X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Owulacja w 50 dniu cyklu
Odpowiedz

Owulacja w 50 dniu cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madzia🥰 Debiutantka

Wysłany: 6 września 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki. Na początku sie przedstawie . Mam 37 lat. Od 8 miesiecy staramy sie o bejbusia. I ajkos sie nieudawalo. Niemam miesiaczki od 29 czerwca. Testy robione negatywne . Odwiedziny u gina nic niedaly bo wszytko jest wporzadku. Bylam u 3 ginekologow. Jeden nawet na poczatku sierpnia mowil ze miesiaczka
    Moze moze przykac teraz badz za miesiac . Mimo ze bylam
    40 dni bez miesiaczki . 24 sierpnia poszlam
    Do ginekologa znow i dal
    Mi tabletki na wywolanie okresu i od razu jak dostane mam brac clomifen( mieszkam w de niewiem jaki odpowiednik polski jest) poniewaz ja niemam owulacji. I w 13 dniu cyklu mam przyksc sprawdzi czy sa pecherzyki
    I da mi zastrzyk na pekniecie.Robilam sobie testy bo mialam
    Ich spory zapas. Wiec jak lekarz dal
    Mi na wywolanie tabletki to zeby sparzdzic czy napewno mam
    Owulke kupilam test owulacyjne te z roska a do twgo monitor plodnosci z clear blue i czekam se na miesiaczke . Testy ciazowe byly neagtywne i
    tu nagle wstaje sobie 2
    Wrzesnia i zrobilam test i co 2 kreski. Wiec zrobilam kolejnych 6 testow w tym clear blue z tygodniami . I wyszlo 1-2 tyg . Bylo to 65 dzien cyklu. Dzis jest 69 dzien cyklu.2 wrzesnia zaaraz po testach pojechalam
    Do lekarza i mowil
    Ze co ze prawdopodbnie ciaza ale za wczesnie mam przyjsc 9.09
    W srode i wtedy cos powinien widziec. A dodam ze lekarz bardzo
    Starej daty i moiwl mi ze seks tylko od 9
    Dnia cyklu bo pozniej jest za pozno i jak
    Sie 12 wspolzyje to nic nieda. A woec ja w sierpniu zupelnie odpuscilam test owulacyjne. Bo wiedzialm ze niema szans. Czekalam na nowy cykl
    Po tabletkach. Do tego pzrez caly sierpien spalam z mezem 4 razy bo caly czas w delegacjach byl. Zastanwia mnie jedno test pokazal 1-2 tyg a ja niespalam z mezem ponad 2 tyg .😂😂😂wiec cos chyba zle pokazuje. Dodam
    Wam
    Dziewczyny ze niemialam zasnych cieni cienia nic. Od razu porzadne kreski i cyfrowy tez wyszedl . Takze trzymam kciuki za was dziewczyny i naprwde lekarzom niemozna do konca wierzyc .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 miesięcy starań to nie jest jakoś bardzo długo ale gratuluje.
    To Twoja pierwsza ciąża?

• Madzia🥰 Debiutantka

Wysłany: 6 września 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    8 miesięcy starań to nie jest jakoś bardzo długo ale gratuluje.
    To Twoja pierwsza ciąża?
    Nie. 5 😘🥰mam juz 4 dzieciaczkow. Lekrz mowil ze nie ma problemu skoro mam 4 to moge zajsccw kolejna . I sie udalo .

• CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia🥰 wrote:
    Witam wszystkie kobietki. Na początku sie przedstawie . Mam 37 lat. Od 8 miesiecy staramy sie o bejbusia. I ajkos sie nieudawalo. Niemam miesiaczki od 29 czerwca. Testy robione negatywne . Odwiedziny u gina nic niedaly bo wszytko jest wporzadku. Bylam u 3 ginekologow. Jeden nawet na poczatku sierpnia mowil ze miesiaczka
    Moze moze przykac teraz badz za miesiac . Mimo ze bylam
    40 dni bez miesiaczki . 24 sierpnia poszlam
    Do ginekologa znow i dal
    Mi tabletki na wywolanie okresu i od razu jak dostane mam brac clomifen( mieszkam w de niewiem jaki odpowiednik polski jest) poniewaz ja niemam owulacji. I w 13 dniu cyklu mam przyksc sprawdzi czy sa pecherzyki
    I da mi zastrzyk na pekniecie.Robilam sobie testy bo mialam
    Ich spory zapas. Wiec jak lekarz dal
    Mi na wywolanie tabletki to zeby sparzdzic czy napewno mam
    Owulke kupilam test owulacyjne te z roska a do twgo monitor plodnosci z clear blue i czekam se na miesiaczke . Testy ciazowe byly neagtywne i
    tu nagle wstaje sobie 2
    Wrzesnia i zrobilam test i co 2 kreski. Wiec zrobilam kolejnych 6 testow w tym clear blue z tygodniami . I wyszlo 1-2 tyg . Bylo to 65 dzien cyklu. Dzis jest 69 dzien cyklu.2 wrzesnia zaaraz po testach pojechalam
    Do lekarza i mowil
    Ze co ze prawdopodbnie ciaza ale za wczesnie mam przyjsc 9.09
    W srode i wtedy cos powinien widziec. A dodam ze lekarz bardzo
    Starej daty i moiwl mi ze seks tylko od 9
    Dnia cyklu bo pozniej jest za pozno i jak
    Sie 12 wspolzyje to nic nieda. A woec ja w sierpniu zupelnie odpuscilam test owulacyjne. Bo wiedzialm ze niema szans. Czekalam na nowy cykl
    Po tabletkach. Do tego pzrez caly sierpien spalam z mezem 4 razy bo caly czas w delegacjach byl. Zastanwia mnie jedno test pokazal 1-2 tyg a ja niespalam z mezem ponad 2 tyg .😂😂😂wiec cos chyba zle pokazuje. Dodam
    Wam
    Dziewczyny ze niemialam zasnych cieni cienia nic. Od razu porzadne kreski i cyfrowy tez wyszedl . Takze trzymam kciuki za was dziewczyny i naprwde lekarzom niemozna do konca wierzyc .
    Test się nie pomylił, te cyfrowe pokazują tydzień ciąży ale licząc od zagnieżdżenia 😉 więc 1-2 pasuje idealnie 🙂
    Gratulacje I spokojnej ciąży

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam po USG?

Księgowa lubi tę wiadomość

• Madzia🥰 Debiutantka

Wysłany: 11 września 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    I jak tam po USG?
    Kolejna wizyta ba czwartek. Bi jeszcze mloda ciaza i lekarz mowil , ze musi zibaczyc zarodek . Wtedy stwierdza ze napewno ciaza. Testy sa ciemniejsze juz ok kreski kontrolnej . Cyfrowy pokazuje 2-3 woec chyba jest dobrze . Teraz ponic lekarz powinien widziec zarodek. Tu u nas w de ciezko zeby zrobili bete

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Ciebie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ