pęcherzyk w macicy a hcg negatywne
-
witajcie, czy ktoś miał podobny przypadek ???
Mam dziś 15 dc, wczoraj na usg owulacyjnym dr zauważyła pęcherzyk w macicy o wielkości 4,4 mm który wygląda jak ciążowy i kazała zrobić HCG. Wynik z dziś poniżej 2,3 tj. brak ciąży. Czy możliwa jest obecność pęcherzyka w macicy a negatywny wynik HCG? Jeśli to nie pęcherzyk ciążowy to co to? Czy może jest za wcześnie na inny wynik? Wypadałoby że w tej sytuacji miałam owulację w 7/8 dc, co by się w sumie zgadzało z objawami jakie miałam. -
nick nieaktualnykowieczka wrote:witajcie, czy ktoś miał podobny przypadek ???
Mam dziś 15 dc, wczoraj na usg owulacyjnym dr zauważyła pęcherzyk w macicy o wielkości 4,4 mm który wygląda jak ciążowy i kazała zrobić HCG. Wynik z dziś poniżej 2,3 tj. brak ciąży. Czy możliwa jest obecność pęcherzyka w macicy a negatywny wynik HCG? Jeśli to nie pęcherzyk ciążowy to co to? Czy może jest za wcześnie na inny wynik? Wypadałoby że w tej sytuacji miałam owulację w 7/8 dc, co by się w sumie zgadzało z objawami jakie miałam.
bardzo dziwna sytuacja. hcg to hormon ciążowy i zawsze jest wydzielany w ciąży. Ponadto nawet jeśli miałaś owulację w 7/8 dniu cyklu ( strasznie wcześnie swoją drogą) to nie powinno być widac pęchęrzyka ciążowego, bo to zdecydowanie za wcześnie w 7 dpo. -
nick nieaktualnyPęcherzyk ciążowy jest widoczny na obrazie usg, kiedy bHCG jest ok 1000... a jakie normy podaje laboratorium w którym robiłaś badanie? Bo np. w moim labie wynik powyżej 1,5 oznacza ciążę. No dziwne to wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 14:37
-
tak wczesna owulacja w moim przypadku jest możliwa z uwagi na stymulację letrozolami, tak mówiła dr. Natomiast co do norm w labie to są one conajmniej dziwne: bo <5 oznacza brak ciąży. Jeszcze kilka miesięcy temu było to <2. Więc jeśli mój wynik to <2,3 to jaki jest on w rzeczywistości? 0 czy 2,3 czy jeszcze jakiś inny? Dziwne to.
frezyjciada wrote:Pęcherzyk ciążowy jest widoczny na obrazie usg, kiedy bHCG jest ok 1000... a jakie normy podaje laboratorium w którym robiłaś badanie? Bo np. w moim labie wynik powyżej 1,5 oznacza ciążę. No dziwne to wszystko
byłam w styczniu w ciąży (poronienie) i pęcherzyk był już przy wartościach HCG mniejszych niż 1000. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-