Objawy POTWIERDZONEJ ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 3 ciąże i było tak:
1) zero objawów poza częstym sikaniem w nocy, co u mnie nigdy się nie zdarza. O ewentualnej ciąży pomyślałam, gdy przypomniało mi się, że dawno nie było okresu. I tyle. Ciąża skończyła się poronieniem.
2) Rozchwianie emocjonalne - na codzień jestem zdecydowaną osobą a wtedy nie wiedziałam i bardzo mnie dołowało podjęcie decyzji czy chcę pizze czy hamburgera. Co chwile zmieniałam zdanie i mąż strzelił, że jestem irytująca jakbym była w ciąży. Do tego jadłam non stop fasfoody i ciągle o nich myślałam. Rzuciłam kawę i wszystko mi śmierdziało. Kilka dni przed @ miałam tradycyjne objawy jak zawsze na @. W 1 dniu spodziewanej @ zrobiłam test z którego mamy synusia.
3) Kazałam przywozić do domu hamurgery i z wielkim rozmachem je jadłam, a że ta ciąża była wpadką (choć i tak planowaliśmy kolejne dziecko ale wtedy nie szykowałam się na to) to nie skojarzyłam faktów. W połowie kolejnego miesiąca skojarzyłam, że nie było okresu i zrobiłam test. Skończyło się poronieniem.
Mój indywidualny wniosek jest taki, że jak miałam znikome objawy to kończyło się to źle. Może to przypadek ale dwie ciąże nie działo się za wiele a ta skuteczna wyraźnie odbiegała od poprzednich.
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie objawów. Czy miała któraś sytuację że była już prawie pewna że przyjdzie @, czuła się mega okresowo a jednak okazało się że to ciąża? Z tego co czytam po forum to raczej rzadko się zdarza niby objawy pms a ciąży są podobne ale z drugiej strony kobiety często wiedzą że okres nadchodzi..
-
Magnes wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie objawów. Czy miała któraś sytuację że była już prawie pewna że przyjdzie @, czuła się mega okresowo a jednak okazało się że to ciąża? Z tego co czytam po forum to raczej rzadko się zdarza niby objawy pms a ciąży są podobne ale z drugiej strony kobiety często wiedzą że okres nadchodzi..
-
Dziewczyny pomóżcie ostatni okres miałam 13.11 , 18.12 zrobiłam betę wyszło 255 ,potem 20.12 616 i 23.12 2055, jednak jakoś 2 dni temu straciłam objawy ciąży (wizyta dopiero 14.01) i powtórzyłam betę , niby wyszło 13655 ale początkowy wzrost był o 130% ,a dziś w porównaniu do 20.12 tylko o 70:( powiedzcie co to może oznaczać ,stresuje się mimo ,że to nieplanowane zrobiłam TSH wyszło 3.12 i glukoza na czczo 106 Pani dr mnie postraszyła ,że przy takich wynikach mogło się przestać rozwijać , miał ktoś podobne doświadczenia? Oszaleje z nerwów i ten spadek wzrostu bety
-
Moni9126 wrote:Dziewczyny pomóżcie ostatni okres miałam 13.11 , 18.12 zrobiłam betę wyszło 255 ,potem 20.12 616 i 23.12 2055, jednak jakoś 2 dni temu straciłam objawy ciąży (wizyta dopiero 14.01) i powtórzyłam betę , niby wyszło 13655 ale początkowy wzrost był o 130% ,a dziś w porównaniu do 20.12 tylko o 70:( powiedzcie co to może oznaczać ,stresuje się mimo ,że to nieplanowane zrobiłam TSH wyszło 3.12 i glukoza na czczo 106 Pani dr mnie postraszyła ,że przy takich wynikach mogło się przestać rozwijać , miał ktoś podobne doświadczenia? Oszaleje z nerwów i ten spadek wzrostu bety👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
martakam wrote:Beta przy takich już dużych wartościach tak mocno nie rośnie, więc wynik wg mnie w normie. TSH w ciąży także często rośnie. Jeżeli tak bardzo Cię to martwi to spróbuj umówić się gdzieś prywatnie na szybszą wizytę.
Mam możliwość pójść jutro ale nie wiem czy przy takiej becie zobaczę już serduszko ? -
promykk wrote:Typowy ból przedokresowy brzucha i brak okresu po 2 dniach - to był dla mnie definitywny znak żeby robić test ciążowy.
-
Ogólnie to co miesiąc miałam objawy ciążowe od kiedy zaczęliśmy się starać 🤣 piesi bolały, żyły widziałam, mdłości itd no dramat 🤣🤣 pełny pakiet oprócz ciąży 🤦🏻♀️😅
A teraz w tej to 8dpo zasnęłam o 20 po kawie, na stole 🤣
9dpo test pozytywny.
Później powoli doszedł ból brzucha „okresowy” który trzyma do dziś, od około 5 tyg ból piersi, powiększenie sutkow, mdłości od tego tyg
Poprzednie ciąże mniej więcej tak samo, zawsze senność DRAMAT dlatego od razu pomyślałam o teście 🤣🤣 -
U mnie w pierwszej ciąży zero objawów dopiero w okolicach 9 tygodnia pobolewanie podbrzusza jak na okres i zmęczenie takie jakby mnie coś brało które trwało około 2 tygodni potem do samego końca czułam się świetnie..
Obecna ciąża dzień przed planowaną miesiączka okropna męczliwość i potliwość przy codziennych czynnościach i to mnie skłoniło do zrobienia testu, do prawie 6 tyg wszystko ok bez objawowo, a potem się zaczęło, dosłownie wszystkie możliwe objawy ciążowe które są to je mam, zmęczenie ale tak silne że nie byłam w stanie zrobić nic więcej jak pójść do toalety, 2 tygodnie spędzone non stop w łóżku, silne mdłości jak zjadłam coś na siłę spokój na godzinę półtorej i znowu to samo, wyczulenie na zapachy dosłownie wszystko mi śmierdzi, od 3 dni jest lepiej jeśli chodzi o zmęczenie i mdłości, liczę na to że 2 trymestr będzie łaskawszy bo czuję się tak jakbym miała grype połączona z kacem😅 ale jeśli chodzi o porównanie 1 ciąży z 2 to jest niebo a ziemia nie wiedziałam że w ciąży można się tak źle czuć...🙋🏻♀️94
👨🏻🦱93
13.10.2016 🩵
SN 41+4
4100g 62cm ❤️
14.09.2024 ⏸️
02.10.2024 💔🖤
29.11.2024 ⏸️💞
30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽
-
No i po wizycie ,serduszka nadal nie widać ,wg OM mam 7tydz wg USG 5t4 dzień i Pani dr mówi ,że to dlatego , czyli dalej nic nie wiem ale przy becie 13655 żeby serduszka nie było ? ☹️ Nie wiem co myśleć,mówiła ,że przyjść za 2 tyg ... Skierowanie do Endo i na krzywą ze względu na wyniki ale czy robić bez potwierdzonej żywej ciąży ?.. eh -
Moni9126 wrote:No i po wizycie ,serduszka nadal nie widać ,wg OM mam 7tydz wg USG 5t4 dzień i Pani dr mówi ,że to dlatego , czyli dalej nic nie wiem ale przy becie 13655 żeby serduszka nie było ? ☹️ Nie wiem co myśleć,mówiła ,że przyjść za 2 tyg ... Skierowanie do Endo i na krzywą ze względu na wyniki ale czy robić bez potwierdzonej żywej ciąży ?.. eh
Ja tak miałam według om miał być 7 tydzień według USG był 5 niestety poroniłam tą ciążę. Ale u mnie beta nie przekroczyła nawet tysiąca jak się potem okazało... Myślę że powinnaś poczekać i zrobić te badanie które Ci kazano🙋🏻♀️94
👨🏻🦱93
13.10.2016 🩵
SN 41+4
4100g 62cm ❤️
14.09.2024 ⏸️
02.10.2024 💔🖤
29.11.2024 ⏸️💞
30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽
-
Magnes wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie objawów. Czy miała któraś sytuację że była już prawie pewna że przyjdzie @, czuła się mega okresowo a jednak okazało się że to ciąża? Z tego co czytam po forum to raczej rzadko się zdarza niby objawy pms a ciąży są podobne ale z drugiej strony kobiety często wiedzą że okres nadchodzi..
Ja tak miałam w drugiej ciąży, codziennie myślałam, że to ten dzień miesiączki. Codziennie z domu wychodziłam z podpaską, miałam wrażenie, że już dostałam. 11 dni spóźnienia i dwie ciemne kreski, beta była już wtedy 600. Po poronieniu moje miesiączki były tak rozchwiane, że wgl nie pomyślałam, że to może być ciąża. Objawy były takie jak przy pms -
Cześć dziewczyny
Dajcie znać, czy miałyście ból podbrzusza przed zrobieniem testu ? Jeśli tak, to kiedy się zaczął i czy czułyście moment implantacji.
Dzisiaj mam 9 dpo, i na ten moment nic nie czuję mam jedynie utrzymujący się stan podgorączkowy(wczoraj 37,4 a dzisiaj 37,5), oraz nabrzmiałe piersi, które wcale nie bolą.
Diancia99 lubi tę wiadomość
-