Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziękuję za kciuki. Mam jakiś podły humor. W 15 min wizyty wydałam 270 zł plus w aptece obok 90 w sumie 360 zł tak o... Ehhh.. żeby to dawało jeszcze gwarancję że się uda, a tu takie błądzenie po ciemku :(
    Przepraszam że tak na was wylałam żale ale dopadł mnie dzisiaj gorszy dzień.
    Co do samej wizyty liczyłam już n jakiś większy pęcherzyk z prawego jajnika bo mocno go czułam ostatnie dni. I co... I nic z prawego nie ma...dużo pęcherzyków po 5 mm.
    Za to lewy którego w ogóle nie czułam wyhodował na chwilę obecną 16 mm i 14 mm.
    Babeczka powiedziała że jak na 9dc z samym gonalem w małej dawce, to dobrze zareagował jajnik.
    Endo 7 mm mówiła że jak na tą fazę cyklu ok.
    W poniedziałek idę jeszcze raz. Zobaczymy co będzie z tymi pęcherzykami.
    A dziś znów miałam piękny sen. Byłam w ciąży i czułam się fantastycznie.
    Niech rosną, trzymam kciuki :) A sen się spełni, musi <3

MOJE lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super, dobrze, ze masz proga od Olik.

Frelcia gratuluję! Zazdroszcze zakladania swojego zlobka.Ja ostatnio zaluje,ze skonczylam studia ekonomiczne, chyba lepiej odnalazlabym sie w pedagogice. Nawet myslalam o logopedii ostatnio, ale wymogiem jest ukonczenie studiow humanistycznych/medycznych. Trudno, pozostaje mi siedziec w korpo.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Moje doskonale Cię rozumiemy. Walka o naszego synka kosztowała nas 14 tys. ( Same monitoringi, badania ,suple męża i moje leki) wiem ,że dziecko jest bezcenne i sprzedałbym wszystko co mam aby miec dzieci ale przykre to jest ,że całe życie płaci się składki na NFZ a jak co do czego to trzeba chodzic prywatnie.

Oj mam wielką nadzieję że i nam się kiedyś uda. Co miesiąc płacąc podatki i zusy szlak mnie trafia że nic z tego nie mam. Kasa w błoto...
    Agaaa ja już po. Szału nie ma ale źle też nie jest ;) teraz to ja trzymam kciuki za was dziewczyny
    lamka gratulacje !!! Niech teraz beta grzecznie rośnie ;) a dopiero pamiętam twój wpis z poprzedniego cyklu z sexem stulecia ;)

Czekamy na Oliwcie
    Termin 23.01.2026

11 lat starań o dzieciątko.

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

👰 39 LAT

🧑40 LAT

Rośnij maluszku 😍
    preg.png
  • Bergo2 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w czasie implantacji zarodka występuje jakiś szczególny rodzaj śluzu? Nie mówię o plamieniu, ale chodzi mi to czy śluz zmienia się np z kremowego na rozciągliwy- w dniu implantacji, nie owulacji.

• MOJE Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziękuję !!!
    Tak patrzę na mojego awatarka... Może w tym moim lewym jajniku... jako wynagrodzenie wszystkich cierpień, są takie dzidzie jak ze zdjęcia.

Czekamy na Oliwcie
    Termin 23.01.2026

11 lat starań o dzieciątko.

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

👰 39 LAT

🧑40 LAT

Rośnij maluszku 😍
    preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja się stresuje tym cyklem, bo jak znów się nie uda to wysyłam mojego na badania nasienia. Niby lepiej wiedzieć, ale mogłoby zaskoczyć co byśmy się wynikami nie stresowali ;)
    Zobaczysz w końcu się uda:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę Was prosić o interpretację moich wyników badań,bezskutecznie staramy się o dziecko od 2 lat
    FSH 1,2
    AMH 5,710 (w moim przedziale wiekowym 0,890-9,85)mediana 3,31
    Cytologia grupa 2
    Glukoza na czczo 5,0 (3,6-5,6)
    Glukoza po godzinie 5,2
    Glukoza po 2 godzinach 3,8 (3,6-5,6)
    Wymaz z pochwy w kierunku ureaplasmy i mykoplasmy- wynik ujemny
    Badanie bakteriologiczne wymazu z pochwy-nie wyhodowano drobnoustrojów chorobotwórczych
    TSH 1,3827 (0.3500-4,9400)
    Prolaktyna 6,60 (5,18-26,53)
    Zażywam cały czas glucophage 750, bromergon, inofem.

zem3anlis7huurhv.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,że może nie ten dział,ale mam wrażenie,że dużo tu doświadczonych osób bardziej niż lekarze na których trafiam:)

zem3anlis7huurhv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Luna dziękuję !!!
    Tak patrzę na mojego awatarka... Może w tym moim lewym jajniku... jako wynagrodzenie wszystkich cierpień, są takie dzidzie jak ze zdjęcia.
    Sama wiesz kochana, że organizm jest nieprzewidywalny, daje odczuć jedno a wychodzi co innego. Nieważne jaki jajnik, niech po prostu pracują pełna para <3

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo2 wrote:
    Dziewczyny czy w czasie implantacji zarodka występuje jakiś szczególny rodzaj śluzu? Nie mówię o plamieniu, ale chodzi mi to czy śluz zmienia się np z kremowego na rozciągliwy- w dniu implantacji, nie owulacji.
    Nie.

Cheresta, nick nieaktualny, innamorata88, Meśka lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania nasienia męża książkowe,jak powiedziała lekarka,w listopadzie po kombinacji (trzeciej) z clo i ovitrelle zaszłąm w ciąże pozamaciczną w lewym jajowodzie.Usunięta laparoskopijnie,jajnik nacięty,ponoć już nigdy nie będzie pracował prawidłowo

zem3anlis7huurhv.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym cyklu ładne jajo 22 bez pomocy clo, potem ovitrelle i kochanie-dużo kochania. Potem ładne endometrium na usg,ciałko żółte,płyn a koniec końców i tak klapa

zem3anlis7huurhv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Badania nasienia męża książkowe,jak powiedziała lekarka,w listopadzie po kombinacji (trzeciej) z clo i ovitrelle zaszłąm w ciąże pozamaciczną w lewym jajowodzie.Usunięta laparoskopijnie,jajnik nacięty,ponoć już nigdy nie będzie pracował prawidłowo

G@wno prawda, będzie pracował tak jak pracował wcześniej, u Nas dzieczyna miała tylko ćwiartkę jajnika i zaszła w ciąże ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratuluje, niech teraz ładnie przyrasta, koleżanka poratowała dupkiem więc teraz spokojnie czekamy do następnej bety :-)
    Frelcia przeprowadzam sie do Ciebie, bo strasznie chcialabym pracować z dziećmi, nawet starania o kolejne dziecko odłożę :D Tylko wykształcenie nie w tym kierunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    w tym cyklu ładne jajo 22 bez pomocy clo, potem ovitrelle i kochanie-dużo kochania. Potem ładne endometrium na usg,ciałko żółte,płyn a koniec końców i tak klapa
    Niestety życie daje Nam wielkiego kopa w zadek :-(
    Ale kiedyś musi się udać i tego sie trzymajmy ;-)

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie myślicie,że coś jeszcze powinnam zrobić?bo naprawdę nie wydaje mi się,że to tylko pech,że tyle czasu i się nie udaje
    a lekarze?mam wrażenie,że sami nie wiedzą o cho chodzi

zem3anlis7huurhv.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zrobiłabym chyba wszystko,by tylko było dzidzi

MOJE lubi tę wiadomość

zem3anlis7huurhv.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    ale nie myślicie,że coś jeszcze powinnam zrobić?bo naprawdę nie wydaje mi się,że to tylko pech,że tyle czasu i się nie udaje
    a lekarze?mam wrażenie,że sami nie wiedzą o cho chodzi

Mnie lekarz i dziewczyny sugerowali HSG. W dalszej kolejności może immunologia?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też myślę o hsg,myślę,że nie pogorszy a raczej powinno ułatwić starania skoro już miałam ciąze pozamaciczną

zem3anlis7huurhv.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta90 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mam takie pytanie trochę z innej beczki, bo tak siedzę i się zastanawiam. Czy duże wstrząsy organizmu mogą przeszkodzić w zapłodnieniu komórki?
    Pytanie takie, ponieważ byłam niedawno na wakacjach i wybraliśmy się na motorówkę którą ostro bujało, a wręcz podskakiwaliśmy. Potem się okazało, że był to czas mojej owulacji, nie ukrywam że liczymy na pamiątkę z wakacji, ale po tym bujaniu to tracę nadzieję. Co Wy o tym myślicie? jest jeszcze jakaś szansa?
    Pozdrawiam Was :*
    Hope, od razu przypomniał mi się Twój ostatni post o wylatujących jajeczkach :D lamka gratsy :* Frelcia, jeśli żłobek założycie w okolicach Gliwic to nasz Michaś idzie do Was w ciemno :D ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 17:08

nick nieaktualny, MOJE, summer86 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ