prostu pracują pełna para <3

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo2 wrote:
    Dziewczyny czy w czasie implantacji zarodka występuje jakiś szczególny rodzaj śluzu? Nie mówię o plamieniu, ale chodzi mi to czy śluz zmienia się np z kremowego na rozciągliwy- w dniu implantacji, nie owulacji.
    Nie.

Cheresta, Luna1993, innamorata88, Meśka lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania nasienia męża książkowe,jak powiedziała lekarka,w listopadzie po kombinacji (trzeciej) z clo i ovitrelle zaszłąm w ciąże pozamaciczną w lewym jajowodzie.Usunięta laparoskopijnie,jajnik nacięty,ponoć już nigdy nie będzie pracował prawidłowo

zem3anlis7huurhv.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym cyklu ładne jajo 22 bez pomocy clo, potem ovitrelle i kochanie-dużo kochania. Potem ładne endometrium na usg,ciałko żółte,płyn a koniec końców i tak klapa

zem3anlis7huurhv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Badania nasienia męża książkowe,jak powiedziała lekarka,w listopadzie po kombinacji (trzeciej) z clo i ovitrelle zaszłąm w ciąże pozamaciczną w lewym jajowodzie.Usunięta laparoskopijnie,jajnik nacięty,ponoć już nigdy nie będzie pracował prawidłowo

G@wno prawda, będzie pracował tak jak pracował wcześniej, u Nas dzieczyna miała tylko ćwiartkę jajnika i zaszła w ciąże ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratuluje, niech teraz ładnie przyrasta, koleżanka poratowała dupkiem więc teraz spokojnie czekamy do następnej bety :-)
    Frelcia przeprowadzam sie do Ciebie, bo strasznie chcialabym pracować z dziećmi, nawet starania o kolejne dziecko odłożę :D Tylko wykształcenie nie w tym kierunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    w tym cyklu ładne jajo 22 bez pomocy clo, potem ovitrelle i kochanie-dużo kochania. Potem ładne endometrium na usg,ciałko żółte,płyn a koniec końców i tak klapa
    Niestety życie daje Nam wielkiego kopa w zadek :-(
    Ale kiedyś musi się udać i tego sie trzymajmy ;-)

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie myślicie,że coś jeszcze powinnam zrobić?bo naprawdę nie wydaje mi się,że to tylko pech,że tyle czasu i się nie udaje
    a lekarze?mam wrażenie,że sami nie wiedzą o cho chodzi

zem3anlis7huurhv.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zrobiłabym chyba wszystko,by tylko było dzidzi

MOJE lubi tę wiadomość

zem3anlis7huurhv.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    ale nie myślicie,że coś jeszcze powinnam zrobić?bo naprawdę nie wydaje mi się,że to tylko pech,że tyle czasu i się nie udaje
    a lekarze?mam wrażenie,że sami nie wiedzą o cho chodzi

Mnie lekarz i dziewczyny sugerowali HSG. W dalszej kolejności może immunologia?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też myślę o hsg,myślę,że nie pogorszy a raczej powinno ułatwić starania skoro już miałam ciąze pozamaciczną

zem3anlis7huurhv.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta90 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mam takie pytanie trochę z innej beczki, bo tak siedzę i się zastanawiam. Czy duże wstrząsy organizmu mogą przeszkodzić w zapłodnieniu komórki?
    Pytanie takie, ponieważ byłam niedawno na wakacjach i wybraliśmy się na motorówkę którą ostro bujało, a wręcz podskakiwaliśmy. Potem się okazało, że był to czas mojej owulacji, nie ukrywam że liczymy na pamiątkę z wakacji, ale po tym bujaniu to tracę nadzieję. Co Wy o tym myślicie? jest jeszcze jakaś szansa?
    Pozdrawiam Was :*
    Hope, od razu przypomniał mi się Twój ostatni post o wylatujących jajeczkach :D lamka gratsy :* Frelcia, jeśli żłobek założycie w okolicach Gliwic to nasz Michaś idzie do Was w ciemno :D ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 17:08

Luna1993, MOJE, summer86 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ