X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia przykro mi:( nie da się poprawić wyników?? Może akonaultujciw to jeszcze z kimś?

Nas czeka to w przyszłym tygodniu...

Moja przyjaciółka urodzila dzis synka jest piękny:)) moze zwolniła mi brzuszek??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 19:11

Czrna 81, -Monika-, olik321, Flowwer lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop, hop Hope, Hope potrzebuję konsultacji ze specjalistą od testów owu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c14585ff08e.jpg

Pierwszy cykl testowania na OneStepach i jakoś coś dziwinie? Nie wiem co myśleć o tym? Bardzo ładnie szybko pokazują kreski nie zostawiające wątpliwości ALE!
    Zwykle owulację mam 12-14 dc (zdarzyło się raz szybciej 10dc). Dodatni test pokazał mi się 9dc, temperatura tego niby nie potwierdza ale dziś nie mierzyłam- po nocy zawsze mi wychodzi 36,8 i jest niemiarodajna. Wyraźnie czułam jajcory dziś o północy i dziś cały dzień mnie boli lewy. Ja bym obstawiała że owu była dzisiaj 11dc. Nie wiem co myśleć-czy owu była wcześniej jak pokazują testy czy też testy pokazały pik LH a owu 24h potem? HELP bo zgłupiałam i już mam stresa że Ciastek się spóźnił z <3 (znowu!).

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo gratuluję córeczki! Niech panna rośnie zdrowo.

Blue czy ja widzę bladziocha? :-)

Ja byłam u lekarza. Zapalenie Krtani :-(

Kolejne pytanie: co sądzicie o testach strumieniowych doz? Jestem tak slaba że nie dałam rady zajechać do Rossmann po bobusie :-( aptece dostałam doz'owskie testy o czułości 10miu/ml.

Flowwer lubi tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Frelcia przykro mi:( nie da się poprawić wyników?? Może akonaultujciw to jeszcze z kimś?

Nas czeka to w przyszłym tygodniu...

Moja przyjaciółka urodzila dzis synka jest piękny:)) moze zwolniła mi brzuszek??

Iza, wy robicie HBA?
    Idź i testuj póki co, bo może u Was to nie będzie potrzebne!

A a propo bombardino - jak dostałaś to gotowe z Włoch to nawet brandy nie musisz dodawać, ale bita śmietana wskazana! Kupcie sztuczną w spreju ;)

Izape_91 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HBA nie da się poprawić. Robi się to badanie jak się zwykle in vitro nie udaje. Dlatego metoda pixi. Chyba zrezygnuje z laparoskopii i podejdę do in vitro. Tyle dziś ode mnie wybaczcie. Placzemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś bladzioch jest ale....śluz już mi się zabarwia na pomarańczowo ;)

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuchy dopiero wstałam obiad się robi, pies nakarmiony więc przysiadłam do was ale jestem mega niewyspana więc nie ogarniam co u kogo
    Kate! Kciuki bardzo mocno zaciśnięte :) będzie dobrze
    Bociek nie marudzić mi tu proszę, że gitarę nam zawracasz. Każdej odpisujesz jak ma problem i doradzasz więc to normalne że ze swoimi problemami przychodzisz do nas i liczysz na wsparcie takie samo jak dajesz nam :)
    Flowwer ahhh dziewczynka <3
    Ja ten cykl odpuszczam nic z tego nie będzie. Ale marzec jest mój :)

Czrna 81, KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Hop, hop Hope, Hope potrzebuję konsultacji ze specjalistą od testów owu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c14585ff08e.jpg

Pierwszy cykl testowania na OneStepach i jakoś coś dziwinie? Nie wiem co myśleć o tym? Bardzo ładnie szybko pokazują kreski nie zostawiające wątpliwości ALE!
    Zwykle owulację mam 12-14 dc (zdarzyło się raz szybciej 10dc). Dodatni test pokazał mi się 9dc, temperatura tego niby nie potwierdza ale dziś nie mierzyłam- po nocy zawsze mi wychodzi 36,8 i jest niemiarodajna. Wyraźnie czułam jajcory dziś o północy i dziś cały dzień mnie boli lewy. Ja bym obstawiała że owu była dzisiaj 11dc. Nie wiem co myśleć-czy owu była wcześniej jak pokazują testy czy też testy pokazały pik LH a owu 24h potem? HELP bo zgłupiałam i już mam stresa że Ciastek się spóźnił z <3 (znowu!).
    Zdecydowanie ovu jest po piku. Ile to różnie. Nawet 2 dni po. Ja bym jeszcze sikala dla pewności ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia :* popłaczcie, poprzytulajcie, odpocznijcie, prześpijcie temat.
    Będzie dobrze choć może trudno w to teraz uwierzyć. Ja wierzę- patrząc jak mały Kwiatuszek macha rączkami i nóżkami, czekając na dzieciątka Innej, Agniechy i transferek Kate już jutro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 19:28

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Zdecydowanie ovu jest po piku. Ile to różnie. Nawet 2 dni po. Ja bym jeszcze sikala dla pewności ;)
    Dzięki :* to mówisz żeby jednak dziś sexić i nie fochać na Ciastka? idę otworzyć wino to mi łatwiej honor będzie wsadzić do kieszeni :P

Bocianiątko, reset, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie jeszcze raz podrzucić linka z tymi testami owu? Próbuje go odnaleźć ale zaginął tyle dziś napisałyśmy :)

• reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    HBA nie da się poprawić. Robi się to badanie jak się zwykle in vitro nie udaje. Dlatego metoda pixi. Chyba zrezygnuje z laparoskopii i podejdę do in vitro. Tyle dziś ode mnie wybaczcie. Placzemy

Frelciu, płacz, krzycz i rób wszystko, co może Ci pomóc. I nie szukaj odpowiedzi na pytanie, dlaczego Was to spotkało, bo tego nikt nie wie...
    Ale skoro rozważasz od razu podejście do in vitro to jak już się z tym pogodzisz, to wtedy weź przypomnij sobie wszystkie szczęśliwe dziewczyny tutaj i bierz przykład z Flo czy Innej!

innamorata88, Flowwer lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Dziewczyny możecie jeszcze raz podrzucić linka z tymi testami owu? Próbuje go odnaleźć ale zaginął tyle dziś napisałyśmy :)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6689766064

Iskierka21 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianek nie wiem czy moje problemy są mniejsze czy większe, nie da się tego tak ocenić i nie ma to też sensu. Wierzę, że obu nam się uda zobaczysz!
    I wiecie co, cieszę się że poszłam do tego lekarza, budzi moje zaufanie, czułam że jest partnerem w rozmowie, co było fajne, a nie oceniającym, bezużytecznym gburem. Wspominał o badaniu mutacji mthfr i kariotypach ze względu na mamę, ale powiedział, że to w następnej kolejności.

Frelcia jestem z Tobą, jeśli chciałabyś pogadać, masz do mnie priva.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 19:28

reset, Iskierka21, Czrna 81, Anaaa90, amb83 lubią tę wiadomość

• Vivanillka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:

A może się implantuje dzidziuś ? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 19:30

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6689766064

Ja jednak zamowiłam te z melissy przy okazji zamawiania żelu. 17 zł za 30 szt to nie tak źle. Będę na nie sikać i porównywać z tymi z allegro. Zrobię eksperyment :D
    A może i zamówię te z linka? Porównywać 3 testy??

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dzięki :* to mówisz żeby jednak dziś sexić i nie fochać na Ciastka? idę otworzyć wino to mi łatwiej honor będzie wsadzić do kieszeni :P
    Si :)

Lunaris lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Ja jednak zamowiłam te z melissy przy okazji zamawiania żelu. 17 zł za 30 szt to nie tak źle. Będę na nie sikać i porównywać z tymi z allegro. Zrobię eksperyment :D
    Jeśli nazywają się horien medical to wielki błąd :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Nie stosowałam takich, nie znam ich ale zdaję się na Hope :) nasze sikania się pokrywają :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Powiem tak jak Ty mi, to jest własnie implantacja! ;-)

Frelcia, nie wiem co napisać.

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ