X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pierwszy cykl z Clo i Duphaston. Nie wiem co myśleć
Odpowiedz

Pierwszy cykl z Clo i Duphaston. Nie wiem co myśleć

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolka90 Nowa

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc i jakieś podpowiedzi.
    To pierwszy cykl w którym owulacja była wspomagana Clostilbegyt, ponieważ wcześniej pęcherzyki nie osiągały odpowiednich rozmiarów. Zwykle cykle mam 25-26 dniowe a owulacja przypada 11-12 dc. Po monitoringu okazało się że owulacja wystąpiła i od 21 do 26 dc miałam brać po 1 tab. Duphaston.
    Okres powinnam dostać 4 dni temu ale mam tylko od 2 dni momentami bardzo delikatnie zaróżowiony śluz. Temperatura nadal podwyzszona a testy z moczu wychodzą negatywnie.
    Macie może podobne doświadczenia? Proszę o jakąkolwiek pomoc bo zaczynam wariować

• Maryśka :) Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co? A miałaś zrobione jakieś porządne badania? Bo mi pierwszy lekarz zrobił tak, że jedne badania hormonalne z krwi i później od razu Bromergon, Clo itd... ok, miałam jajeczkowanie. Ale co z tego jak nic nie zapładniało? Okazało się, że po Clo miałam nadmiar tych jajeczek i później miałam przez to problemy. A poza tyym to nie miałam po tych lekach w ogóle ochoty na seks. Takie wymuszane to było. Nie wiem czy też tak masz, czy tylko na mnie tak to działa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak brałaś duphaston to parę dni odczekasz zanim dostaniesz @
    W którym dniu miałaś owulację i który masz teraz dzień cyklu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ