Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie owulacja mimo braku sluzu?
Odpowiedz

owulacja mimo braku sluzu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ManiaZ Znajoma

Wysłany: 16 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zastanawia mnie ostatnio jedna kwestia. Ostatnio dość często mam tak, że mimo, że występują bóle owulacyjne (mam pewność, że sa owulacyjne bo są specyficzne-lewy lub prawy jajnik plus odpowiadająca mu piers oraz rowno 15 dnia od tego bolu wystepuje okres) to nie mam typowego sluzu plodnego (czasem sie pojawia w wiekszej ilosci wymagajacej wkladki higienicznej ale jest to co 4-5 cykl). Czy mimo braku sluzu mozliwe ze jest to prawidlowa owulacja z peknieciem pecherzyka? Sam bol wystepuje co miesiac i rowno 15 dnia od tego bolu wypada okres.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, śluz moze być w środku przy szyjcr i mozesz to nie zauważać

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picie siemię lniane, bo pomaga bardzo na sluz.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• ManiaZ Znajoma

Wysłany: 18 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy brak tego typowego sluzu lub to ze jest w srodku i nie ma go tak duzo moze utrudniac zaplodnienie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ