X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Objawy POTWIERDZONEJ ciąży :)
Odpowiedz

Objawy POTWIERDZONEJ ciąży :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 ciąże i było tak:
    1) zero objawów poza częstym sikaniem w nocy, co u mnie nigdy się nie zdarza. O ewentualnej ciąży pomyślałam, gdy przypomniało mi się, że dawno nie było okresu. I tyle. Ciąża skończyła się poronieniem.
    2) Rozchwianie emocjonalne - na codzień jestem zdecydowaną osobą a wtedy nie wiedziałam i bardzo mnie dołowało podjęcie decyzji czy chcę pizze czy hamburgera. Co chwile zmieniałam zdanie i mąż strzelił, że jestem irytująca jakbym była w ciąży. Do tego jadłam non stop fasfoody i ciągle o nich myślałam. Rzuciłam kawę i wszystko mi śmierdziało. Kilka dni przed @ miałam tradycyjne objawy jak zawsze na @. W 1 dniu spodziewanej @ zrobiłam test z którego mamy synusia.
    3) Kazałam przywozić do domu hamurgery i z wielkim rozmachem je jadłam, a że ta ciąża była wpadką (choć i tak planowaliśmy kolejne dziecko ale wtedy nie szykowałam się na to) to nie skojarzyłam faktów. W połowie kolejnego miesiąca skojarzyłam, że nie było okresu i zrobiłam test. Skończyło się poronieniem.

Mój indywidualny wniosek jest taki, że jak miałam znikome objawy to kończyło się to źle. Może to przypadek ale dwie ciąże nie działo się za wiele a ta skuteczna wyraźnie odbiegała od poprzednich.

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ