X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie pęcherzyk w macicy a hcg negatywne
Odpowiedz

pęcherzyk w macicy a hcg negatywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, czy ktoś miał podobny przypadek ???

Mam dziś 15 dc, wczoraj na usg owulacyjnym dr zauważyła pęcherzyk w macicy o wielkości 4,4 mm który wygląda jak ciążowy i kazała zrobić HCG. Wynik z dziś poniżej 2,3 tj. brak ciąży. Czy możliwa jest obecność pęcherzyka w macicy a negatywny wynik HCG? Jeśli to nie pęcherzyk ciążowy to co to? Czy może jest za wcześnie na inny wynik? Wypadałoby że w tej sytuacji miałam owulację w 7/8 dc, co by się w sumie zgadzało z objawami jakie miałam.

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    witajcie, czy ktoś miał podobny przypadek ???

Mam dziś 15 dc, wczoraj na usg owulacyjnym dr zauważyła pęcherzyk w macicy o wielkości 4,4 mm który wygląda jak ciążowy i kazała zrobić HCG. Wynik z dziś poniżej 2,3 tj. brak ciąży. Czy możliwa jest obecność pęcherzyka w macicy a negatywny wynik HCG? Jeśli to nie pęcherzyk ciążowy to co to? Czy może jest za wcześnie na inny wynik? Wypadałoby że w tej sytuacji miałam owulację w 7/8 dc, co by się w sumie zgadzało z objawami jakie miałam.

bardzo dziwna sytuacja. hcg to hormon ciążowy i zawsze jest wydzielany w ciąży. Ponadto nawet jeśli miałaś owulację w 7/8 dniu cyklu ( strasznie wcześnie swoją drogą) to nie powinno być widac pęchęrzyka ciążowego, bo to zdecydowanie za wcześnie w 7 dpo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk ciążowy jest widoczny na obrazie usg, kiedy bHCG jest ok 1000... a jakie normy podaje laboratorium w którym robiłaś badanie? Bo np. w moim labie wynik powyżej 1,5 oznacza ciążę. No dziwne to wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 14:37

• kowieczka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wczesna owulacja w moim przypadku jest możliwa z uwagi na stymulację letrozolami, tak mówiła dr. Natomiast co do norm w labie to są one conajmniej dziwne: bo <5 oznacza brak ciąży. Jeszcze kilka miesięcy temu było to <2. Więc jeśli mój wynik to <2,3 to jaki jest on w rzeczywistości? 0 czy 2,3 czy jeszcze jakiś inny? Dziwne to.
    frezyjciada wrote:
    Pęcherzyk ciążowy jest widoczny na obrazie usg, kiedy bHCG jest ok 1000... a jakie normy podaje laboratorium w którym robiłaś badanie? Bo np. w moim labie wynik powyżej 1,5 oznacza ciążę. No dziwne to wszystko

byłam w styczniu w ciąży (poronienie) i pęcherzyk był już przy wartościach HCG mniejszych niż 1000.

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie zostaje Ci nic innego jak powtórzyć bete po 48h...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jakis przetrwały pecherzyk np poronienia zatrzymanego czy pustego jaja w poprzednim cyklu?

Tak jak dziewczyny pisały, nie ma ciąży bez hcg i nie ma pecherzykow ciazowych w macicy 7dpo.

• kowieczka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnie usg miałam podczas kontroli poprzedniego cyklu czyli 14 dc i nikt wtedy nie mówił o żadnym pęcherzyku, potem w 25 dc HCG było negatywne i 3 dni później dostałam normalnie okresu więc
    nie wiem już sama...

relgdf9hrp5i882w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ